Wojtyła. Śledztwo

Wojtyla. La investigación
2020
5,4 108  ocen
5,4 10 1 108
Wojtyła. Śledztwo
powrót do forum filmu Wojtyła. Śledztwo

Czy ktoś w końcu poruszy wątek ukrywania pedofilii wśród księży przez najwyższe władze kościoła katolickiego, w tym Wojtyłę czy nadal cisza w eterze?

nepsO

Oczywiście, wezmą się. Mam nadzieję że za Michaela Jacksona też. To by była sprawiedliwość :)

anelka39

Ty, a co ma Jackson do Wojtyły?

winopiotr

no Jackson molestował, Wojtyła tuszował. To mało?

anelka39

Polecam obejrzeć Leaving Neverland. Za Jacksona się wzięto i to porządnie.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
nepsO

A kogo to obchodzi?

Dariusz_R_Mistrz

A. Czyli ja ateista to jestem śmieć tak? Wojtyła jest dla mnie nikim. Chodziłem do dwóch szkół imienia tego typa. Jego kult mnie przeraża.

Dariusz_R_Mistrz

Czas zakończyć jego chory kult. :)

nepsO

To wygląda na poważną sprawę. Dobrze byłoby pójść do specjalisty.

Padam

masz dowody

ocenił(a) film na 6
Grifter

Grifter uważaj co piszesz, bo film Sekielskich jeszcze nie miał premiery więc takie oskarżenia są co najmniej nie na miejscu

ocenił(a) film na 6
Grifter

Co niby wiadomo? Udowodniono komukolwiek coś w tej sprawie? Nie rozśmieszaj mnie, nawet jeśli Watykan coś wiedział w tej sprawie, nie znaczy, że JPII był w to wtajemniczony. Spokojnie film Sekielskich jeszcze nie ujrzał światła więc te przypuszczenia to sobie zostaw dla siebie, bo nikogo nie interesuje twoje zdanie.

P.S. Akurat jestem słabo wierząca jeśli chodzi o kościół, ale nie pozwolę na obrażanie takiej osoby jak JPII bez żadnych dowodów, bo ktoś coś przypuszcza.

Lena87_filmweb

Nie trzeba filmu Sekielskich, poczytaj sobie raporty na ten temat. Spływały przez lata do Watykanu do rąk papy, a ten to chował.
Takiej osoby? Czyli jakiej? Wojtyła to zwykła wydmuszka, człowiek nikt, który miał dobry PR.

ocenił(a) film na 6
Grifter

Dobra widzę, że dyskusja z takimi osobami jak ty nie ma sensu. No chyba, że chcesz mieć kolejne komentarze zablokowane.

Lena87_filmweb

A co? Kapujesz?

ocenił(a) film na 6
Grifter

Już jeden skutecznie zablokowałam to i mogę więcej, wszystko zależy od ciebie.