PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467091}

Wrogowie publiczni

Public Enemies
2009
7,1 178 tys. ocen
7,1 10 1 178062
6,2 41 krytyków
Wrogowie publiczni
powrót do forum filmu Wrogowie publiczni

6/10

ocenił(a) film na 6

Film niezły ale nie rewelacyjny. Brakuje mu klimatu. I ten wszechobecny Bale. Mam go dosyć. facet żadnej selekcji nie robi. gra wszedzie gdzie popadnie.

ocenił(a) film na 1
endriu3

Dziadowski film mimo dobrej obsady . Dziwie się że tak dobrzy aktorzy jak
Johnny Depp chcą sobie psuć swoją aktorską markę takimi średniakami ...ŻAL

ocenił(a) film na 6
urface

Deep zawsze robil selekcje. Mysle, że w tym przypadku również. Przeliczył sie po prostu.

endriu3

trochę niekonsekwentny jesteś - Balowi zarzuciłeś nie robienie selekcji w doborze filmów a Depp tylko że się przeliczył... a nie wydaje Ci się że może obaj aktorzy chcieli zagrać u reżysera takich produkcji jak Ostatni Mohikanin, Gorączka czy Informator, zdobywcy wielu nagród, który w dalszym ciągu uważany jest za jednego z lepszych reżyserów.
więc dlaczego jesteś zdziwiony że obaj aktorzy zdecydowali się na współpracę przy tym filmie?

ocenił(a) film na 7
endriu3

Bzdura. Bale robi sporą selekcję, bo jego agenci są wręcz zasypywani scenariuszami.

Akurat wybór wystepu u Manna, mnie nie dziwi, w przeciwieństwie do występu w Terminatorze reżysera o imieniu McG.

Mann jak wiadomo - zawsze idzie swoją drogą i robi filmy totalnie odbiegające od mainstreamu i nurtu hollywoodzkiego. Całe szczęście - przynajmniej robi filmy nie dla wszystkich i nie idą na przemiał popcornowców. Na to zapewne liczyli i Depp i Bale. No i sie nie przeliczyli. Mann ponownie zrobił film wzbudzający różne opinie, ale z pewnością film świeży, świetny technicznie (dźwięk) i aktorsko.

ocenił(a) film na 6
GodFella

Moze i swietny technicznie ale niestety klimatu mu brakuje. i juz mam dosyc tekstow w stylu: "nie widzicie drugiego dna, film jest gleboki ale idioci tego nie widza" w ten sposob mozna wywyzszyc kazdy film. Nawet "Red Sands". Lubie Manna ale ten film mu sie nie udal. niestety...

ocenił(a) film na 1
endriu3

drugie dno to pewnie punkt G , hyhy ;P Nie no Ja uważam że po prostu
niektórzy z tutaj piszących w ogóle nigdy nie oglądali prawdziwego kina ;)
No ale tak to jest jak się większość życia chodzi na komercyjne śmieci...