PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=632382}

Wróg numer jeden

Zero Dark Thirty
2012
7,1 71 tys. ocen
7,1 10 1 71379
7,3 50 krytyków
Wróg numer jeden
powrót do forum filmu Wróg numer jeden

Rozczarowanie....

ocenił(a) film na 8

Temat, historia, budżet, aktorzy - extra, niby wszystko ok, ale film z tego wszystkiego powstał nudny
i bezpłciowy i jest to (chyba) wina reżeserki. Hurt Locker był o niebo lepszy.

Z jednej strony bardzo mi się podobało "babskie" podejście do tematu, skupienie się na
bohaterach, ich emocjach, ale fabularnie film po prostu nudził. Szkoda.

ocenił(a) film na 9
Kocio

Wydaje mi się że autorzy filmu skupili się na analitycznym wątku dojścia do OBL a nie na jakiś brawurowych akcjach. Mnie to pasuje. Pozdrawiam

Kocio

Dla mnie ten film to jakaś kpina. Nie rozumiem zachwytów na grą Chastain tym bardziej nominacji do Oscara. W ogólebohaterka filmu po ogólniaku sobie wstąpiła do CIA, rozumiem że teraz biorą ludzi z ulicy żeby się nie wyróżniali od ogółu amerykanów. Scena gdy do bazy w puszczają samochód pułapkę wyjaśnia wszystko o profesjonalizmie CIA, tylko potem tacy ludzie dostają potem gwiazdę na ścianie w Langley. Nieudany zamach na główną bohaterkę gdy wyjeżdża samochodem za bramę to też jakieś nieporozumienie, mam uwierzyć że ta toyotka była opancerzona? A tak reklamowany w u nas "polski trop" sprowadza się do pokazania jakiegoś statku na tle zabudowań stoczniowych. Pani Bigelow niech sobie da spokój z kręceniem filmów.

ocenił(a) film na 7
Kocio

Ludzie a czego Wy sie spodziewaliscie? Filmu opartego na PRAWDZIWYCH wydarzeniach? To jest film oparty na "prawdziwej historii", tylko "troche" zrobiony tak żeby pokazać jaki to terroryzm jest zły. Nie lubię filmów w których wybiela się jedną ze stron. Tak jest w filmach biograficznych i tak jest w filmach opartych na "faktach".