Jaki jest poziom dubbingu? Bo w tych krótkich zajawkach telewizyjnych (puszczanych np. przed różnymi filmami) Baymax brzmi okropnie - jakoś tak sztywno, bez tego ciepła w głosie co w anglojęzycznych zwiastunach. Czy w filmie naprawdę jest tak słabo zdubbingowany?
E tam, dubbing był bardzo przyzwoity. Zamachowski trochę nie pasował do Bimaxa, ale ogólnie bardzo ciepło i sympatycznie.
Głos ma taki jak w tym zwiastunie "Wielka Szóstka - polski zwiastun #3" ale wydaje mi się, że w filmie brzmi trochę lepiej.
To chyba najgorsza wersja jaką mogli dobrać, ale może się przyzwyczaję. Dzięki za odpowiedź :).
Tylko bez spoilerów, please ;). Jeszcze nie byłam na filmie, nie chcę sobie psuć seansu.
No właśnie szkoda, że akurat do Baymaxa wzięli kogoś, kto, jak piszesz, "trochę nie pasuje", bo to chyba, oprócz Hira, najważniejsza postać., więc położenie dubbingu do innej postaci byłoby bardziej do przełknięcia.
Nie no, oddajmy sprawiedliwość Panu Zamachowskiemu, który ma bardzo przyjemny głos i miło się go słucha. Po prostu gdy myślę o tym, jaki głos powinien mieć robot, to nie przychodzi mi do głowy akurat on ^^ Inna kwestia, że z założenia miał mieć kojący, uspakajający głos jako robot medyczny, więc może to nie był taki zły wybór.
dubbing w porządku, ale zdecydowanie mogli sobie darować Zamachowskiego. do roli Baymaxa powinni wybrać kogoś z cieplejszym, miękkim głosem. poza tym jego głos trochę za bardzo kojarzy się z inną postacią animowaną i oglądając 6 nie udało mi się o tym zapomnieć.
Według mnie, jeśli chodzi o pełnometrażowe filmy animowane, Polacy są mistrzami dubbingu. W Wielkiej Szóstce oczywiście też jest na bardzo wysokim poziomie.
Chyba mistrzami głupoty.
Są oczywiście wyjątki, gdy dubbing jest swietny (chociażby w Jak Wytresować Smoka [część I!!!], Legendy Sowiego Królestwa, czy Wielkiej Szóstce właśnie)
Dubbing jest bardzo dobry. Baymax Zamachowskiego rzeczywiście trochę kłuje w ucho, ale myślę, że głównie ze względu na beznamiętny głos postaci. To jednak robot. Chyba nie jesteśmy po prostu przyzwyczajeni...
Poza tym "robotyzmem" - super!
Bardziej od Zamachowskiego przeszkadzał mi Ciołkosz .___. będzie teraz w każdym filmie animowanym grał młodego chłopaka?