PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=632382}

Wróg numer jeden

Zero Dark Thirty
2012
7,1 71 tys. ocen
7,1 10 1 71379
7,3 50 krytyków
Wróg numer jeden
powrót do forum filmu Wróg numer jeden

Miał ktoś już może okazje zobaczyć ten film ? Pytam ponieważ obejrzałbym go z ciekawość - i ilość nagród mnie zaskakuje - Ale obawiam się że jest to kolejna pompatyczna, patriotyczna papka do Hamburgerów i może lepiej sobie odpuść i poczekać na coś innego.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
zatracony

No i mówiłem, że trollować będziesz zamiast ogladać film normalnie. Gdzie ty propagande widzisz w zimnym filmie bez fanfar, z którego nikt wewnętrznie nietknięty nie wychodzi, który zadaje pod koniec pytanie czy było warto?

ocenił(a) film na 2
norbar

Propagandą jest już chociażby to, że nakręcono film o zabiciu OBL. Czy ty naprawdę jesteś tak naiwny, żeby wierzyć w to, że go zabito? Takich ludzi się nie zabija, tylko wyciąga się od takich informacje. Mózg Al Kaidy zabity? Wolne żarty.
Bigelow do spółki z administracją Obamy nakręciła potwierdzający tą bajkę propagandową sieczkę.
A ty dalej łykasz jak pelikan heheh

zatracony

Tak jest, Bin Laden przebywa najprawdopodobniej w Strefie 51, być może wraz z Husajnem, którego egzekucję swoją drogą nakręciła również Bigelow.

ocenił(a) film na 2
NickError

Tak tak, a talibowie lądowali w Klewkach i cała Polska się śmiała z Leppera. Okazało się, że faktycznie lądowali w Szymanach parę kilometrów obok. A ty jak pelikan łykasz to co ci zaserwują w TV heheheh

zatracony

Jeśli to prawda, to akurat ty posiadasz te tajne informacje?

ocenił(a) film na 2
NickError

Nie ja tylko waszyngtońska centrala Human Rights Watch. I tak na marginesie to w tej chwili nie jest tajna informacja.

ocenił(a) film na 8
zatracony

I może Red Watch też?

ocenił(a) film na 2
nikike

Człowieku nie jesteś zabawny. Kwachu już oficjalnie potwierdził to w wywiadzie.

ocenił(a) film na 8
zatracony

Spoko.

zatracony

Nie ma to jak opinie szaraczków, którzy mają własne opinie spiskowe.

ocenił(a) film na 2
Arg

Szaraczki łykają jak pelikany propagandę z TV. Bezmyślnie idąc przez życie.

ocenił(a) film na 6
zatracony

obawiam się, że masz rację

ocenił(a) film na 5
liv17ve

Dla mnie film za długi zdecydowanie 2.36 h, ostatnia akcja jest dobra. Nie mówiąc już a tak łatwy sposobie stracenia cennego śmigłowca. Dla mnie ten film został zrobiony po to by podtrzymać świadomości wśród maluczkich tego świata , że Osama bin Laden nie żyje, dla mnie ta cała akcje jest grubymi nićmi szyta i to co później się działo z jego ciałem.

ocenił(a) film na 9
liv17ve

Dla mnie film znakomity . Dobrze , w sposób interesujący pokazujący historie od zamachów na WTC do zabicia OBL . Trochę propagandy w tym jest oczywiscie(w hurt lockerze jej nie było ? ) , ale film dla mnie na wartości przez to nie traci . Nie zdziwiłbym się gdyby Bigelow ponownie zgarnęła nagrodę akademii .

ocenił(a) film na 7
liv17ve

Film jest fajny, ciut za długi, dużo propagandy i gloryfikacji zwłaszcza ameryki, to jedyna rzecz jaka mnie osobiście drażniła w tym filmie.

ocenił(a) film na 8
wark1

ja tam gloryfikacji nie widze. Jest tona niekompetentnych ludzi w tym filmie, amerykanie dopuszczają sie tu wielu podłych czynów. Tak na prawde to chyba przez tematyke wszyscy sie propagandy spodziewali i sobie opowiadają.

liv17ve

Byłem w kinie w urodziny, bardzo mi się podobał a kreacja aktorska Jessicki Chastain to mistrzostwo, ogólnie moje klimaty więc jestem zadowolony. Polecam.

ocenił(a) film na 8
liv17ve

Ilość nagród i nominacji jest całkowicie uzasadniona, świetny film i wcale nie propagandowy, po prostu obiektywny - krzywo patrzy na tortury itp., docenia osiągnięcia żołnierzy/służb specjalnych w bardziej cywilizowanych akcjach.