Jak tylko zobaczyłam w repertuarze planowane pierwsze seanse, natychmiast podekscytowana poleciałam zobaczyć ten film. I? I? Jest świetny. Przede wszystkim Chastain, która gra jak z nut. Zastanawia mnie dlaczego tak późno została odkryta w Hollywood? Niesamowita aktorka, w niesamowitej roli.Poza tym na drugim planie Mark Strong, który tą swoją ekranową energię znowu zachwyca. Historia trzyma w napięciu, odsłania nieco faktów (scenarzysta Mark Boal informacje na temat polowania na bin Ladena miał ponoć od samych agentów CIA), zrealizowana na najwyższym poziomie. Okazuje się, że "Hurt Locker" to nie był przypadek, a Bigelow jeszcze nie powiedziała ostatniego słowa.
Cała recenzja na blogu => http://mojapropaganda.blox.pl/2013/01/Zemsta-jest-slodka.html
ostatnie filmy Jessici to same hity, i za wszystkie, oprócz Drzewa życia, można ją pochwalić, bo okazuje się, że jest wybitną aktorką :) Na oscarach jakiś dziennikarz wręcz porównał ją do Meryl Streep, stwierdził, że być może ona stanie się taką Meryl swego pokolenia - życzę jej tego z całego serca, a filmu doczekać się nie mogę!