PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=682655}

Wilgotne miejsca

Feuchtgebiete
2013
5,4 16 tys. ocen
5,4 10 1 16229
6,5 16 krytyków
Wilgotne miejsca
powrót do forum filmu Wilgotne miejsca

Zanim obejrzałam film, przeczytałam kilka postów z tego forum. Większość komentarzy miała to samo przesłanie- film jest obrzydliwy, gorszący i chory. Spodziewałam się zobaczyć coś naprawdę kontrowersyjnego, a okazało się, że jest dużo szumu o nic.
Polscy mężczyźni, zazwyczaj wychowani w przekonaniu, że kobieta powinna być piękna, ale skromna, dawać rozkosz, ale się sama nie mówić o swoich potrzebach. Ponadto powinna być zadbana, czyściutka, najlepiej by było gdyby nie oddawała kału ani moczu, a przynajmniej nigdy o tym nie wspominała. Drapanie się po tyłku nie wchodzi w grę, polski samiec nie przyjmuje nawet do wiadomości, że kobietę może swędzić du*a.
Głowna bohaterka "Wilgotnych miejsc" bezczelnie obnosi się z tym, że jest po prostu ludzką istotą, złożoną z krwi i kości, mającą swoje potrzeby i swoje słabości, których się nie wstydzi.
Pomijając tę scenę z brudną toaletą na początku, ogólnie nie znalazłam w filmie niczego "chorego" ani "porytego".

ocenił(a) film na 2
jst_

Bredzisz.

użytkownik usunięty
jst_

Zgadza się.

ocenił(a) film na 7
jst_

Ja znalazłam wiele takich porytych sytuacji w tym filmie, ale mimo wszystko miał w sobie coś wciągającego. Był na pewno bardzo dobrze zrobiony i zmontowany.

ocenił(a) film na 7
majkalipcowa

no wlasnie - znalazlas wiele obrzydliwych momentow - ale jednak nie umialas oderwac oczow - podobnie zreszta jak ja... Dlatego ze ten film jest az do bolu autentyczny i tylko nasza socjalizacja go od nas odpycha. Jesli sie o niej tylko zapomni, to mozna zobaczyc, ze nie ma w nim niczego co by bylo/jest nam/czlowiekowi obce...

jst_

Bardzo trafny komentarz.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem