PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=632382}

Wróg numer jeden

Zero Dark Thirty
2012
7,1 71 tys. ocen
7,1 10 1 71380
7,3 50 krytyków
Wróg numer jeden
powrót do forum filmu Wróg numer jeden

2,5 godziny pokazu wielkiej determinacji CIA. Dobrze się ogląda te wszystkie starania, ogrom pracy. Ja tu nie widzę propagandy, a raczej próbę odtworzenia szeregu zdarzeń mających na celu wykonanie zadania. Film ciekawy i trzymający w napięciu.

siLk_2

Wszystko jest propagandą, nawet Klan. Film jest robiony dla Amerykanów pod Amerykanów przez Amerykankę. Ale ja nie o tym. Wielkiej determinacji CIA czy 1 super-agentki? Ja bardziej odebrałem film jako pokaz tego drugiego. W sumie kolejny film o tym, że nie ma nic gorszego niż wnerwiona kobieta szukająca zemsty ;p. (przyznam się, że nie kupiłem postaci Chastain, chociaż aktorkę bardzo lubię i cenię. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
Wina_Woltera

Oczywiście postać grana przez Chastain była na pierwszym planie, ale nic by nie zrobiła bez pomocy pozostałych specjalistów.

ocenił(a) film na 7
siLk_2

Też nie kupiłem Chastain, bo nie zagrała nic nowego, tylko 'przemieliła' swój repertuar gry przez kilka poprzednich filmów(bez 'The Help' oczywiście, inny klimat') i wyszła taka poprawnie oziębła jednak rola, która dupy nie urwała, bo scenariusz na to nie pozwalał, więc nie wiem co robi w ogóle w nominacjach. A film całkiem dobry.