PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=632382}

Wróg numer jeden

Zero Dark Thirty
2012
7,1 71 tys. ocen
7,1 10 1 71383
7,3 40 krytyków
Wróg numer jeden
powrót do forum filmu Wróg numer jeden

..... ciała Bin Ladena nigdy nie pokazali publicznie, został zrzucony do morza z "zachowaniem
wszelkich tradycji". Faktycznie ... ktoś kto żyje na pustyni zostaje pochowany w morzu. To jak
górala chować w Bałtyku he he he. Dobry dowcip :]

A komandosi Neavy Seals, biorący udział w "zabiciu" Ladena zginęli w katastrofie helikoptera.
Wygodnie :] Zresztą, nie chce mi się tu tworzyć teorii spiskowych, wystarczy poczytać i połączyć
pewne źródła.

Film ma podtrzymać mit.

A sam film ?
Ujdzie.

ocenił(a) film na 8
Omnikoron

Ja jakoś nie wątpię w to że Amerykanie dorwali Bin Ladena, a czy go zabili czy trzymają w jakimś Guantanamo to inna historia. W każdym razie dorwali go tak czy inaczej, bo wystarczyłby jeden filmik z OBL w roli głównej trzymającego aktualną gazetę i cały świat by się nabijał z Obamy, nie mówiąc o grubszych konsekwencjach.

ocenił(a) film na 8
Omnikoron

O czym ty w ogóle mówisz?

Według oficjalnej wersji ciało pochowano w morzu, żeby nie zrobili z niego męczennika i nie robili wycieczek nad grób. Jednak jak ujawniło WikiLeaks ciało przetransportowano do jakiegoś specjalnego instytutu CIA. Więc najpierw się czegoś dowiedz na temat może, a później rzucaj słabymi żarcikami.

"A komandosi Neavy Seals, biorący udział w "zabiciu" Ladena zginęli w katastrofie helikoptera.
Wygodnie :] "

Nie wiem skąd wytrzasnąłeś te brednie, ale albo musiałeś coś źle przeczytać, albo napisał to Fakt.

"Film ma podtrzymać mit. "

Mit czego?

pawlodar_10

a wikileaks myślisz że do kogo należy? do tego o którym mówili w tv?

ocenił(a) film na 8
h4r

Nie wiem w sumie, nie interesowałem się tym zbytnio. To i tak nic nie zmienia.

Omnikoron

z tego co wiem to tam żaden komandos nie zginął to raz. dwa, sam widziałem zdjęcia trupa w necie (czy był to faktycznie bin laden, nie oceniam)