No to tak, do filmu podszedłem z lekkim strachem o to, że może on sie okazać totalną katastrofą wnioskując po komentarzach niektórych użytkowników , lecz nie zawiodłem się na tym filmie. Ma on wszystko co moim zdaniem powinien mieć dobry film czyli:
1. Ciekawa fabuła.
2. Trochę humoru.
3. Świetna gra aktorska.
4. Trzymający w napięciu.
5. Fajny klimat.
Film jest dla mnie jednym z najlepszych tego roku i bez wahania mogę wystawić mu ocenę 9/10.
Nie zgadzam się co do 2,4 bo film dobry ale spodziewałem się czegoś lepszego.Imo klimat niezły akcja też, ale trochę za mało przez co w kinie się nudziłem bo dialogi nie były specjalnie ciekawe.Johny Depp grał dobrze Bale jakoś tak w cieniu, w sumie ja oczekiwałem bardziej filmu akcji ,a to był bardziej dramat,więc może już się nie nadaję na dramaty...
Tak, poprawka. Co do tego humoru to miałem raczej na myśli teksty głównego bohatera, a co do napięcia to nie cały film ale kilka scen jak najbardziej.
no racja mogło być tu troszkę więcej humoru ale nie było źle ;P no pare tez momentow wzruszenia ;)film b. dobry wg mnie ale czasami jak się strzelali to nie wiedziałam kto ginie ;P
ale załamała mnie ta policja jak mogli go nie zauważy!! rozumiem jeszcze w tedy gdy wyszedł z samochodu ale jak przyszedł do biura?!
a Billie przypomina mi trochę Katy Perry ;P
ale załamała mnie ta policja jak mogli go nie zauważy!! rozumiem jeszcze w tedy gdy wyszedł z samochodu ale jak przyszedł do biura?!
jedyna scena, ktora mi w tym filmie nie pasowala. przy calym realizmie obrazu po prostu wydaje sie dziwna i niepotrzebna. no mozna tlumaczyc, ze przeciez zmienil wyglad, ze policjanci byli zbyt zajeci meczem, ale mimo wszystko tak bez niczego tak wtargnac? bez sensu. co nie zmienia faktu, ze film rewelacyjny :)
Być może ta scena miała ukazać to, że policja jest bezsilna na Diliingera i, że wystarczy słabe zamaskowanie ( moim zdaniem bardzo słabe) aby przyjść do biura policji spytać sie jak niby nigdy nic o mecz i wyjść nierozpoznanym. Co nie zmienia faktu, że ta scena była nierealistyczna( wątpię żeby Diliinger tak ryzykował i żeby policjanci go nie rozpoznali).