PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=296270}

Wpadka

Knocked Up
2007
6,1 99 tys. ocen
6,1 10 1 99391
6,6 25 krytyków
Wpadka
powrót do forum filmu Wpadka

Moze mi ktos inteligentny powiedziec czy to naprawde dobry (/smieszny) film?

ocenił(a) film na 4
Marvin

Powiem Ci tak...
Właśnie wczoraj również czytałam "Film" noo i przyznam, że zrobiłam duże oczy jak ujrzałam 5 wiazdek dla tego filmu. Ja osobiście przyznałam mu 4/10, mimo ogromnej sympatii do Kathriene Heigl ten film nie zasługuje na tak wysoką ocenę. Mnie osobiście niczym nie zaczwycił, nudy na patyku... No ale czego można bylo się spodziewać?

KosaOli

Ogladalem ten film pare dni temu.Niestety,ale nic smiesznego w nim nie dostrzeglem,chociaz pewnie dlatego ,ze ostatnio prawie wszystkie amerykanskie "komedie", tak jak i ta opieraja sie na bardzo plytkim dowcipie i wulgaryzmie.

ocenił(a) film na 8
bandit_2

Ktoś lubi komedie o małolatach w stylu American Pie, ktoś komedie romantyczne, a mi własnie podobał się realistyczny humor w tym filmie. Beż ściemy, samo życie :-)

ocenił(a) film na 5
Marvin

mnie się podobał. Były nudne momenty, no i trochę za długi, ale ogólnie niezły.
6/10

ocenił(a) film na 9
Marvin

dzisiaj ogladalam i nawet sie podobal ciekawy i taki nawet zyciowy . ale bez przesady nikt az tak sie nie zmienia hehe. troszke za dlugi to fakt

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
wilczto

widze ze nikt nie podziela mojego zdania :) wg mnie komedia rewelacyjna( z tym ze ja uwielbiam glupkowate amerykanskie komedie).
co ciekawe sala w kinie byla prawie pelna i wszyscy strasznie sie zasmiewali, głownie z tekstów :) polecam

ocenił(a) film na 10
s3735

Ja podzielam!!!:-) Mimo tego, że nie przepadam za głupkowatymi amerykańskimi komediami to na tej prawie płakałam ze śmiechu!:-)
Zresztą nie tylko ja - cała sala kinowa również:-)
Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 4
Asienka24

To chyba ja jestem jakaś inna, bo nie przypominam sobie żadnego momentów, w którym można było się prawdziwie śmiać.

ocenił(a) film na 9
KosaOli

to przede wsystkim nie jest "durna amerykanska komedia" tylko komedia obyczajowa.
Jest kilka typowo amerykanskich durnych scen (związane głownie z paleniem trawki) ale ogolnie to film traktuje o bardzo typowych dla takiej sytuacji sprawach - czyli ciąża, poród itp itd.

Moja dziewczyan jest w ciąży i my oglądając ten film śmialiśmy sie bardzo.
Trzeba poprostu być w temacie by w pelni docenić wszystko co tam sie działo (np uprawianie sexu w czasie ciąży).

Młodzież, nastolatki - tak ponizej 20 roku bedzie poprostu zanudzona ;)

ocenił(a) film na 1
Blasi

Niestety film kompletnie mnie nie śmieszył. Może ze dwa razy można było usłyszeć śmiech publiczności w czasie seansu.

ocenił(a) film na 9
Blasi

Blasi, zgadzam się z TObą w 100%%

moja dziewczyna też jest w ciąży, i śmialiśmy się jak nienormalni podczas oglądania tego filmu :)
dla mnie komedia rewelacyjna!!

nie dziwię się że zyskała uznanie w oczach krytyków, bo jeest naprawde b.dobra

zważywszy na komediowy shit jakim ostatnimi laty raczy nas przemysł filmowy, Wpadka się zdecydowanie wyróżnia

a jeśli ktoś tweirdzi, że to jest kolejna amerykańska kretyńska komedyjka, to albo sam jest kretynem, albo ignorantem, i tyle w tym temacie

ja i moja dziewczyna zdecydowanie polecamy ten film

ocenił(a) film na 6
Marvin

ja w temacie jestem, nawet się trochę pośmiałam miejscami, ale 5 gwiazdek w "filmie" to jednak ogromna przesada (to był dla mnie przyznam szok bo recenzenci filmu chyba wolą ambitne pozycje.). Nic odkrywczego tu nie ma, wszystko typowe i wszystko już było. Moja ocena 6/10.

mitra

Nie chcę nikogo obrazić, ale jak dla mnie film jest beznadziejny. Humor na najniższym z najniższych poziomów opierający się na wulgaryzmach i gadaniu o innych filmach. Cała fabuła głupia, poza tym wypróbowana już chyba setny raz. Aktorstwo zero, całkowicie sztuczne no i muzyka także dopełnia miernotę tego filmu. Nie polecam!!!

ocenił(a) film na 8
rzyczki

UWAGA: Nie słuchajcie noobów którzy mówią że film jest beznadziejny i nieśmieszny bo nie maja wcale racji. Film jest bardzo fajny i śmieszny a ponadto można się z niego sporo nauczyć.

ocenił(a) film na 10
knight_rider

Film o zyciu przedstawiony w krzywym zwierciadle. Ogladalem film z dziewczyna (pierw sam) i jej sie podobal ale pierw obstawialem ze nie spodoba sie ale bylo inaczej. Humor tutaj byl najwazniejszy i bylo kilka naprawde niezlych textow czy gestow :). Polecam. Smieszniejszy niz 40letni..

ocenił(a) film na 4
knight_rider

knight rider, ciekawe kto tu jest noobem. Nie obrażaj nikogo, bo każdy może wyrazić swoje zdanie. Ja ci współczuje, że masz taki niziutki filmowy poziom.

ocenił(a) film na 8
KosaOli

Odezwała się wielka znawczyni kina;) Widzę że nie masz żadnego zdania na temat tego filmu więc twoja obecność na tym forum jest zbędna...

ocenił(a) film na 4
knight_rider

Widzę, że ktoś tu czytać nie potrafi. Wielką znawczynią kina nie jestem, ale jak KAŻDY mogę wyrazić sowją opinię. A ty słonko, chyba tylko potrafisz innych poniżać...

KosaOli

Jeden z najgorszych filmów jakie widziałem, tej nudy się nie da wytrzymać, to jest wprost żałosne. Prawie dwie godziny zmarnowane, a mogłem obejrzeć ultimatum burne'a, no ale cóż dziewczyna nalegała. Zdecydowanie nie polecam.

ocenił(a) film na 7
hetman_czarny

Mi osobiscie film sie bardzo podobal, naprawde smieszny i co najwazniejsze dostarczajacy rozrywki na dosc przystepnym poziomie.

Nie chce nikogo obrazac, bo po co ? Ale po co wy sie klocicie ?
Film jest dobry, przemawia za tym spora ilosc argumentow
*spojrzcie na ratio ludzi ktorym sie film podobal i tym ktorym nie przypadl do gustu
*spojrzcie na recenzje filmowe, jasne, nie mowie tylko o Filmie, ale ten akurat jest potwierdzeniem tego ze w tej chwili komedie tego typu przezywaja powazny wzrost zainteresowania, poza tym prezentuja niezly poziom
*spojrzcie na Box Office, film jak na swoj gatunek zarabia naprawde dobrze

użytkownik usunięty
Marvin

Tym, którzy są ponad wulgarne dowcipy zadedykuję znaną anegdotkę:
Komplentnie pijany Jan Himilsbach wtacza się do spatifu i woła w progu:
- Inteligencja, wypierdalać !
Na co podnosi się Gustaw Holoubek:
W takim razie, proszę państwa, ja wypierdalam !

Tyle anegdotka.

Mniej zadęcia !

ocenił(a) film na 7

No w końcu ktoś normalny na forum ;d [za krótki]

ocenił(a) film na 7
Marvin

Nie jest to jakiś klasyk,ale dałem mu mocne 7/10 . Film porusza całkiem powazny temat w dosyc rzeczywisty sposób i jest przy tym zabawny i ciekawy. Jesli jesteś miłosnikiem wielkiego sado maso kina,to nie oglądaj,a jesli jestes troche wyluzowany i lubisz się czasem posmiać ze zwykłych historii,to nie powinieneś żałowac.

użytkownik usunięty
Marvin

Ostatnio "FILM" ocenił ten film (jak był chyba w nowościach DVD) na "PRZECIĘTNY" czyli 3 gwiazdki. Trochę nie rozumiem, czemu oni po jakimś czasie zmieniają swoje oceny. Tak było i jest z wieloma filmami.

ocenił(a) film na 7

A mnie się film podobał :) Patrząc na komentarze tutaj na filmwebie odechciało mi się go oglądać, ale jednak się skusiłam i nie żałuje. Może nie jest bardzo śmieszny, ale są zabawne momenty. Podobało mi się szczególnie to jak główny bohater wydoroślał i stał się odpowiedzialny ze względu na dziecko. Ta "wpadka" zmieniła całe jego życie na lepsze :) 7/10.

meell

7/10 - Film ukazuje prawde ze mezczyzni sa zdecydowanie mniej dojrzali od kobiet. Trudno powiedziec zeby to byla komedia romantyczna - bardziej 'komedia' niz film romantyczny. A filmowe dowcipy tego typu roznie sie odbiera, rzadziej smieszne a czesciej kompletna żenada aż rece opadaja.