PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=632382}

Wróg numer jeden

Zero Dark Thirty
2012
7,1 71 tys. ocen
7,1 10 1 71374
7,3 50 krytyków
Wróg numer jeden
powrót do forum filmu Wróg numer jeden

film...

ocenił(a) film na 8

Film technicznie, aktorsko jest naprawdę świetny. Wszyscy aktorzy, także drugoplanowi, wypadli bardzo dobrze. Kluczowe sceny, nagrane w ciemnościach wyglądają realistycznie. Plusem filmu jest dla mnie to, że nie przesadzono z patosem.
Fabuła filmu jest ciekawa, wciągająca, choć wymaga nieco skupienia. Jednak przez cały seans zastanawiałam się, ile z tego co widzę naprawdę miało miejsce. Irytują mnie filmy, które powstają na postawie prawdziwych historii, prawdziwych relacji- zawsze można być pewnym, że coś zostało zmienione, coś uwydatnione, a coś inne ukryte.
Traktowany jako historia głównej bohaterki, jej przemiany, rozwijającej się obsesji wypada całkiem nieźle.

Letrin

Były jednak pewne słabości, jak przesadny entuzjazm tej drugiej babki przy wpuszczaniu nieznajomych, obojętnie, co obiecali, do bazy, pieczenie tortu itp. co to za zasady, że CIA ma je gdzieś i ludzie wyszkoleni robią coś tak głupiego...

ocenił(a) film na 8
iwonka_sl

Tak, ta scena jest chyba najgorsza w całym filmie. Można zrozumieć entuzjazm, ale to co oni zrobili to była głupota.

ocenił(a) film na 8
Letrin

Początek filmu trochę nudnawy ale potem się rozkręca i staje się bardzo ciekawy - szczególnie końcówka.Film w dużym stopniu nakręcała swoją wspaniałą grą aktorską Jessica Chastain.

ocenił(a) film na 10
simon3333

Film świetny, miałem nadzieje że pokażą jak operatorzy wycinają w pień kobiety także z powodu zagrożenia że jedna z nich ma na sobie kamizelkę wybuchową, ale i tak bardzo mi się podobał, jakoś nie lubię pani Chastain' nie wiem dlaczego :P