PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467091}

Wrogowie publiczni

Public Enemies
2009
7,1 178 tys. ocen
7,1 10 1 178062
6,2 41 krytyków
Wrogowie publiczni
powrót do forum filmu Wrogowie publiczni

No to tak, do filmu podszedłem z lekkim strachem o to, że może on sie okazać totalną katastrofą wnioskując po komentarzach niektórych użytkowników , lecz nie zawiodłem się na tym filmie. Ma on wszystko co moim zdaniem powinien mieć dobry film czyli:
1. Ciekawa fabuła.
2. Trochę humoru.
3. Świetna gra aktorska.
4. Trzymający w napięciu.
5. Fajny klimat.

Film jest dla mnie jednym z najlepszych tego roku i bez wahania mogę wystawić mu ocenę 9/10.

oski9997

Nie zgadzam się co do 2,4 bo film dobry ale spodziewałem się czegoś lepszego.Imo klimat niezły akcja też, ale trochę za mało przez co w kinie się nudziłem bo dialogi nie były specjalnie ciekawe.Johny Depp grał dobrze Bale jakoś tak w cieniu, w sumie ja oczekiwałem bardziej filmu akcji ,a to był bardziej dramat,więc może już się nie nadaję na dramaty...

ocenił(a) film na 9
mumel

Tak, poprawka. Co do tego humoru to miałem raczej na myśli teksty głównego bohatera, a co do napięcia to nie cały film ale kilka scen jak najbardziej.

ocenił(a) film na 7
oski9997

no racja mogło być tu troszkę więcej humoru ale nie było źle ;P no pare tez momentow wzruszenia ;)film b. dobry wg mnie ale czasami jak się strzelali to nie wiedziałam kto ginie ;P

ale załamała mnie ta policja jak mogli go nie zauważy!! rozumiem jeszcze w tedy gdy wyszedł z samochodu ale jak przyszedł do biura?!

a Billie przypomina mi trochę Katy Perry ;P

ocenił(a) film na 9
morawybig

A , tak Billie faktycznie bardzo ją przypomina. :p

ocenił(a) film na 8
morawybig

ale załamała mnie ta policja jak mogli go nie zauważy!! rozumiem jeszcze w tedy gdy wyszedł z samochodu ale jak przyszedł do biura?!

jedyna scena, ktora mi w tym filmie nie pasowala. przy calym realizmie obrazu po prostu wydaje sie dziwna i niepotrzebna. no mozna tlumaczyc, ze przeciez zmienil wyglad, ze policjanci byli zbyt zajeci meczem, ale mimo wszystko tak bez niczego tak wtargnac? bez sensu. co nie zmienia faktu, ze film rewelacyjny :)

ocenił(a) film na 9
s_w

Być może ta scena miała ukazać to, że policja jest bezsilna na Diliingera i, że wystarczy słabe zamaskowanie ( moim zdaniem bardzo słabe) aby przyjść do biura policji spytać sie jak niby nigdy nic o mecz i wyjść nierozpoznanym. Co nie zmienia faktu, że ta scena była nierealistyczna( wątpię żeby Diliinger tak ryzykował i żeby policjanci go nie rozpoznali).

ocenił(a) film na 9
mumel

WP to dramat/kryminał więc nie wiem czemu spodziewałeś się filmu akcji

ocenił(a) film na 9
1337

Po dobrym kryminale oczekuje się akcji.<br/>

ocenił(a) film na 9
oski9997

Wrogiwe publiczni jest to bardzo dobry kryminał.