PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467091}

Wrogowie publiczni

Public Enemies
2009
7,1 178 tys. ocen
7,1 10 1 178062
6,2 41 krytyków
Wrogowie publiczni
powrót do forum filmu Wrogowie publiczni

8/10

ocenił(a) film na 8

mysle ze najwiekszym minusem tego bardzo dobrego filmu bylo obsadzenie J.Depa w roli glownej,reszta swietna.

ocenił(a) film na 7
acmilan8

Aż tak słabo nie zagrał.

ocenił(a) film na 8
RAC_79

nie chodzi jak zagral bo nie zagral zle,ale ze to rola nie dla niego,po prostu nie pasowal mi on do tej roli.to tylko moje odczucie.pozdr

ocenił(a) film na 7
acmilan8

W porządku,w porządku :)

ocenił(a) film na 6
RAC_79

Mnie z kolei pasowal. Mozesz mowic, co chcesz, ale Depp ma na koncie swietne filmy gangsterskie jak ''Blow'' czy ''Donnie Brasco'' i w tej roli takze sie sprawdzil
Problem tego filmu polega na tym, ze jest schematyczny, co za tym idzie - zero zaskoczenia czy klimatu. Postacie drugoplanowe juz chyba bardziej bezplciowe byc nie mogly.

ocenił(a) film na 7
Mathias_13cool

Pomyliłeś użytkowników,bo to ja napisałem,że Depp tak słabo nie zagrał.

ocenił(a) film na 6
RAC_79

Dobra, kazdy kto ma chociaz troche szarych komorek domysli sie do kogo kierowana jest moja wiadomosc.

ocenił(a) film na 8
acmilan8

Mam podobne odczucie, co do obsadzenia Deppa w tej roli. Myślę, że w dużej mierze ocena przez to jest też zaniżona, choć mogę się mylić ;)

acmilan8

W czasie kiedy film powstawał, tzn jakieś trzy lata temu była jakaś dziwna tendencja wśród reżyserów, moda na obsadzanie Deppa w filmach. Jakby któryś chciał nakręcić biografię Schwarzennegera to zapewne w głównej roli też wystąpiłby Depp. Dobrze że ta moda już minęła.