7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104660
6,8 42 krytyków
Watchmen. Strażnicy
powrót do forum filmu Watchmen. Strażnicy

I ponownie nie mogłem się oderwać. Majstersztyk. Podwyższam ocenę na 10. Dziękuję :)

Viljar

Ja bym nie miał zdrowia, dobrze że nie dali ultimate cut bo do 3 by chyba leciał.

ocenił(a) film na 10
CottonCrush

Ja chciałem zobaczyć tylko początek i wpadłem... prawie zapomniałem co oznaczają reklamy na TVNie ale dzis mi o tym dobitnie przypomniano

ocenił(a) film na 10
Viljar

hehe też tak zrobiłem.

Viljar

Przesada. Poprawna ekranizacja. I tyle. Spodziewałem się czegoś więcej. Nite Owl psuł film; Batman łajza. Soundtrack obfity, ale piosenki często źle dopasowane do scen. Najwięcej do życzenia pozostawia polskie tłumaczenie.

Piramidoglowy

edit: pomylka, nie ten temat.

ocenił(a) film na 9
Viljar

Ja obejrzałem wczoraj z 15 minut i wyłączyłem, bo nie dało się słuchać tego beznadziejnego lektora.

ocenił(a) film na 10
Viljar

Zgadzam się. Świetny film, a reklamy tvn nie mogły zmienić mojego zdania.

ocenił(a) film na 9
Viljar

Poniekąd żałuję że poszedłem na Noc Kina i nie obejrzałem, oczywiście oglądałem ten film w kinie (premierę) ale obejrzał bym jeszcze raz.
Sceny z Rorschachem - poezja.

Na prawdę świetny film, szkoda tylko, że najciekawsza moim zdaniem postać zaraz po Rorschachu ginie na początku filmu. :(

ocenił(a) film na 10
mk34

ginie owszem, ale później pojawia się bardzo często we wspomnieniach pozostałych bohaterów co właściwie czyni ją głównym bohaterem :)

ocenił(a) film na 6
Viljar

A może ktoś powiedzieć jak się skończyło? Przyznam, że tvn wykończył mnie reklamami.

ocenił(a) film na 9
Viljar

Zgadzam się - widziałem wczoraj pierwszy raz i jestem zachwycony.

Viljar

Poznajcie potęgę funkcji timeshift. U mnie reklamy trwają 3-4 sekundy, tyle trwa znalezienie ich końca:)