6,2 85 tys. ocen
6,2 10 1 85065
5,6 34 krytyków
Wałęsa. Człowiek z nadziei
powrót do forum filmu Wałęsa. Człowiek z nadziei

Przecież ten film jest propagandowy, jak filmy z czasów stalinowskich! Ten paszkwil zasługuje na ocenę 1/10.

Al_Bundy

No właśnie: mniej gadania, wiecej czynu. Idź i porozgniataj kilka karakanów, powyrywaj kilka chwastów. Ku chwale monarchiczno-dyktatorskiej ojczyzny twej.

zweistein

Jesteś idiotką. Jak zresztą kżda lewaczka/demokratka.

Al_Bundy

Mozna postawić inne pytanie: jakim stopniem zidicenia charakteryzuje sie ktoś, kto - mimo wielotygodniowej dyskusji - nie potrafi trafnie rozpoznać płci swego rozmówcy?

Stwierdź tylko fakty, tak jak lubisz.

zweistein

Raz gadasz jak tępa kobieta a raz jak uposledzony mezczyzna.

Al_Bundy

Skąd niby miałbyś wiedzieć o istnieniu zaimków osobowych, panie mądralo od 7 boleści, prawda? A jeśli nawet coś słyszałeś, to przecież nie rozumiesz, jak tę wiedzę zastosować w praktyce... ;)

Nie, 7 boleści to jednak stanowczo za mało.

Al_Bundy

Ja ci coś zasugerowałem, odnośnie realizmu we wprowadzeniu monarchii a ty, zamiast wziąć to pod rozwagę, wolałeś mi odszczeknąć. Jak ty to widzisz? W sumie, było to do przewidzenia.

Underworld__filmweb

Normalnie - Tak samo jak wprowadzono Republike, Demokracje itp. tak nalezy wprowadzic monarchie.. Zreszta nie bylby to zbyt duzy klopot gdybysmy mieli do pomocy wojsko i nikt zza granicy nie ingerowal.

Al_Bundy

A kogo na Króla/Cesarza?

Underworld__filmweb

Kogos o moich pogladach. Najlepiej mnie

Al_Bundy

Zupełnie niczym w Kabarecie Niemoralnego Pokoju. Ubaw, że hej. Gratulacje, bo masz naturalny talent komiczny.

zweistein

Nie wierzę, że mozna być az takim idiotą wiec zapewne trollujesz

Al_Bundy

Ależ uwierz. Twoje umiejętności do plecenia piramidalnych głupstw z miną Bustera Keatona są nie do podrobienia. Czysty talent. Perełka.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Al_Bundy

Bo w przeciwieństwie do ciebie nie przyznaję obsludze karetki prawa do wybiórczego ratowania ofiar wypadku wedle klucza narodowościowego? Bo nie uznaję - jak ty - że KRLD=UE? Bo nie uwazam - jak ty - że Hitler mial prawo robic z Żydami to, co zrobił?

No idiotyzm wysokiej klasy, zaiste ;))

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Al_Bundy

Serdecznie życzę ci, żebyś zasłabł na ulicy, a obsługa karetki - oceniając cię "po twarzy" - uznała, ze nie ma sensu cie ratować. Może to ci da do myślenia w ostatnich chwilach agonii.
Życzę ci też bycia Żydem w nazistowskich Niemczech, albo zwolennikiem monarchii w KRLD. Miłej zabawy w obozie.

To kiedy emigrujesz? Skorzystaj ze swego prawa do wyboru mniejszego zła. Bo przecież KRLD nie jest wrogiem Polski jak UE, wiec z pewnością będzie ci tam znacznie przyjemniej... ;)

zweistein

Jest to oczywiście bzdura bo każdemu zalezy na zysku dlatego nikt nie odmóilby obslugi klienta wiec gadasz oczywiscie bzdury ktore musze czytac. CHore jest aby zmuszać kogos do obslugi kogos tym bardziej że sam to zrobi bo ciagnie z tego kase.. panstwowe karetki to co inengo ale takie istniec nie powinny.

Żydom w III Rzeszy żylo sie lepiej niż muzulmanom w Izraelu.. Zresztą Izrael szanuje III Rzesze co pokazuja swoja palityką zagraniczna która nie rózni sie zbytnio od polityki III Rzeszy.. Róznica jest taka ze faszyzm niemiecki to faszyzm niemiecki, faszyzm wloski to faszyzm wloski a żydzi faszystami sie nie nazywaja chociaz Izrael to panstwo faszystowskie. Amerykanscy zydzi wzbogacili sie na holocauscie wiec raczej im on nie zrobil róznicy...

Nie emigeruje.. Jakbym chcial ta jest Singapur, Hongkong, Szwajcaria i kilka innych dosc fajnych panstw.. Chiny sa calkiem dobre.. UE jest wrogiem gorszym niz III Rzesza. Pod okupacja nazistów bylo by nam lepiej niz teraz. Tamci byli tylko nazistami.. nazizm mozna tolerowac a rząd UE to komunisci ktorych z któymi nalezy robic dokladnie to samo co nazisci robili z zydami.. Jesli komunistów jest na swiecie miliard to nalezy zagazowac miliard komunistów.. nie jest to zadna zbrodnia. To sa podludzie, gorsza forma istnienia. Zeby byc człowiekiem to nalezy byc przedewszystkim osobą a komunista to "cos" a nie "ktos". KRLD jest niegroźne dla nikogo w UE zanim sie rozpadnie (sa kretyni lub inni podludzie ktorzy mysla ze sie nie rozpadnie ale cóz...) to zrujnuje Polske i inne kraje członkowskie. Nawet kraj 1000x mniejszy niz Polska mógły byc 10x bogatszy od UE.

Gdyby osoby popierajace UE byly zamykane w gettach to na swiecie bylo by lepiej. .trzeba odizolowac czerwona holote od ludzi.

Al_Bundy

Nikt nie odmówiłby obsługi klienta... ;) Dobre.

Przecież sam twierdziłeś, ze dziwne (czy nienaturalne wręcz?) byłoby, gdyby załoga POLSKIEJ karetki ratowałaby Niemców czy Austriaków... Już zapomniałeś, co ci się w łebku pomyślało? To sprawdź, bo zapisane czarno na białym.
Dalej: kolejny pomysł - ratować tylko tych, którzy maja kasę. Reszta? Niech zdychają, jak nie wzięli ze sobą forsy. A propos - ile masz przy sobie? Bo wiesz, jak zasłabniesz i nie znajda przy tobie wystarczającego zabezpieczenia... Aluzju poniał?

Żydzi w Niemczech ginęli i mieli zginąć co do jednego. Nie widzę w Izraelu podobnie planowego ludobójstwa muzułmanów. Ale widocznie nie ma twojej wybujałej wyobraźni. Na szczęście.

Ale pomysłu emigracji do KRLD nie porzucaj. Przecież tam, jako monarchista w jednym z obozów, będziesz żył niczym król. A nadyskutujesz się, że ojooj.

zweistein

NIkt bo każdy ma z tego kase... Teraz juz nie mozna sie z takim czyms spotkac z tego wzgledu. Zreszta nawet jak odmówi to jego sprawa. Jak sie nie jest totalitarysta to sie wie, że ludziom nie mozna nic narzucac.

Nigdy nie powiedzialem ze bylo by dziwne, że zaloga Polskiej karetki ratowala by Niemców itp.. to jest ich sprawa. Ja odnosilem sie tylko do spraw panstwowych - karetki, szpitale, szkoly itp. to kwestie gospodarcze a ja chce niemal calkowitego oddzielenia gospodarki od panstwa.

Ja jestem ubezpieczony wiec nie mialbym zbyt duzego problemu... Akurat taki system istnial jeszcze 100 lat temu prawie na calm swiecie a ludzie nie umierali zwykle na ulicach.. Zdrowie to kwestia prywatna obywatela. Panstwo ma chronic czlowieka a nie sie nim opiekowac.. Panstwo powinny pozostac JEDYNIE wojsko, sądy, polciaj, wiezienia(przeksztalcone w obozy pracy). Panstwo powinno chronic praw obywatela która mu da a nie sie nim opiekowac..Ludzie którzy chca zabierac pieniadze jednym na leczenie, edukacje i zycie innych to sa komunisci i do takich nalezy strzelac, postepowac calkowicie bezwzglednie.

Hitler chcial ich wywieźc ale okazalo sie to za drogie.. Żydów wybito pewnie nawet bez jego wiedzy. 90% historii holocaustu bylo sfalszowane na potrzeby zydow. Jedynym faktem jest to, że każdy Europejski żyd mial zostac zabity bo nie bylo innego wyjscia sie ich pozbycia. Caly antysemityzm byl w wielu kregach narodowych. Nie tylko w nazizmie.

Izrael bardzo kulturalnie obchodzi sie z Iranem na ktorego szczeka bo chce miec bron nuklearna, bardzo kulturalnie obszedl sie atakujac niedawno teren Syrii.. kulturalnie obchodza sie grozac sasiadom itp.. ich pogromy palestynczykow tez byly popularne... Ja oczywiscie bym to panstwo zniszczyl razem z kultura i mieszkancami ale chroni ich USA.

Nie rób z sievie wiekszego idioty niz jestes - Nie chce juz emigrowac - to raz. Dwa - nigdy nie chcialem jechac do KRLD. To sa socjalisci jak ty lub inni idioci. UE jest socjalistyczne jak KRLD. Socjalizm to socjalizm.. Nie ma racji bytu dla socjalizmu w normalnym swiecie. Obozy pracy to dobry pomysl o ile zamyka sie tam przestepców.

KRLD jest zla nie dla tego ze jest niedemokratyczna ale dlatego ze jest socjalistyczna. Liechtenstein jest monarchia (najblizej podobna mojemu idealowi) a ludzie raczej nie morduja.. Demokracja tam jest tylko foramlnie. W każdej chwili Ksiaze moze wywalic caly rząd, w każdej chwili moze powolac nowy.. na kazda ustawe, zmiane w konstytucji, prawie itp. musi sie zgodzic król, moze zmienić praktycznie kazda ustawe.. Ogólnie w parlamencie Liechtensteinu ksiaze ustawil samych przyd*pasów (tak jak ja bym zrobil). Zas Liechtenstein jest obecnie najbardziej wolnościowym panstwem na swiecie.. Jedyne co mi sie nie podoba to zbyt duze podatki (jak na ironie najmniejsze w Europie) i to ze w referendum mozna odwolac ksiecia..

Al_Bundy

B. dziękuje za kolejny zestaw tombakowych myśli. Chociaz słowo "myśli" raczej trudno byloby obronić.

Ludziom nic nie można narzucać? ;) Jak to nic, skoro ty najchetniej narzuciłbys swój wspaniały ustrój monarchiczny, w którym każdy robiłby co chciał, prawda? Z sobą, z innymi, z królem też? Czy taki ustrój na pewno nazywa sie monarchia, a może jednak anarchią?
Jaki monarcha zadecydowałby, ze "nie moze ludziom niczego narzucac"? Oprócz tego z twoich dziecinnych fantazji?

Jesteś ubezpieczony? Fajnie. Czyli obsługa karetki najpierw przetrząsnęłaby twoj portfel i skarpetki w poszukiwaniu kwitka, zanim przystapiłaby do ratowania, tak? Bo przecież nie bedzie ratowac, jeśli nie ma pewnosci, czy się opłaci. Coś pominąłem?

Skoro jednak nie KRLD(choc przeciez UE=KRLD, wiec dalej nie wiem, dlaczego tak sie upierasz i męczysz koniecznie w UE...) ,to niech juz będzie ten Lichtenstein. Bylebyś był w końcu szczęśliwy.

zweistein

I mowi to ktos kto nie ma argumentow albo ma idiotyczne..

Nie każdy robilby co chcial - Bylby ograniczony do wolnosci innego czlowieka. W ustroju demokratycznym 97% idiotów narzuca 3% myslacych w jakim panstwie maja zyc..

Anarchia w gruncie rzeczy byla by dobra ale niezbyt realna.

Jakich dziecinnych... Ja mówie tylko realne rzeczy. Ty jestes totalitarysta a ja minilaistą.

Najpierw by pewnie ratowali a później rządali zapłaty.. w koncu inaczej nic by pewnie nie zarobili a tak juz lepiej. W sklepie samoobsługowym codziennie ktos cos kradnie a jakos nie kontroluja tego aż tak.,.

W Liechtensteinie trudno nie byc szczesliwym. Tym bardziej że to panstweko 2000x mniejsz niz Polska a pewnie gdzies 100x bogatsze niz cala UE.. gdzie tam UE do Liechtensteinu.

UE to chory twór który moze poprzec tylko debil. Naziści byli znacznie lepsi od lewicy z UE. Moze by tam wybi kilkanasice milionów zydów, cyganów itp. ale przynajmniej nie byli zlodziejami... Nazizm to przy Eurosocjalizmie normalny idealogia.

UE to idealogia debili dla innych debili wiec jak ja popierasz to jestes debilem i nie masz nawet prawa zaprzeczyc.

Każda osoba która uzywa mózgu wie ze UE rozpadnie sie w dośc krótki czas.. Rzecz w tym, ze po rozpadzie w Europie zapanuje dzicz. Pewnie zmieni sie na lepsze (bo niby co moze byc gorsze od UE) ale to i tak dzicz.

Jedynym normalnym ustrojem jest kapitalizm w UE to socjalisci.. Socjalisci nie sa ludzmi tylko podludźmi. Socjaliste nic nie odróznia od zwierzecia. Człowieka tylko inteligencja i rozwój, socjalista nie jest ani inteligentna ani rozwinieta forma zycia dlatego jest ewentualnie podczłowiekiem. Obraza mnie stwierdzenie, że te odpady mogly by być róne ze mna.

UE od KOrei Pólnocnej rózni sie tmy ze ma pieniadze.. Za 20 lat sie skoncza i zaczna mordowac, krasc itp. Za 10 lat po tym sie spokojnie rozpadnie...

Al_Bundy

Moze jesteś himalaistą, ale co to ma do rzeczy?

Al_Bundy

znów triumfalnie budzący się w obliczu kolejnego dnia.

Al_Bundy

KRLD!!!??? No nie Al! Widzisz. Kocham swojego południowokoreańskiego Samsunga z którego do ciebie piszę (dobrodziejstwo wolnego rynku), a ty gloryfikujesz komunistyczną, antywolnościową, antywolnorynkową, antywłasnościową KRLD? Zamieniasz koncern Samsunga na obóz koncentracyjny?

Underworld__filmweb

KRLD to byl syf przeciez...co do cego nie ma zbyt wiele watpliwosci. Nie cierpie wszystkich socjalizmów.

Al_Bundy

Jakos twoje wywody gryzą sie intensywnie, jeden z drugim. Naprawde nie widzisz?

zweistein

Wtf?

Al_Bundy

Najwazniejsze, że ta propaganda hitlerowska byla lepsza od Wajdy. Musi bardziej sie postarać. Bo dobre chęci to nie wszystko, prawda?

zweistein

No a nie? W propagande Hitlerowska wieleo só wierzylo a w to że Walesa zadnym bohaterem nie jest to nikt oprócz lewaków lub iinnych podludzi nie wierzy.

Al_Bundy

Nikt oprócz...? A jescze podludzie, zwierzęta, idioci, kretyni, połinteligenci, debile, dałny, brudasy, friksy, matoły...
Weź nie udawaj, że wyliczanka jest taka krótka. Najważnejsze, ze masz rzeczowe i obiektywne argumenty.

zweistein

Ale przeciez lewak jest tym samym co zwierze, idiota, kretyn, polinteligent, debil dałn, brudas, friks, matol itp..

Al_Bundy

Byłem przekonany, że tak to widzisz. Sądzę, że wnioski z tego stanu rzeczy każdy może wyciągnąć sam.

zweistein

To ze nie mam do takiego scierwa jak lewaki żadnego szacunku nie oznacza jeszcze ze chce ich tepic..

Al_Bundy

Gadaj zdrów.

zweistein

Ja po prostu mówie jak jest.. lewacy to intelektualnie podludzie ale powinni miec rowne prawa. .ale tylko prawa.

Al_Bundy

Odważna opinia... jak na kogos kto pisze i rozumuje tak dziecinnie i nieskładnie.

zweistein

To wylacznie stwierdzenie faktu

Al_Bundy

Też odnoszę wrażenie, że stwierdziłem jedynie fakt.

zweistein

Ty sie mylisz - ja nie.

Al_Bundy

No popatrz: zupełnie jak Hitler. Też był nieomylny... Oj, to znaczy - tak mu się zdawało.

zweistein

Tak ale to byl lewak, podczłowiek a ja jestem prawicowcem. Hitler moze byl lepszy od Obamy i politykó z Unii Europejskiej ale to dalej socjalista.

Al_Bundy

Kolejny bezsensowny wywód. To nie tłumaczy twojej cynicznej znieczulicy.

zweistein

Wiecej z Hitlerem maja wspólnego socjalisci. On byl zly bo byl socjalista. Ja sie z socjalistycznym scierwem nie tozsamiam.

Zas jaka znieczulica.. Przeciez zal mi milionów Polaków którzy zgineli na wojnie.

Al_Bundy

No własnie to jest ciekawe. Przy tej deklarowanej wielokroć niechęci do ustrojow totalitarnych, kompletnie nie widzisz, że twoje wlasne poglady (kwestie narodowe, cyniczne i agresywne myślenie o innych nacjach, brak zainteresowania cierpieniem tych, ktorzy nie należą do twojego narodu) sa paralelne z tym, co możemy znaleźc u nazistów.

zweistein

Kwestie narodowe sa normalne.. w koncu jestem Polakiem i czuje swój patriotyzm.

Lewacy to intelektualni podludzie ktorzy jedyne co moga zrobic to zniszczyc Polske.. nie mam zadnego szacunku dla tego scierwa.

Zainteresowania.. to lepiej okreslic jako obojetnosc. Żydów zginelo 5,8 mln.. Sowietów tez duzo.. Ogólnie duzo ludzi naginelo.. Ale to nie byli ludzie zwiazani ze mna. To ich sprawy i ich problemy.. Mnie nie obchodza problemy innych narodów.

Al_Bundy

Patriotyzm niejedno ma imię. Jesli mialby oznaczac tylko twoje widzenie, to ja z takiego patrotyzmu musiałbym sie wypisać. Na szczęście twoje poglady to ciagle jeszcze brudny margines.

Ja nie mówię o narodach. Mówię o pomordowanycgh besialskio ludziach.

zweistein

Ja mam lekko nacjonalistyczne poglady. Nie mówie ze kazdy patriota ma.

A co Polska miala by robic? Zaden kraj na swiecie nigdy nie oplakiwal ofiarach w innych ludziach..

Al_Bundy

Ciekawa polszczyzna... ;)

Nie jesteś krajem. Jesteś człowiekiem. Tak teoretycznie rozważając zagadnienie.
Moze wypowiadaj się za siebie, nie za całą Polskę. Będzie łatwiej.

zweistein

Polska jest krajem a nie folwarkiem dobroczynnym.. Zaś samo panstwo jako Rzeczypospolita nie jest moim panstwem tylko moim wrogiem... III RP nalezy zniszczyc i powolac Królestwo Polskie bo demokracja to ustrój debili dla debili i nie nadaje sie dla narodu któy chce sie rozwinac.

Al_Bundy

"Folwark dobooczynny"? ;) Wiesz z historii swojej ukochanej Polski co to takiego folwark i jaki byl jego zwiazek z doborczynnoscią?
Ale tu nie folwarki chodzi, tylko o twoją piramidalną absencje w zakresie wiedzy i odczuwania.