6,2 85 tys. ocen
6,2 10 1 85065
5,6 34 krytyków
Wałęsa. Człowiek z nadziei
powrót do forum filmu Wałęsa. Człowiek z nadziei

Przecież ten film jest propagandowy, jak filmy z czasów stalinowskich! Ten paszkwil zasługuje na ocenę 1/10.

zweistein

Ale co to ma do rzeczy?

Al_Bundy

To, że nie istnieje "folwark dobroczynny"? Fakt, żadnego nie ma. Więc po co piszesz głupstwa?

zweistein

Wszystko jedno. Nie liczy sie tresc ale to o co w niej chodzi.

Al_Bundy

Tak, dla ciebie nie liczy się treść ani forma. Jedno i drugie jednako obskurne.

zweistein

Forma jest mniej warta od tresci jak skutek od srodków.. Jednak to ja tu mowie z sensem.

zweistein

Ostatnia uwaga: "nie liczy się treść, ale to o co w niej chodzi" - hahahahahaha komentarz - DEBIL.

jos_fw

Moge byc debilem ale zawsze moglo byc gorzej.. moglem być toba.. Wole być jakims debilem niz komunokretynem.. Toba brzydze sie bardziej niz nazistami...

Al_Bundy

Koledze zapewne chodziło o to, że napisałeś cudownie bez sensu. Bo nie można twierdzić, że " nie liczy się treść, ale to o co w niej chodzi" - dlatego, że "to, o co chodzi" to właśnie treść. Niestety, twoja ogromna miłość do Polski przy tego typu konstrukcjach, w niczym ci nie pomoże. Bo bzdura jest po prostu bzdurą.

zweistein

Nie zawsze mam racje.. Ale akurat w tych sprawach - Owszem.

Al_Bundy

Jeśli nie łapiesz najprostszych spraw, jak możesz brać się za większe?

zweistein

Jak nie lapie... Lapie wszystkie ale ty nie pojmujesz.

Al_Bundy

Zapomniałeś oo wiaderku i grabkach dodać.

Al_Bundy

O rety, widzę, że postanowiłeś ośmieszać swą marną istotę również w tym wątku, jak miło. Tylko biec po popcorn i śmiać się z kolejnych ekskrementów twego umysły :-)

Nnorm

Ja w odrożnieniu do jakis lewakow sie nie osmieszam

Al_Bundy

Skoro tak, to ty jesteś tutaj największym lewakiem.

Nnorm

Nie jestem lewakiem, ja jestem normalny. I nie ja tutaj sie osmieszam.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
jos_fv

Kolejna podróbka atoirtapa. Już nawet nie chce mi się zgłaszać. Kompromituj się dalej

ocenił(a) film na 1
jos_fw

Każdego o zdrowych poglądach mierzysz jedną miarą?

Shen_Long

A nie widzisz, że podrabia mi konto? Ślepy jesteś?

ocenił(a) film na 1
jos_fw

Że co ci robi?

ocenił(a) film na 1
jos_fw

Powiedz mi tu człowieku o co tutaj dokładnie biega. Jakiś gość najpierw pisze że rajcują go lalki Barbie, a następnie robi jakieś czarne listy użytkowników. Dziad umieścił mnie na jednej. Wysyłam zaproszenia do wszystkich pokrzywdzonych i zapraszam ich do znajomych, ale inni nie odpowiadają.

ocenił(a) film na 1
Al_Bundy

Jak robactwo! :)

ElRio

No lewacy to w sumie jest robactwo..

Al_Bundy

Heh, i kto to mówi...

Nnorm

Normalny

Al_Bundy

Chciałbyś

Nnorm

Ne tyle chcialbym co jestem.

Al_Bundy

No przycisku ALT nadal nie odkryłeś. Kiedy uciekasz z okupowanej przez ZSRE socjalistycznej Polski do libertariańskiego raju, gdzie są jedynie podatki "podglowne" jak Australia? :D

Nnorm

Nigdy nie mówilem ze w Australii sa podatki poglóne tylko, że istnieje tam duza wolnośc gospodarcza co jest prawdą bo na tle Polski istnieje duza wolnosc gospodarcza w Australii.

Alt mi sie zbyt zacina.

Nnorm

Nigdy nie mowilem, ze na swiecie istnieje jakis libertarianski kraj.

Al_Bundy

W pewnym sensie to istnieje Somalia. Każdy może założyć tam własną firmę, podatków nikt nie zbiera, możesz mieć własną armię, własnych piratów a nawet założyć własny kraj :-)
Musisz bacznie obserwować, bo ku libertarianizmowi coraz szybciej zmierzają kraje arabskie.

Nnorm

Somalia to burd*l w którym nie ma prawa. Anarchizm jest zbyt nierealny. Panstwo, prawo, polcicja itp. musi istniec... Ale brak panstwa lub panstwo opiekuncze to ten sam syf. Najlepsze jest panstwo minimalne.

Al_Bundy

No ale piszesz o sobie, że jesteś libertarianin a chwilę potem, że państwo minimalne musi istnieć. Najpierw to dowiedz się kim naprawdę jesteś a potem bierz za dyskusje.

Nnorm

Libertarianie dziela sie na minarchistów i anarchokapitalistów... Anarchokapitalizm jest zdecydowanie lepszy od innych anarchistów ale niemozliwe do zrealizowania.

Ja popieram panstwo minimalne jak wiekszosc libertarian.. nie wiem skad wytrzasnales, ze libertarianie to w 100% anarchisci.. to tak jakby każdy lewicowiec byl komuchem.

ocenił(a) film na 1
Al_Bundy

Słuszna uwaga! Popieram! Lewak starczy za wszystkie obelgi tego świata. :)

ocenił(a) film na 8
Al_Bundy

Jak w ogóle można określać innych ludzi, państwa czy narody gorszymi, mniej wartymi? To właśnie zrobił Hitler nam i reszcie świata w tej cholernej wojnie, która zabrała życie milionom ludzi, w większości cywilom. Ile za tym stoi tragedii? Złamanych życiorysów, utraconych bliskich, domów, majątków?Zrujnowanych miast takich jak Warszawa, która już nigdy nie wróci do swej dawnej świetności? Wspomnień, które nigdy nie znikną i trzeba z nimi żyć? Jakim trzeba być niewrażliwym ignorantem, żeby nie widzieć, jak szkodliwa może stać się taka postawa? Jak można dzielić ludzi na normalnych i podludzi? Jakim prawem? Kim jesteś, żeby wydawać takie sądy? No i poza tym, jak można być tak zapatrzonym w siebie i własne racje, żeby sądzić, że są one naprawdę właściwe i słuszne? Są absurdalne, szkodliwe, niebezpieczne i aż trudno mi uwierzyć, że po tym, co spotkało Polskę, Europę i cały świat przez ostatnie choćby tylko stulecie są jeszcze ludzie, którzy głoszą takie opinie, nie zauważając najwyraźniej że właśnie one mogą być początkiem wielkich tragedii.

zweistein

no i właśnie na tym to polega, mógłbym z naszym durnym alikiem brnąć w dalsze konfrontacje - ale nawet nie zauważyłby jak mocno przegrywa. Głupiec izolowany na argumenty, daj sobie spokój. Szkoda czasu na tępotę

jos_fw

Mowie po raz ostatni

1. Ja mam argumenty - on nie.. Przeciez to widac... co ma niby do mnie trafiac
2. Nie przegrywam..
3. Jestem glupcem poniewaz kocham Polske.. Nie wiedzialem, że w tym kraju jest tak malo glupców...

Al_Bundy

Zreszta.. jak ja nienawidze gdy ktos za plecami wtraca sie w dyskusje ktora go nie dotyczy..

ocenił(a) film na 8
Al_Bundy

My też kochamy Polskę. Tylko na tę miłość patrzymy widocznie nieco inaczej. No i przede wszystkim nie uważamy, że jesteśmy najważniejsi, najmądrzejsi i co tam nie jeszcze. Tym się właśnie różnimy, że nawet jeśli coś nam się nie podoba i jest sprzeczne z naszym oglądem świata to staramy się okazać choćby minimum szacunku, a ten należny jest każdemu. Ty zaś zdajesz się szanować tylko siebie, swoje zdanie, no i oczywiście tych, którzy uważają podobnie. Wszyscy inni są ścierwem, pluskwą, podludźmi itp. Przyjmij do wiadomości, że są po prostu inni niż Ty i mają do tego prawo.

az1991_filmweb

Ja napisalem ze Polacy sa najwazniejsi dla Polski a nie dla swiata..

Nie pisalem ze Polacy sa najmadrzejsi.. Najmadrzejsi w Europie sa Szwajcarzy.

Ja jestem WYŁACZNIE tolerancyjny. Nie jestem akceptacyjny chociaz 99% motlochu myli tolerancje z akceptacja (jakby tolerancja oznaczala szacunek..)

W kwestii politycznej.. w innych dopuszczam inne zdanie.

Kazdy ma prawo byc inny niz ja - Na tym polega wolnosc.. Nie mniej jednak nie musze o takowych zmieniac zdania.

ocenił(a) film na 1
zweistein

Czy ty na prawdę musisz bronić każdy film który jest zakłamany ? to samo było z Pokłosiem nie wiem kim trzeba być żeby codziennie do negatywnej wypowiedzi jakiegoś użytkownika dopisywać bez przerwy swoje 3 grosze jesteś po prostu śmieszny

Pupielec

Śmiech to zdrowie, podziękuj.

wotu

brzmisz jak wyznawca sekty smoleńskiej...

ocenił(a) film na 1
gigi

A ty zapewne z sekty pancernej brzozy? :)

ocenił(a) film na 1
Axel

zasługuje na 1/10 i tyle mu dałem! popieram!