Nie zrozumiały jest dla mnie fonomen tego filmu, dlaczego tak wiele osób uważa że jest to produkcja wybitna. Owszem strona wizualna jest fajna, ścieżka dźwiękowa jest rewelacyjna, ale to co dostajemy na ekranie to po prostu trzygodzinne nudny, chyba że ktoś ogląda Ulitimate Cut wtedy to trzy i półgodzinne nudy. Pewien pan, który uważa że większość ludzi to idioci, na jakimś forum chciał mi wmówić że ten pasztet ma drugie dno. To że społeczeństwo jest dzikie wiem bez oglądania cholernie długich strażników. Tak czy inaczej film zyskuje miano kultowego, mimo tego że w kinach poległ, rezencje zebrał słabe, prawdopodobnie jest lubiany tylko i wyłącznie w kręgu osób które znają komiks. Wszystkim innym mówię - żeby sobie to coś odpuścili !
Ja już nie pamiętam czy najpierw przeczytałem komiks (bardzo dobry zresztą) czy obejrzałem film. Rozumiem, że mógł nie trafić w czyjeś gusta, ale ocena 1 to gruba przesada (ja może z dwie takie wystawiłem, w tym jedna dla "Gulczas, a jak myślisz?"). Choćby za zdjęcia czy muzykę należy się to 2 :) tym bardziej boli, BOLI, że jedynkę dałaś także Dniu Niepodległości - Strażnicy w porównaniu do tego gniota to dzieło wybitne.
Nie kłopocz się bo tacy hejterzy po prostu są i to się nie zmieni i niech te ocene to sobie wsadzi;)...Film jest dobry a "Rorszak" rządzi!!!
Twoja wypowiedź jest tak nieadekwatna i tak niespójna, że ciężko jakkolwiek się do niej odnieść. Mimo to postaram się nie krytykować, nie ubliżać i nie pouczać, a jedynie odnieść się do Twojej wypowiedzi. Jeżeli przeczytasz swoją wypowiedź przynajmniej jeszcze raz ale ze zrozumieniem to z pewnością dojdziesz do wniosku że jest sprzeczna z wystawioną przez Ciebie oceną. Najpierw należy sprecyzować co wg każdego z nas oznacza ocena "1", a następnie brać się za ocenianie. Cytat :" Owszem strona wizualna jest fajna, ścieżka dźwiękowa jest rewelacyjna
Powiem Ci tak , ja obejrzałem to z czystej ciekawości. Dałem 5/10 ze względu na dobre dialogi , grę aktorską na przyzwoitym poziomie i solidną ścieżkę dźwiękową. Z komiksem nie miałem do czynienia. Historia opowiedziana przez ten film jest tak skrajnie głupia i bezsensowna , że aż głowa boli. Nie wiem i nie interesuje mnie czym się trzeba naćpać żeby takie coś wyskrobać. Głupota goni głupotę , absurd na absurdzie.
Szkoda , że ten film nie jest z lat 90. Gdybym widział go wcześniej to bym się w technikum na warsztatach podpiął pod prąd trójfazowy zmienny na maksymalnym napięciu to dziś już bym był bogiem. Co za głupota , już prędzej zrozumie jak by zjadł gów** kosmity i przejął jego moc.
Porażenie prądem i zmiana w boga , złapanie kuli pistoletowej w rękę , chodzenie po powierzchni marsa , cała pierwsza scena gdzie morderca tłukł Komedianta , "skarpeta" na twarzy kurdupla w płaszczu samoczynnie się barwiąca na czarno (jakkolwiek to nazwać)...
Ci ludzie nie mieli w rodzonych mocy jak superman czy inny pajac , mieli tylko obcisłe gacie i maski. To im dawało tą nadludzką siłę ?
A czy superman jest Ziemianinem? Jak chcesz już coś udowodnić to trochę pomyśl...
Odnośnie ""skarpeta" na twarzy kurdupla w płaszczu samoczynnie się barwiąca na czarno".
Sam zrobiłem sobie taką maskę :) O ile w filmie przemieszczające się zabarwienie przekazywało emocje Rorschacha (chyba), tak moja zwyczajnie zmienia swoje zabarwienie reagując na ciepło :)
Przykład jak to wygląda: http://www.youtube.com/watch?v=gkzi56LwXh8
A idealny efekt jest możliwy tylko komputerowo.
Cała ta historia o bohaterach przebierających się w kostiumy bez jakiś wielkich nadprzrodzonych zdolności, ze skazami i rysami na ich osobowościach, na tym jak w pewnych chwilach są wręcz ułomni, to odniesienie do całej ludzkości - wśród nas również żyją bohaterowie, bohaterowie z problemami, wadami i nieczystym sumieniem, ale nie potrafią fruwać,przechodzić przez ściany, przybierać dowolne kształty, strzelać o oczu itd. itp. Ty po prostu nie lubisz komiksów. Jeśli chodzi o Twoją ocenę to ok, rozumiem że film nie przypadł Ci do gustu i tak go oceniłeś, ale założycielka tematu najzwyczajniej przesadziła ze swoją niesprawiedliwą oceną.
Chciałem jeszcze dodać, że tutaj ta "nadprzyrodzona siła" polega na czymś innym niż fruwanie, strzelanie z dowolnej części ciała i znikanie.
Proszę Cie... zamiana w boga? oni tam tylko pitolili, że on jest jakby bogiem, a nie, że sie w boga zamienił -.- 2 Skarpeta na twarzy... poszukaj misiu kolorowy w sieci na ten temat przykładowy film w youtube jak w domowym zaciszu możesz sobie taką skarpete zrobić... /watch?v=IHKPPxDVO74 < ofc trzeba przed tym wkleić youtube . pl, czekaj przewine w góre zobaczyć co jeszcze nawypisywałeś. ok mam. złapanie kuli w ręke, to akurat było dziwne. Ogólnie oni byli ludźmi, ale jakoś skubani mieli większą siłę, no nvm kula w łape to dobry argument bo i mnie to wpadło do głowy. Chodzenie po powierzchni marsa? Srsly? straciłem nadzieję. ;) Film rewelacyjny, no i ta muzyka
Jest taki okres wieku młodzeńczego, gdy wytyka się w filmach s-f niezgodność zdarzeń z fizyką. Ale nie martw się, ten czas przeminie:).
Btw musiałbyś stworzyć super silne pole elektrostatyczne (bo o nim była w Watchmen mowa), a nie podpinać się pod 380V ;)
Taaak.. To znowu on.. Powstał niczym feniks z popiołu.. Aplaus dla tego pana za jego wspaniały i twórczy charakter. Naprawdę jest co czytać ;)
temperamenty i bezpośredni lepiej tu pasuje
naucz się odróżniać dno od dna, gdyby takich ludzi jak ty było bardzo wielu to średnie na filmweb by powariowały, a strona stałaby się całkowicie useless
Nie obchodzi mnie że to pytanie retoryczne, bezmyślnie oceniasz dobre filmy na 1 żeby pokazać jaki z ciebie wielki znawca kina (OH EH AH YH JESTEM PONAD TYM, GARDZĘ GUŚCIKAMI SZAREGO PLEBSU, JESTEM DZIEWCZYNĄ HALO, LIŻCIE MI STOPY Z TEGO POWODU)
Irytuje mnie to strasznie bo skoro watchmen i inne całkiem niezłe filmy tak potraktowałaś to gdzie miejsce dla śmieci typu "Ludzka stonoga"? mają specjalnie dla ciebie skale od -10 do 10 zrobić?
Muszę się zgodzić z kolegą. 1 to olbrzymia przesada, ale skoro koleżanka ma się za alternatywną i jedyną słuszną kinomankę to niech utrzymuje się w tym poczuciu dłużej. Pluton 3/10, Milczenie owiec 1/10. Ewidentny troll. Przykro mi patrzeć na głupotę ludzką. Prawdopodobnie masturbuje się patrząc jak ludzie piszą w jej temacie.
Paaaaaanie ;) srał ją pies jak ona sobie to ocenia. To, że ten film będzie miał na taki portalu jak filmweb mniejszą średnią to nie zmienia dla mnie w zupełności odbioru tego filmu. Jeśli miałby 1.0 a ja oceniłbym go na 10, to oceniam go na 10 i zlewam ludzi którzy nie zobaczyli w filmie nic ciekawego. Szkoda na takich błaznów klawiatury :) Pozdrawiam
Albo szukać wydania DVD tudzież Blu-Ray gdzieś na ebayu bądź amazonie (pewnie czasem na allegro też się trafia), albo popłynąć do zatoki piratów. Tam mają na pewno:)
Człowiek który ocenił:
Django - 1
Milczenie Owiec - 1
Forrest Gump - 3
Incepcja - 1
Fight Club - 2
Beautiful Mind - 1
... i wiele wiele więcej
nagle Człowiek z Blizną - 10
jesteś normalna? Myślisz, że ktoś będzie brać twoje zdanie na poważnie i że kogoś będzie ono obchodzić.??
Ale czego się spodziewać po osobie (prawdopodobnie emo hipisce nastolatce) wnioskując po opisie:
"""Ten rozdział w moim życiu.. Ten króciutki rozdział nosi tytuł.. ' Szczęście '""""
Wiesz... nie mogłem przestać się śmiać jak to przeczytałem.
Nie każdemu się spodobał ten film.. Wypadło na mnie .. A nagłówek jest cytatem z pięknego filmu ' w pogoni za szczęściem ' ;).. Wnioskując po avatarze jesteś batmanem :)
zgadzam się z Tobą całkowicie, niestety obejrzałem wersję rozszerzoną ;/ od początku do końca, bo czekałem aż w końcu pojawi się to coś dlaczego ten film to niby taki fenomen, no i nic:) nie kumam, dc zawsze chciało robić komiksy ambitniejsze, z przekazem, bla bla bla... Mroczny rycerz, super udało się, ale reszta tak jak np. ten szit to porażka. Nie bede wychwalał tu marvela który tworzy świetne kino rozrywkowe bo już było milion dyskusji dc vs marvel. Nuuuuuuda.
Mnie obchodzi, mało tego zgadzam się z nią w 100 %, moje oceny skrajnie inne i co teraz?
Django - 10
Milczenie Owiec - 8
Forrest Gump - 10
Incepcja - 10
Fight Club - 10
Beautiful Mind - 7
Ojjj, widać że wiele rzeczy jest dla ciebie "nie zrozumiałe". Powinieneś biedaczysko przerzucić się na lżejsze produkcje.
Wcale się tego nie czepiam i nie zamierzam ale na jedno chciałabym zwrócić uwagę do słowa w Twojej wypowiedzi a mianowicie.. pisze się " niezrozumiały ". A słowo " gust " jest Ci zrozumiałe ?
hmm oceniłaś to na 1 ,dobra nie przypadł do gustu .zdarza się bo może to nie twoje kino ,ale kino ma łączyć więc wojny między użytkownikami kto ma racje są bezsensowne :)
Spoko. Mając do wyboru czyszczenie szaletu i przebywanie w jednym pokoju z Tobą, czuję że i tak wybrałabym bez większego wahania te pierwsze. Bo jednak lubię inteligentne towarzystwo :).