"Moja matka wyznawała już wszystkie religie świata, ale na koniec wybrała najgorszą: katolicyzm." Mistrzowski tekst.
Radzę zobaczyć jeszcze raz ten fragment.
Powiedziała najdziwniejszą religię Katolicyzm a nie najgorszą.
Gdyby tak było, to nawet Niemcy by tego nie dopuścili.
Kto sie smieje, ten sie smieje ostatni. Po przejeciu EU przez islamistow beda kobiety w twojej rodzinie chodzic w burkach. No fakt, ten katolicyzm jest taki zly.
Wszystkie religię z zasady są idiotyczne. I w filmie chodzi o to o najgorszą w sensie najgłupszą, najdziwniejszą.
Rozumiem,że mówisz też o ateizmie (to też jest religia-wiara,że Boga/bogów nie ma.Pozdr.
Nie ma co rozwijać, głupszej rzeczy w życiu nie słyszałem, ktos kto mówi takie zdania pózniej zastanawia sie nad swoimi niepowodzeniami w życiu i nie widzi przyczyny, która jest oczywista. Widząc Twoj nick - nie odpowiadaj, nie chce sie denerwować.
Haha :D Czyli wszystko jasne - takich to się powinno w psychiatryku zamknąć,
a nie przed kompa sadzać.
No rzeczywiście, najgorszą/najdziwniejszą religią świata jest taka, która nie pochwala wyczynów głównej bohaterki tego filmu...
Wszystkie religie to idiotyzm, który nie prowadzi do niczego dobrego. Wierzenie w to, że jakiegoś kogoś gdzieś tam wiecznego obchodzi to co robisz na stworzonej przez niego Ziemi jest z gruntu absurdalne. I jeszcze ten wieczny przedwieczny każe składać sobie pokłony i chodzić do światyń, bo jak nie to jego ego podupada i się robi bardzo zły. Za to jak bedziesz dobry i słuchał się przykazań (co wiadomo, że każdy dobry katolik to czyni! Apropos zawsze interesowało mnie jak katolik tłumaczy to, że bierze rozwód? Przecież trochę głupio migać się od przysięgi składanej swojemu Bogowi, ale co tam Katolicyzm to taka wygodna religia) to pójdziesz do Nieba i będziesz żył wiecznie (trochę wieje nudą!)
I to ma być absurdalne? Ludzie masowo wierzą w dużo bardziej absurdalne, niepoparte niczym brednie jak uczciwość Tuska, zalety gospodarki centralnie sterowanej, Bolka obalającego komunę, honor Kiszczaka...
Tak, to jest absurdalne. Że wymyślisz teraz 10 innych rzeczy, nie spadnie
to do kategorii "logiczne".
Życie jest absurdalne. Świat jest absurdalny, niezgodny z ludzką twardogłową logiką. Bóg też może wydawać się nam taki, ale to tylko kolejny argument za tym że raczej JEST niż go NIE MA.
A po co światu człowiek? A po co są asteroidy? A po co aż 78% azotu w powietrzu? I ty i ja mamy za małe czapki, żeby to ogarnąć łbem :)