Byłby dobry horror gdyby nie długa lista idiotyzmów i bzdur. Każdy kto trochę zna się na opętaniach i nawiedzeniach wie o czym mówie....
To wymień mi tą liste idiotyzmów, bo ja jej jakoś nei zauważyłem , a podejrzewam, ze widziałem wszystkie filmy o opętaniach, nawiedzeniach i egzorcyzmach . Według mnie gdyby ten horror trafił do kin i miał taką reklame jak Obecność ( The conjuring ) to wszyscy zachwycali by się nim w takim samym stopniu jak właśnie Obecnością . Jak dla mnie jest to bardzo dobry, klimatyczny horror, bardzo niewiele słabszy od wspominanej przeze mnie Obecności .
ha ha ha :-) bardzo niewiele brakuje :-) do obecności.... extra masz. Idiotyzmem był pokazanie egzorcyzmu - ksiądz biegający z krzyżykiem za duchem :-), tekst księżulka żeby nie pomieszali tych dennych formułek egzorcyzmu bo będzie gorzej :) . Od kiedy księdzu są potrzebni świeccy pomocnicy bo sobie nie daje rady. A na koniec sama treść egzorcyzmu. No ale gratuluje 10 :-) dla tego badziewia. Na marginesie nie znalazłem żadnej wzmianki na temat tego zdarzenia w rzeczywistości. Pooglądaj więcej horrorów bo nie wiesz co to klimat...
Obejrzałem tyle horrorów, oglądam wszystkie jakie się da klasy B, C, D itd . A jakbyś zapomniał w Obecności Egzorcyzmu nie odprawiał ksiądz , a na przykład w Egzorcyzmach Emily Rose ksiądz także przestrzegał żeby nie zapomnieli formuły bo będzie gorzej i także towarzyszyły mu osoby świeckie, więc zanim coś napiszesz wcześniej się zastanów . Aha i doskonale wiem czym jest klimat w horrorze i własnie w tym filmie klimat był idealny .
Egzorcyzmy E. Rose : 1:18.00 - mają robić to co im powie a nie że coś pomylą to będzie gorzej. Mylisz świeckich egzorcystów z przypadkowymi świadkami egzorcyzmu którzy mogą pomagać. Poczytaj trochę o egzorcyzmach. W tym filmie o którym mowa egzorcyzm przypominał bardziej polowanie na wampiry. Może właśnie dlatego że za dużo oglądasz klasy C, D (jest taka ?:D) nie wiesz co to dobry horror:). Z pewnością Egzorcyzmy E, Rose i Obecność bije na glowę to badziewie. Ale mamy demokrację i nikt ci nie zabroni dawać 90% filmów 10/10 punktów co u ciebie zauważyłem :)
gruby to hit tego portalu. Już nie zwracam nawet uwagi na jego oceny i opinie bo aż się wierzyć nie chce że mogą być prawdziwe :D
Elizjum, Niepamięć - ocena 1 , kac wawa - ocena 10. Albo jesteś trollem albo wymagasz pilnej hospitalizacji na oddziale zamkniętym. Tak czy tak wypaczasz oceny filmów na tym portalu. No ale.. nikt nie mówił że demokracja jest idealna...
Każdemu filmowi z gatunku science-fiction wystawiam jedynki bo nienawidze tego gatunku, wyjątkiem są Gwiezdne wojny i filmy zekranizowane na podstawie komiksów cała reszta to jest żenada.
To w jakim celu je oglądasz ??. Dla mnie Gwiezdne wojny to debilizm idiotyzm i totalne dno. Dlatego nie oglądałem (poza młodymi latami jakąś tam część) i nie zamierzam oglądać a tym bardziej oceniać !!. Swoją drogą kac wawa 10 .... fiu fiu fiu, dałem 3 i tylko dlatego że były cycki :-)
Nie oglądam science-fiction . A Gwiezdne Wojny w sumie sam nie wiem czemu mi się podobają nie umiem tego wytłumaczyć . A filmy na podstawie komiksu to dla mnie nie jest science- fiction .