PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=525620}
7,1 107 tys. ocen
7,1 10 1 107200
6,6 37 krytyków
W ciemności
powrót do forum filmu W ciemności

dla mnie film dobrze się nie zaczął, a już był skończony... jak można film wojenny zacząć sceną seksu ? dla mnie to jest dziwne, a wręcz obrzydliwe... kolejna scena po tytule i już znów seks... ;/ porażające... film ogólnie dobry ale te sceny mogliby sobie odpuścić. bo to ma być film, który ma pokazać przeszłość żydów, prześladowania, obozy itp. a nie to jak się po kątach pie*rzyli... wstrętne...

ocenił(a) film na 9
IssaBella

4 krótkie sceny seksu na 2,5 h to AŻ tak dużo? Poza tym następnym razem oczekiwania zostaw w domu, a do kina pójdź z, jak to się mówi, otwartym umysłem. I co niby w tym seksie dziwnego? Śp. Marek Edelman wiele razy narzekał, że żaden film nie pokazwyał nigdy tej strony życia, która nawet w getcie przecież występowała (polecam jego książkę"I była miłość w getcie"), skupiając się jedynie na walce o przeżycie. Ja nie wiem, pełno ludzi tu narzeka że ten film rzekomo absolutnie nic nie wnosi do tematu Holocaustu w kinie, a drugie pełno nie może ścierpieć tej niewątpliwej nowalijki...

ocenił(a) film na 6
Sqrchybyk

może i racja... ale dla na ten film chodziły osoby nieletnie i patrzyły na takie rzeczy.. bez tego ten film też by był dobry...

ocenił(a) film na 9
IssaBella

Film był dozwolony od lat 15. Jeżeli osoby poniżej tego wieku go oglądały to już wina opiekunów.

ocenił(a) film na 6
Sqrchybyk

no ok.. a później się dziwią że "dzieci mają dzieci" ... jak nawet film z konkretnym przekazem pokazuje sceny seksu ... :/

ocenił(a) film na 9
IssaBella

Tja, z pewnością właśnie to jest przyczyną...

IssaBella

taaa bo nieletni do 18 roku życia nie powinni w ogóle wiedzieć, co to seks :P:P:P

ocenił(a) film na 6
pixi222

nie mówię, że nie powinny wiedzieć, bo i tak wiedzą ale na każdym kroku nawet w kinie historycznym są sceny prawie jak na redtube!

IssaBella

hahha na redtube masz CAŁE FILMY o seksie, a tu kilka scenek :P

ocenił(a) film na 6
IssaBella

Teraz jest taka moda na wciskanie scen seksu do każdego filmu, nawet o Holocauście.

ocenił(a) film na 9
adam664

Moda? Może, ale akurat Holland prawie zawsze je "wciskała", obejrzyj kilka jej starszych filmów.