PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6393}

W moich snach

In Dreams
1999
6,3 1,6 tys. ocen
6,3 10 1 1608
5,0 2 krytyków
W moich snach
powrót do forum filmu W moich snach

Koniec!

użytkownik usunięty

Ludzie, błagam, powiedzcie mi, jak skończył się ten film? Wyłączyli mi prąd w momencie, kiedy ten psychopata w obciętych już włosach został zamknięty w celi po procesie! Co było dalej?

użytkownik usunięty

lol
a wiec:
1 spojrzal na odbicie w lustrze z tymi wlasnie obcietymi wlosami, po czym stwierdzil "i can live with that", nastepnie omiotl krytycznym spojrzeniem reszte wyposazenia celi i nastapila z jego strony taka sama konkluzja
2 sprobowal sie ulozyc do snu, w tle niepokojaco pobrzekiwala muzyczka
3 widac bylo, jak w polmroku przesuwa sie po nim stopniowo damska reka, po czym ujrzelismy zmarla tragicznie pania ilustratorke, ktora to starala sie nawiazac z psychopata bardziej calusny kontakt
4 obudzil sie niezwykle szybko, przestraszony jak diabli, bo pani ilustratorka probowala mu przez sen odgryzc jezyk
5 stwierdzil, ze jest juz w miare ok
6 najpierw na suficie, potem na reszcie scian zaczely sie stopniowo zarysowywac napisy "pleasant dreams vivian"
7 widzimy psychopate skulonego w koncie, a nastepnie uderzajacego rozpaczliwie glowa o szklo zbrojeniowe w drzwiach- oczywiscie, bez odzewu

slychac pierwsze takty "in dreams" roya orbisona, po czym kurtyna zapada

pozdrawiam

ocenił(a) film na 8

..zapomniałeś,że wspomniana cela jest wybita kafelkami-i wcale nie wyglada na komfortową szpitalną--tylko brudną obskurę..Kafelki w snach chorego psychopaty zaczynają..krwawić-z napisów"miłych snów,Vivien"..Wszystko ocieka krwią-więzień czuje się,jakby go coś dusiło..w wizjach wraca do jniego Claire-i..dręczy go -tak,jak on ją dreczyłprzez lata..Szkoda,że nie wyjaśnili wątku..przybitego łańcuchem chłopca-podczas zatapiania osady..Ale ogólnie-dobrze,trzymający w napięciu i dobrze zagrany film--ze świetną muzyką..Scena na szosie-niesamowita!!!

ocenił(a) film na 7
dobbiacco_attersee

No wlasnie! nie wyjasnili tego watku. Moze rodzice chcieli sie go "pozbyc" bo byl juz jako dziecko totalnie zeschizowany???...

użytkownik usunięty
Eine_Tolle_Hexe

ano zapomnialem! fakt. a nawet sporo razy to ogladalem, dziwi mnie to tym bardziej.
a ja wlasnie mysle, ze to dobrze, ze nie wyjasnili. zreszta, co tu duzo mowic, mamusia jaka byla kazdy widzi ^.^
widzac po watku, ciesze sie ze nie tylko mnie sie film podoba. pozdr!

ocenił(a) film na 7

Mi się wydaje, że ten watek był wyjaśniony. Ja przynajmniej zrozumiałam to tak. Matka chłopca (Vivien`a) znęcała się nad nim, on się jej bał. Gdy znów ona była na niego zła, powiedziała mu żeby poszedł spać i to był podstęp. Chciała się go pozbyć, przykuła go łańcuchem w pokój. Woda zaczęła się wlewać do środka, on był przerażony ale udało mu się w końcu wydostać. To był dla niego straszny szok, niesamowite przeżycie, w rezultacie zamknęli go w tym zakładzie gdzie przebywała później Clere itd...