PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=525620}
7,1 107 tys. ocen
7,1 10 1 107200
6,6 37 krytyków
W ciemności
powrót do forum filmu W ciemności

słabe

ocenił(a) film na 5

pierwsza bolączka filmów tego typu- wszystko jest małe. Ani jednego ujęcia na całe miasto -
z góry ani jednego nawet na kilka ulic. Plany wyglądają jak kartonowe pudełka.
Dwa- tanie moralizatorstwo na koniec (chodzi mi o te napisy), do tego stopnia rażą, że
odniosłem wrażenie ze obejrzałem jakiś film propagandowy. Trzy - wydaje mi się jakby Pani
Holland w ogóle nie udźwignęła tematu. Taka historia powinna poruszać a mnie nawet nie
posmyrała. Wszystko jest jakieś miałkie i mało wiarygodne.

ocenił(a) film na 2
kevin_moore

zgadzam sie w 100%. bylo juz tyle filmow o tematyce wojennej, ze potrzeba naprawde sporo zeby przecietnemu widzowi teraz zaimponowac, a ten film wlasciwie niczego nowego do mojego swiatopogladu, i tego co jzu wiedzialem o czasach wojennej Polski nie wniosł

ocenił(a) film na 3
kevin_moore

LITOŚCI!!! Ponad 2 godziny tak marnego warsztatu??? Po 45 minutach nie dałem rady oglądać dalej. Temat mega ważki i lubuję się w filmach okresu WW II, ale polskie kino (warsztat) osiąga takie dna, że się płakać chce.

Film kompletnie jednowątkowy, nudny (i nie chodzi mi o główny temat), sami Polacy niemalże w filmie, po co tyle golizny???, kolejny polski zmarnowany potencjał. Strata czasu.

ocenił(a) film na 5
kevin_moore

Nominacja do Oscara dla tego filmu to jest czyste nieporozumienie.Pozdrawiam.

kevin_moore

6/10. Zaczynało się obiecująco - lecz z czasem fabuła rozjeżdża się, widz traci poczucie czasu. Realizacja scen rodem z amerykańskich filmów , (za dużo efekciarskich ujęć , za mało sztuki). Tematycznie za dużo tandenej erotyki- "Głodnemu chleb na myśli" Pani Holland !. Dziwie się jak coś takiego mogło dostać nominację do oskara.

ocenił(a) film na 7
kevin_moore

zgaddzam się zdjecia do niczego, za co ta baba dostała nagrodę za zdjecia? przeciez to kupa.
Nominacja do oscara to w ogóle nieporozumienie. Byęłm 100 % pewien ze ten film nie dostanie Oscara. Nie oszukujmy się, był za słaby!!!!

ocenił(a) film na 5
malyfromhell

to dostalo jakas nagrode za zdjecia? zartujecie chyba...

ocenił(a) film na 7
kevin_moore

tak Dylewska Jolanta dostała Orła za najlepsze zdjęcia za film w Ciemnosci. Uśmiałem się starsznie

ocenił(a) film na 5
malyfromhell

przeciez,to,sa,beznadziejne,pudelkowe,ujecia,rodem,z,podstawowki:)

kevin_moore

Dobre odniosłeś wrażenie, bo" W ciemności", to właśnie film propagandowy, a poza tym zupełnie pozbawiony smaku.