PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467091}

Wrogowie publiczni

Public Enemies
2009
7,1 178 tys. ocen
7,1 10 1 178062
6,2 41 krytyków
Wrogowie publiczni
powrót do forum filmu Wrogowie publiczni

Gratulacje dla rezysera , Deppa oraz roducentów. Stworzyliscie arcydzieło

ocenił(a) film na 3
djxeon

Chyba sobie jaja robisz człowieku.

ocenił(a) film na 4
Bachus_3

Jak chcesz zobaczyć arcydzieło z tego klimatu to obejrzyj: "Chinatown" Polańskiego albo "Kansas City" Altmana.

ocenił(a) film na 7
Bachus_3

nie mow ze se jaja robie bo kazdy człowieku ma inny gust. to że tobie podobaja sie muminkinp. albo teletubisie i jest to Twoja najlepsza bajka wszechczasow to ja nie mam nic do tego kurde czlowieku. Dla mnie "Wrogowie Publiczni" jest to najlepszy film tego gatunku. Ojciec chrzesty jest na 2 miejscu. To że Tobie sie nie podobał to nie znaczy że mi tez nei musi sie podobac.

ocenił(a) film na 9
djxeon

Rozumiem,że każdy ma inny gust,więc powiem,że mi się podobał ten film. Nawet bardzo i nie bd krytykowac ludzi o odmiennym zdaniu przez szacunek do wolności słowa.
-Dla mnie gra aktorska Deppa i Cotillard (filmowa Billie) była dobra w przeciwieństwie do sztywnej postawy tego faceta,który na końcu przyszedł do Billie (nie wiem jak on się nazywał :))
-muzyka była wg mnie bardzo dobra (założyłam o niej osobny wątek. jeśli któs jest mi w stanie pomóc to byłabym wdzięczna :))
Nie przepadam za tego typu filmami,ale ten przypadł mi do gustu :)
Nie pasowałomi coś w grze Bale'a,ale niestety nie umiem powiedziec co konkretnie.
No to chyba na tyle :)
Aż się boję jak teraz niektórzy będą krytykowac za wyrażenie zdania :)

ocenił(a) film na 5
Crazy_Joanka

Chrzanicie pierdoły. Jak by tak spytac Mana co sam sądzi o swoim dziele, to pewnie by się przyznał do porażki. Cos po prostu nie wypaliło. Ja stawiam na SCENARIUSZ.

Dude_

ja stawiam na bardzo osobiste dzieło a nie na klasyczny film gangsterski. Tak go odbieram jako coś bardzo emocjonalnie z nim związanego i być może nie do końca oddzielonego od samego reżysera. to znaczy według mnie czuć emocje a one raczej nie powinny być wyczuwane. ponieważ widz niema chyba możliwości w pełni zintegrować się z oglądanym obrazem.Tu oczywiście można powiedzieć w pewnym sensie o porażce jako filmie nie pasującym do własnego gatunku.

ocenił(a) film na 4
djxeon

Dla mnie największe rozczarowanie roku. 6/10 to max co mogę dać. Film dobry, ale od twórcy "Heat" i "Zakładnika" wymagam dostarczenia emocji, a tych WP nie dostarczają. Nawet scena przed kinem nie rusza. Moim zdaniem zawiedli aktorzy. Od Bale'a nie oczekuję wielkiej gry [do jego ograniczonej mimiki zdążyłem się przyzwyczaić], ale po Deep'ie można się było spodziewać więcej zaangażowania.

ocenił(a) film na 8
djxeon

Zgadzam się 10/10 film świetny do tego muzyka kostiumy generalnie całość wyszła rewelacyjnie:)) POLECAM!!

ilka_b

nie no to sie usmialem...."za klimat lat 30" i gre aktorską...jaką gre RYSIU ??? lepiej grają 5-latki na występie noworocznym! Klimat ? czego ?

i wróce jeszcze do tego Twojego terminatora... 6 razy ? po co marnowac tyle kasy ? takich PROWOKATORÓW powinni BLOKOWAC ! pozdro