PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467091}

Wrogowie publiczni

Public Enemies
2009
7,1 178 tys. ocen
7,1 10 1 178062
6,2 41 krytyków
Wrogowie publiczni
powrót do forum filmu Wrogowie publiczni

Bo uwielbiam Deppa , a i film jest totalnie super , ociera sie o fakty , jest w nim fajna muza , jest miłość , akcja , zdrada , i wszystko na co liczyłam - dla mnie jest super !!!
pozdrawiam ;;))

ocenił(a) film na 8
grabano

Raczej "Bye bye, black bird" ;)
Co do reszty zgadzam się, ale moja ocena to 8/10. Film bardzo dobry :D.

zbyhu_3

Zależy jakie kto miał tłumaczenie i napisy , hi hi , u mnie był brązowy słowik , a i oczy brązowe a nie czarne wiec wole tak , tak jest milej i romantyczniej , pozdrawiam "czarny" ;;))

ocenił(a) film na 4
grabano

Nie, nie zależy jakie kto ma tłumaczenie, bo od blackbirda do słowika jest jak równie daleko, jak tobie od dobrego gustu. buzka

ocenił(a) film na 9
grabano

film jest świetny. zgadzam się z założycielką tematu :)
na kolegę nie zwracałabym uwagi,bo jak już zauważono w innych tematach nie przyjmuje on do wiadomości zdania,które jest inne niż jego własne :)

ocenił(a) film na 4
Crazy_Joanka

Masz rację z tym wyjątkiem, iż jest tak tylko, gdy współrozmówcami są kretyni.

Chomato

SR-71 Blackbird – samolot dalekiego zwiadu strategicznego. Zaprojektowany na przełomie lat 50. i 60. XX wieku na zamówienie CIA, eksploatowany przez CIA, NASA oraz USAF. Dwusilnikowy odrzutowy średniopłat w układzie delta, osiągający prędkość Mach 3 oraz wysokość 24-28 km, dzięki temu był nieosiągalny dla ówczesnych systemów obronnych. SR-71 był samolotem nieuzbrojonym, dwumiejscowym, w drugiej kabinie za pilotem znajdował się operator RSO, czyli operator elektronicznej aparatury zwiadowczej. Jej zasięg pozwalał na głęboką penetrację terenu przeciwnika bez konieczności przekraczania granic i naruszania obszaru powietrznego wroga.

CBR 1100XX Blackbird - jest to motocykl firmy Honda zaprezentowany w roku 1996. Tym modelem firma Honda zdetronizowała Kawasaki w sektorze motocykli sportowych w klasie powyżej jednego litra (1137 cm ³) gdzie w latach 1990-1996 przewodził szybki i ciężki model Kawasaki ZZR-1100 (ZX-11). Podczas premiery na torze we Francji pojawił się wielki motocykl firmy Honda prowadzony przez Paula Ricarda, stało się jasne, że model ten nie na darmo nosi nazwę szpiegowskiego samolotu Blackbird z firmy Lockheed.

Masz KRETYNIE swoje tłumaczenia !

Odbieraj sobie jak chcesz , dla mnie to i tak będzie "Żegnaj żegnaj brązowy słowiku" i przestań obrażać ludzi , sprawia Ci to przyjemność ?
Jeśli tak , to byłoby na tyle rozmowy z Tobą ;)

grabano

Jeśli nie lubisz czarnych ptaków , to przedstawiłam Ci inne opcje, możesz sobie pojeździć motorkiem lub polatać samolotem , ale pewnie i tak sie do czegoś doczepisz , no cóż taka już Twoja natura. Pa ;)

ocenił(a) film na 4
grabano

...albo po prostu "kos", taki ptaszek. Ponieważ kos jest czarny, ma w nazwie "black", z racji bycia ptakiem zaś "bird". Jak dodasz oba, to z pewnością nie wychodzi brązowy słowik.
Szczena mi opadła, serio.

Chomato

No cóż , tak bywa jak ma się sztuczną szczene dziadku , hi hi
Dla mnie to i tak będzie brązowy słowik - to takie romantyczne i i się podoba bardziej niż Twoje dziwne wywody, sam nie wiesz co piszesz , raz łączysz słowa potem dzielisz , a z drugiej strony coś sie mnie tak doczepił to już któreś forum z kolei gdzie mnie atakujesz , chcesz mnie poderwać , nie tędy droga Brązowy Słowiczku , hi hi.
Pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 6
grabano

"Hi, hi, hi.." Ale śmieszne. Normalnie pojechałaś.
Na pewno wszyscy chcą cię podrywać o wielka fanko Deppusia.
Różem zalatuje.
PS To, że ty nie rozumiesz nie znaczy, wszyscy są tak.. ekhem.. sama dobrze wiesz.

zabcia_5

A kto Ci powiedział że nie rozumiem ? Nie czytasz wpisów wszystkich.
Dla mnie to będzie i tak słowik brązowy i tyle , bo jak mówisz zalatuje różowym romantyzmem. A Ty zalatujesz szarą nijakością hi hi.
Fajnie co ? "Żegnaj żegnaj brązowy słowiku" I tak nie zmienie tego i żaden z Was też nie zmieni, pa Szary ;p

ocenił(a) film na 6
grabano

Heh.. Coraz gorszy ten filmweb. Czemu? Wiadomo.. Coraz głupsi użytkownicy.
Postaram rozłożyć ci to tak, żebyś w miarę zrozumiała..
1."A kto Ci powiedział że nie rozumiem ? Nie czytasz wpisów wszystkich."
Tego nawet nie chce mi się komentować. Czytaj ze zrozumieniem.
2."bo jak mówisz zalatuje różowym romantyzmem."
Nie film mi zalatuje tylko ty. No wiesz.. Jak by ci to wyłtumaczyć.. Chodzi mi o to, że jesteś różowa panienka, która sobie chyba portale pomyliła z fotką bo z prawdziwym kinem to chyba nic wspólnego nie masz.
3."Ty zalatujesz szarą nijakością"
Akurat twoje zdanie mnie bardzo interesuje na temat mojej szarości..
Kiedyś myślałam, że takich jak ty się tak nazywa jako "szara masa", ale widze, że to się zmienia..
Ale w każdym bądz razie, Pozdrawiam.

zabcia_5

Ja też Cię pozdrawiam Szara nicości - i wykaż się bardziej bo jakoś nie ruszasz mnie swoimi wypunktowanymi argumentami ;)

ocenił(a) film na 6
grabano

"Bo uwielbiam Deppa , a i film jest totalnie super , ociera sie o fakty , jest w nim fajna muza , jest miłość , akcja , zdrada , i wszystko na co liczyłam - dla mnie jest super !!! "

Tak, z pewnoscia są to argumenty ze stali !

Film jest totalnie super , taki fajski jest , oja cie , mowie wam jest ekstra , taki bombastyczny ! Ahh i john deppppp :****** , kofffam dżona depa , mowie wam, on jest ekstra . No i tak muzyka, ahh ta muzyka, jest fajska ! naprawde jest !

I jest wszystko na co liczyłam w nim , bo przecierz wszyscy wiedzą na co liczyłam ! i jest miłość - on i ona ahhhh , i ta zdrada i wogole , totalnie ekstra ! dla mnie naprawde fajski, film .

p.s. mowiłam juz , ze film jest fajny ? no naprawde jest ekstra !

11/10 !!!!

ocenił(a) film na 6
grabano

Ogólnie to "no comment" do twojego postu. Przeraża mnie obniżający się z każdym rokiem poziom wypowiedzi i argumentów a raczej ich braku na portalach tematycznych , typu filmweb .
Przepraszam za mocne słowa , ale któs to musi napisać, żygać sie chce jak sie czyta tego typu posty, trzeba mieć naprawde ćwierć mózgu by używać argumentów typu, film jest "totalnie super " , "Bo uwielbiam Deppa" .

Nie dociera do Ciebie , że ludzie którzy nie widzieli filmu , chcieli by przeczytać coś sensownego na jego temat ?! Rozumiem, że film Ci się podobał, nic mi do tego , ale na Boga użyj chociaż jakiś sensownych argumentów, by choćby troche poprzeć swoje "uczucia" względem filmu.

Zamiast siedzieć w solarce lub u zaprzyjaźnionej fryzejrki, weż dziewczyno czasem ksiązke w ręke (tylko nie Harlekina) i poczytaj troche, z pewnością Ci to dobrze zrobi, sama zauważysz efekty.

Zabronić Ci tego nie moge, ale naprawde ładnie prosze, jak na drugi raz znowu będziesz nas chciała "zasypać" morzem rzeczowych argumentów, to ugryź się w palca i wyłącz na chwile komputer , póki Ci nie przejdzie.

Pozdrawiam

p.s. sorry za ewentualne błędy i interpunkcje, na szybko pisane było.

CXH1437

Przytoczyłaś nie moje argumenty i nie moje wpisy więc czepiaj się tych co to pisali a nie mnie , a masz coś przeciw solarium lub fryzjera ?
No tak pewnie rzadko tam bywasz - hi hi
Jezu jak ja uwielbiam jak się tak denerwujesz - pozdrawiam Cię Szara mycho z ćwiartką mózgu hi hi - uważaj przy rzyganiu bo będziesz musiała się umyć a to pewnie problem dla Ciebie = pppppppppfffffffffffff

ocenił(a) film na 6
grabano

Po pierwsze nie jestem nią tylko nim , informacja o tym widnieje jak BYK koło mojego nicku, jeśli masz problemy z rozumieniem i rozróżnianiem tych znaków polecam wikipedię, bądź encyklopedię. Tak apropos, podobne znaczki widnieja na toaletach, to tak na przyszłość, gdybyś weszła do "męskiego" i zastanawiała się jak masz "to" zrobić do pisuaru. Z pewnością ci sie to przyda w życiu .

po drugie , zacytowałem tekst ,który napisany został pod twoim nickiem - kimkolwiek jesteś ( logiczne, że cie nie znam ) . Więc idąc dalej równie logiczne jest to, że moje słowa skierowane zostały do osoby, która to napisała używając tego konta. Jeśli tego nie rozumiesz to nie masz nawet tej ćwiartki mózgu . Dla twojej wiadomości cytat zaczyna się i kończy - takim znaczkiem ---> "

To co napisałem pod cyctatem to oczywiście zwykła, nieco drastyczna uszczypliwość z mojej strony . Jesli tego nie zrozumiałaś i myślałaś, że Cie cytuję, to naprawdę musisz reprezentować wyjątkową biede umysłową. Nie widzę tam wyżej wspomnianego cudzysłowia (") , więc nie wiem skąd twoje domniemanie, że kogoś cytuje :O .

po trzecie - a masz coś przeciw solarium lub fryzjera ?
No tak pewnie rzadko tam bywasz - hi hi
masz rację, rzadko tam bywam, nie mam zamiaru tego zmieniać, mam ciekawsze rzeczy do roboty.

po czwarte " uważaj przy rzyganiu bo będziesz musiała się umyć a to pewnie problem dla Ciebie = pppppppppfffffffffffff"

jeden z durniejszych, infantylnych (w tym złym rozumieniu tego słowa), kompletnie pozbawionych sensu wpisów jakie ostatnio widziałem . Udowoniłaś po raz kolejny że jesteś ćwierć-mózgiem. Pisz dalej sporo osob ma polewkę z Ciebie, a raczej z twojego kompletnego braku jakiegokolwiek intelektu.
Jesteś jak małpka w zoo , ludzie przyjdą, pooglądają , pośmieją się i odejdą , a ty tam dalej będziesz siedziała i robiła z siebie idiotkę nieświadoma swojej nędznej sytuacji.

NIE da ćwierć-mózgów na filmwebie !

p.s. sry za ewentualne błędy i interpunkcje.

CXH1437

znowu wyliczanka - pppfffffff
nie pisałam że to cytaty , naucz się czytać z zrozumieniem ,
a znaczek możesz sobie określić jaki chcesz więc mam to w du,,,
a i jeszcze - ja się świetnie bawie i zgrywam , a Ty si e pocisz o ciśnienie Ci skacze - ppppppppffffffff
Tak wiec nadal Brązowy słowik - hi hi

Widzę że miałeś więcej czasu bo jest mniej błędów niż ostatnio - hi hi

Ale miło mi Cię poznać - pppppppfffffffffff