Miał ktoś już może okazje zobaczyć ten film ? Pytam ponieważ obejrzałbym go z ciekawość - i ilość nagród mnie zaskakuje - Ale obawiam się że jest to kolejna pompatyczna, patriotyczna papka do Hamburgerów i może lepiej sobie odpuść i poczekać na coś innego.
No i mówiłem, że trollować będziesz zamiast ogladać film normalnie. Gdzie ty propagande widzisz w zimnym filmie bez fanfar, z którego nikt wewnętrznie nietknięty nie wychodzi, który zadaje pod koniec pytanie czy było warto?
Propagandą jest już chociażby to, że nakręcono film o zabiciu OBL. Czy ty naprawdę jesteś tak naiwny, żeby wierzyć w to, że go zabito? Takich ludzi się nie zabija, tylko wyciąga się od takich informacje. Mózg Al Kaidy zabity? Wolne żarty.
Bigelow do spółki z administracją Obamy nakręciła potwierdzający tą bajkę propagandową sieczkę.
A ty dalej łykasz jak pelikan heheh
Tak jest, Bin Laden przebywa najprawdopodobniej w Strefie 51, być może wraz z Husajnem, którego egzekucję swoją drogą nakręciła również Bigelow.
Tak tak, a talibowie lądowali w Klewkach i cała Polska się śmiała z Leppera. Okazało się, że faktycznie lądowali w Szymanach parę kilometrów obok. A ty jak pelikan łykasz to co ci zaserwują w TV heheheh
Nie ja tylko waszyngtońska centrala Human Rights Watch. I tak na marginesie to w tej chwili nie jest tajna informacja.
Dla mnie film za długi zdecydowanie 2.36 h, ostatnia akcja jest dobra. Nie mówiąc już a tak łatwy sposobie stracenia cennego śmigłowca. Dla mnie ten film został zrobiony po to by podtrzymać świadomości wśród maluczkich tego świata , że Osama bin Laden nie żyje, dla mnie ta cała akcje jest grubymi nićmi szyta i to co później się działo z jego ciałem.
Dla mnie film znakomity . Dobrze , w sposób interesujący pokazujący historie od zamachów na WTC do zabicia OBL . Trochę propagandy w tym jest oczywiscie(w hurt lockerze jej nie było ? ) , ale film dla mnie na wartości przez to nie traci . Nie zdziwiłbym się gdyby Bigelow ponownie zgarnęła nagrodę akademii .
Film jest fajny, ciut za długi, dużo propagandy i gloryfikacji zwłaszcza ameryki, to jedyna rzecz jaka mnie osobiście drażniła w tym filmie.
ja tam gloryfikacji nie widze. Jest tona niekompetentnych ludzi w tym filmie, amerykanie dopuszczają sie tu wielu podłych czynów. Tak na prawde to chyba przez tematyke wszyscy sie propagandy spodziewali i sobie opowiadają.
Byłem w kinie w urodziny, bardzo mi się podobał a kreacja aktorska Jessicki Chastain to mistrzostwo, ogólnie moje klimaty więc jestem zadowolony. Polecam.