PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694864}
4,7 13 tys. ocen
4,7 10 1 12662
4,1 8 krytyków
Warsaw by Night
powrót do forum filmu Warsaw by Night

Mazurek taka sliczna dziewczyna a skrzywdzili ją niebieskimi wlosami, które przywołują na myśl Adelę - chyba zbyt wprost to skojarzenie. Za to Kuna i Gąsiorowska wyglądają kwitnąco.

katiaD_filmweb

Masakra! Widać Polska lubi małpować i wykazywać się totalnym brakiem samodzielnych pomysłów.

katiaD_filmweb

Dokładnie i jeszcze jest lesbijski pocałunek. Jak w "Życiu Adeli".

katiaD_filmweb

Tu widać brak kreatywności ze strony polskich reżyserów. Ale pomijając ten fakt to film, trzeba przyznać całkiem, całkiem.

Melodii91

Zgadzam się, choć ja akurat nie oglądałam owego lesbijskiego dzieła, więc nie miałam z tym problemu, dopiero teraz czytając zobaczyłam, ze rzyczywiscie jest podobieństwo. Ale filmowa postać Marty chyba tak nie do końca tą lesbijką jest moim zdaniem...

MoniaKr

Myślę, że reżyserka sobie całkiem dobrze poradziła jak na polskie realia. W każdym filmie są złe lub gorsze sceny, w tym przypadku nic mnie nie zraziło. Wyszłam zadowolona, a to najważniejsze.

katiaD_filmweb

Byłam na pokazie przedpremierowym filmu z udziałem reżyserki, która odpowiadała, że skojarzenie z "Życiem Adeli" jest zamierzone. Chciała nawet zawiesić plakat filmowy w pokoju bohaterki, ale nie dostała licencji.