PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=563776}

Wkłucie

Puncture
2011
6,7 7,9 tys. ocen
6,7 10 1 7858
Wkłucie
powrót do forum filmu Wkłucie

warto obejrzeć

ocenił(a) film na 8

szczerze mówiąc nie spodziewałem się że to będzie dobry film, odkładałem go tygodniami. teraz cieszę się że w końcu się za niego wziąłem. i jeśli ktoś się zastanawia czy warto go obejrzeć, to ja mówię WARTO ;) za formę dałbym mocne 7/10, dobra gra aktorska,
świetna rola Chrisa Evansa, dobra i mocna historia która wciąga. Dodatkowo za fakt, że pokazuje się takie historie i skłania się do refleksji tych którzy zwykle nie zdają sobie (jeszcze) sprawy jak działa współczesny świat, polityka i ekonomia, chętnie dam jeszcze jeden pkt = 8/10 =
bardzo dobry,

ocenił(a) film na 8
BazZz

Tak jak inni tutaj - też jakoś nie mogłem się za ten film zabrać, ale po obejrzeniu szczęka mi opadła. Już dawno nie widziałem filmu, który tak nastraja. Pomijając już wychwaloną chyba pod niebiosa grę Chrisa (zasłużenie, moim skromnym zdaniem) Evansa, to film opowiada o współczesnym Don Kichot'ie - tylko zamiast wiatraków są koncerny, a żeby nie było mu za łatwo, to oprócz wiatraków musi walczyć sam ze sobą. Jednym z lepszych momentów jest wg mnie - jak dla nadrzędnej idei na chwilę pokonuje sam siebie.... A wszystko to oglądamy ze świadomością, że film powstał na podstawie prawdziwych wydarzeń - jak dla mnie kawał dobrego kina.... choć sceny przygotowań do rozpraw / spotkań również robiły wrażenie :).
Na pewno nie wszystkim ten film przypadnie do gustu, ale naprawdę warto go zobaczyć, Aha i koniecznie nie sugerować się wizerunkiem przedstawianym przez plakat (mroczny klimat narkomana wśród wysokich korporacyjnych biurowców), bo ja osobiście przez znakomitą większość filmu oglądałem go z wielkim bananem na twarzy :) i choć temat zabawny szczególnie nie jest, to uważam, że z drugiej strony depresyjny też nie jest, a za taki ten film miałem omijając go szerokim łukiem przez kilka tygodni.

vojtlomir

Warto Warto Warto!!!!

ocenił(a) film na 8
BazZz

dokladnie!

ocenił(a) film na 8
BazZz

film o podobnej koncepcji do Informatora z Russelem Crowe (zresztą w tym filmie też był wspomniany motyw z koncernami tytoniowymi) który był genialny, ten film był trochę gorszy jednak i tak warty obejrzenia dlatego również polecam. Dla mnie 7/10.