Przecież ten film jest propagandowy, jak filmy z czasów stalinowskich! Ten paszkwil zasługuje na ocenę 1/10.
wielki cholera bohater...
http://www.youtube.com/watch?v=yIKCeLuKsWA
http://www.youtube.com/watch?v=SHBNfdF5BNo
Kolejny po pokłosiu paszkwil antypolski do obejrzenia którego zmuszają nasze dzieci. Przed projekcją tego gniota powinien być pokazywany film o TW "Bolku".
Pokłosie antypolski? Gruba przesada. Z opowieści dziadków wiem że podobne szykanowanie przez Polaków Żydów miały miejsce. Nie wciskajcie żydowskiej propagandy wszędzie gdzie tylko temat syjonistyczny się pojawia bo to głupie.
Co tak słabo. Stalinowsko-hitlerowsko-leninowsko-maoistowsko-casrtowsko-bierutowska. Jak już ma być zabawnie, to niech będzie, a co.
To fakt. Juz pomijam Goebbelsa ale nawet taki Urban to był wulkan inteligencji przy Lisie. :)
Goebbels wmowil Niemcom takie bzdury ze w 1945 r. byli pewnie ze wygraja.. to juz geniusz propagandy.
Jasne ;) Szczególnie świecie w to zwycięstwo wierzyli ci Niemcy , którzy ze strachu przed ACz poełniali samobojstwo. Tak im bylo do niego spieszno.
Wiadomo bylo juz w 1944 r. ze NIemcy przegraja.. Nie mniej jednak wieksza czesc Niemców alej wierzyla w zwyciestwo..
Zreszta mnieli sie czego bac.. Ruscy gwalcili ich kobiety, pladrowali domy, zabijali za byle co.. W sumie to zasluzyli na taki an ie inny los.
To byli tylko Niemcy.. Akurat w tamtych czasach karanie za zbrodnie wojenne na niemcach, okradanie niemców itpl bylo by conajmniej smieszne.. Zreszta i tak powinni dziekowac z e ich wszystkich nie wybito.
Tak, niezmiernie zabawne byłoby karanie za zbiorowe mordy i gwałty na ludności cywilnej. Osioł by się uśmiał.
Jak się tak zastanowisz to Al był geniuszem myślącym racjonalnie. Dla większości Polaków człowiek sukcesu. Pracujący mąż i ojciec z własnym domem i super bryka. W dodatku miał przyzwoita pracę w sklepie z butami, a nie za śmieciarza etc.
W kapitalistycznych panstwach kreci sie seriale o osobach prawicowych..
W Polskich wersjach o nierobach..
Widzimy doskanale przepasc miedzy nami a kapitalistami
Nazistowskie niemowlęta? ;)
Jakie prawo daje możność gwałcenia kobiet, zabijania cywilów? No wiem, Hunowie, naziści, staliniści i ty, ale kto jeszcze jest wielbicielem takiego "prawa"?
Stosowanie odpowiedzialności zbiorowej jest znane, owszem, ale raczej w dość prymitywnych systemach.
No, zapytaj Niemców i Rosjan kto im dał takie prawo.
A kto mieczem wojuje... ten się musi spodziewać śmierci od tego samego narzędzia. Słusznie kol. Bundy zauważył że Niemcy to nie byli ludzie, więc ludzkie prawa nie mogą się do nich odnosić. To były bestie i należało ich wymordować i spalić jak najwięcej, niezależnie od wieku, czy koloru munduru. Okazało się to zresztą nader słusznym posunięciem, gdyż już 50 lat nie mogą się z szoku otrząsnąć, tylko posłusznie dostarczają nam porządnych samochodów. :)
I tak powinno być! :)
Jeśli bedziesz postepował identycvznie jak naziści, co bedzie cie od nich rózniło? Nazistowskie czy stalinowskie normy maja wyznaczać standardy naszego zachowania? To sa dla ciebie wlasciwe wzorce?
To ze oni to socjalisci a ja socjalista nigdy nie bylem. .jedyny plus nazizmu jest taki ze nie byl demokratyczny.
Ale masz swiadomosc, ze twoja wypowiedź kompletnie nie pasuje do poruszonego wyzej wątku? Dlaczego znowu pleciesz poza kontekstem?
Porządnych samochodów?? Chyba sam siebie nie słyszysz. Tylko ludzi typu Wałęsa stać na nowe samochody marki BMW czy Mercedes. Cała reszta tych fur sprowadzonych z niemczech to wyklepane złomy z przekręconym licznikiem z 400 tyś km na 150 tyś. Niemcy byli, są i zawsze będą faszystami!!!
Np. nazistowskie niemowlę?
Czy ta "moralnosc" różni się znaczaco od moralnosci nazisty czy stalinisty, ktorzy w swoich wrogach nie widzieli ludzi, tylko cele do eksterminacji?
Nazistowskie niemowleta mozna odbierac rodzicom i dawac na wychowanie np Szwajcarom.. sa podobni ale szwajcarzy sa na równi ze slowianami a niemcy to gorsza nacja ludzi.
To już widziałem na początku. Że gówno cie obchodzą miliony wymordowanych Żydów i nie masz oporów, żeby o tym radośnie pisać.
Żydzi to ani Polacy ani moja rodzina.. nie czuje z nimi zadnych wiezi, nie byli moimi przyjaciółmi (w kocnu nie znalem zadnego zyda z tamtego okresu).. Ja jestem Polakiem, kocham Polske i naród Polski. .Co mnie obchodza inni? W d*pie ich mam.. Troszcze sie o swoich oraz sojuszników swoich.. ewentualnie o innych ale w pierwszej kolejnosci o swoich...
Jesteś człowiekiem, więc masz obowiązki ludzkie. Jednym z nich jest choćby współczucie dla pomordowanych. Ale przecież ty człowiekiem nie jesteś, nie chcesz nim być. Chcesz być tylko (AŻ!) Polakiem, dość fantasmagoryjnie pojmowanym. Z tych fantasmagorii makabreskowych.
Nie mam obowiazku nikomu wspólczuć. Może troche mi ich żal ale nic poradze ich wymordowali a wspólczesnym żydom predzej plunalbym w twarz niz współczul.
Ja mam normalne i uzasadnione poglady.. Ty sie osmieszasz twierdzac że dla jakiegos panstwa jego obywatele nie powinni byc najwazniejsi.. W dodatku nie masz zadnych argumentów.
Polaków jest mi żal bardziej co jest normalne bo sam jestem Polakiem. Co niby ma obchodzisz panstwo to co sie dzialo z innymi? Panstwo Polskie ma broni Polski i Polacy sa dla niego najwazniejsi (powinni przynajmniej..)
Wiele pewnie można powiedziec o twoich obskuranckich poglądach, ale raczej nie to, ze są normalne. Tj. - owszem, za dość normalne uznaliby je rasiści, wszelkiej masci totalitraryści i szowiności. Inni ludzie raczej niekoniecznie.
Bzdura. To sa jak najbardziej normalne poglady.. Rasizm nie ma tu nci do rzeczy. Mogę byc lub nie byc rasista a kochac swój naród.. Totalitaryści w wiekszosci mieli poglady kosmopolityczne i uwazali za podzial na narody jest sztuczny..
Ty jak to zwwykle bywa mówisz cos ale nie ma zadnych argumentów..
Jestem Polakiem, kocham Polske, kocham naród Polski i sa to dla mnie wartosci ewientnie najwazniejsze... Trzeba być ewidentnie debilem żeby trudno to bylo pojac. To ze ktos bardziej zaluje cierpienia swojego narodu i bardziej troszczy sie o swoich jest jak najbardziej normalne.. to jak ktos przeklada dobro innych nad swoich to juz nie jest normalne.. To chore ze ktos moze troszczyć sie o innych bardziej niz o swoihc otj uzjj est ewidentnie chore.
Ty masz moralnosc k****y ale to twoje poglady.. zaś sam rząd ma obowiazek bronic tylko Polaków.. Ma miec gdzie każdy inny naród bo sam istnieje tylko dla Polskiego.
To jest obiektywna normalnośc, czy jej nie ma, zdecydowales sie ostatecznie?
Co do mojej moralności - nie wiesz o mnie wiele. Poza tym, że żywię naturalne w moim mniemaniu wspołczucie dla tych wszystkich, ktorzy zostali pomordowani przez nazistow i komunistów - niezależnie od narodowości ofiar. Okazuje się, ze jest to moralnosc k...
I tak z pewnościa jest - bo zgodzi sie z toba każdy porządny neofaszysta.
Normalnosc zawsze byla kwestia punktu widzenia do póki wiekszosc nie decydowala co jest faktem a co neie..
Współczucie to jedno.. Wspłczucie to i jam oge zywic.. ale logiczne ze wieksze dla swoich.
Neofaszysci to socjalisci ingerujacy w zycie człowieka i gospodarke... przeciez mówie ze ja nie chce ingerowac ani w jedno ani drugie..
Nie bardzo wiem, jak ktokolwiek rozsądny może uznać, że autor opinii "życie 1 Polaka jest więcej warte niż życie milionów Żydów" mówi mądrze.
Dla Polski faszystowskiej, amoralnej i cynicznej - może tak. Dla takiej, która pochyla się ze współczuciem nad męczeństwem niewinnych ofiar - z pewnością nie. Całe szczęście, że ta pierwsza jest tylko w twojej głowie. Oby tam pozostała.
Wole Polske faszystowska niz obecna.. Faszysci przynajmniej mieli jakies wartosci - Dzisiaj mamy jeszcze gorzej.. Faszyzm to jest malo powiedziane - my tutaj mamy Eurosocjalizm.
MOralnosc kazdego narodu opierala sie na dbaniu o swoich..
Polska jest dla Polaków - tu nie ma zadnych watpliwosci. Skoro Polska jest dla Polaków to znaczy ze Polacy maja byc dla panstwa nwajwazniejsi.. Gdyby Panstwo Polskie nie istnialo dla Polaków to sens jego istnienia bylby taki jak sens istnienia internetu na pustyni.. Polacy maja byc dla rzaudu Polskiego najwazniejsi.. tak trudno to k****a zrozumiec...
Oddanie hołdu ofiar to jedno.. ALe zgadnij - Kogo po wkroczeni udo obozu koncentracyjnego w pierwszej kolejnosci wyprowadzilo by Polskie wojsko - Polaków czy zydów? Logiczne ze POlaków.. Dla normalengo kraju jego obywatele sa wartoscia nadrzedna. Oddanie holdu ofiarom to tylko gadka a symbolika itp ma znaczenie tylko osob których wartości ograniczaja sie do slow . DLa mnie licza sie czyny.
W ojej glowie jest wolnosciowa i potezna Polska a nie cos rejon administracyjny w Unii Europejskiej.. Walka z Hitlerem byla bezsensowna jesli tak skonczylismy.. bardziej oplacalo sie przylaczyc sie do panstw osi i stworzyc potezna Polske a nie psa unii Europejskiej.
"Ale zgadnij - Kogo po wkroczeni udo obozu koncentracyjnego w pierwszej kolejnosci wyprowadzilo by Polskie wojsko - Polaków czy żydów?"
Na zgadnę. Kogo? Ludzi.
Jeśli tobie zdaje się, że WP stanęłoby przy bramie z karabinami i przez tubę wezwało: "Najpierw więźniowie-Polacy! Żydzi - czekać!"...
Ludzie, Europejczycy, Homosie, Feministki, Prawicowcy, Lewicowcy.. Ech. Tozsamsc naroda upada.. Ludzie dziela sie tez na narody a czlonków tych samych narodow laczy wieź.. jakbys widzial ze pali sie autorbus to najpierw ratowalbys swoja rodzine a nie "ludzi" a dopiero póxniej wrócilbys po reszte.
Pomoc dla innych panstw to glupota.. Zydzi którzy mieszkaja na terenie Polski - owszem.. Ale w normalne jsytuacji trzeba ratowac przedewszystkich swoich.. Izrael jest od ratowania zydów, Rosja od ratowania Rosjan, Niemcy od ratowania Niemcow no a Polska od ratowania Polaków...
Tak, w płonącym autobusie najpierw ratowałbym swoją rodzinę. Ale jeśli myślisz, że przy ratowaniu innych wpierw sprawdzałbym ich narodowość, to mylisz się. Nie przyszłoby mi to do głowy. Ratowałbym ludzi, jeśli oczywiście zdobyłbym się na odwagę ratowania.
Człowiek jest do ratowania ludzi. Nie lewaków, nie Niemców ani Polaków ani filatelistów - po prostu ludzi.