PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467091}

Wrogowie publiczni

Public Enemies
2009
7,1 178 tys. ocen
7,1 10 1 178062
6,2 41 krytyków
Wrogowie publiczni
powrót do forum filmu Wrogowie publiczni

Pytanie dla tych którzy juz widzieli ten film (Tylko bez spoilerów prosze!) Mianowicie, w najbliższy weekend chce iśc na to z moim duuużo mlodszym kuzynem do kina, trzeba sie nim zając (służba nie dróżba) i odnośnie tego filmu chce sie zapytać: czy we "Wrogach Publicznych" występują sceny przemocy (dużo krwi, przekleństwa) używki (alkohol, narkotyki w stopniu nad wyraz nagannym) i erotyka (także za bardzo rzucająca sie w oczy)?

Czekam na wsze szczere odpowiedzi
Pozdrawiam

- <\/> -

ocenił(a) film na 10
ALittleAnarchist

Jeśli Twój kuzyn jest bardzo wrażliwym chłopcem to nie polecam by iść z nim na ten film. Są niekiedy sceny brutalne. Sama przyznam, że choć stuka mi dwudziestka to i tak oczy odwracałam od ekranu jak były dość nieprzyjemne sceny (nie lubię jak zbyt dużo krwi się leje z ludzi...).
Erotyka? raz tam się zdarzyło. Alkoholu trochę też było.

użytkownik usunięty
_Anusia_

Czy to są jakieś jaja?!

Co druga osoba na ulicy trzyma w ręku papierosa. Wchodząc do restauracji co trzecia pije piwo i ktoś jeszcze pyta o używki?

Możesz śmiało iść młodszym chłopcem na to do kina. Przemoc nie przekracza tej, którą zapewne miał okazję widzieć w Spidermanach, Batmanach i innych tego typu. Scena łóżkowa wygląda jak z seriali M jak miłość(w ubraniach) i trwa może 8 sekund.

ocenił(a) film na 5
ALittleAnarchist

A no to spoko, dzięki za ciekawe odpowiedzi.

ALittleAnarchist

Nie sluchaj tej aneczki - wiesz jak to z kobietami :P boja sie wszystkiego! Film bardzo przyjemny i genialny humor Johnnyego rozwieje twoje watpliwosci :) 9/10!!

ocenił(a) film na 5
tix666

Widzę że podzielasz mój entuzjazm do Johnnego Deppa. Respektuje, respektuje. Najwyżej kupie mu swa litry coli i bedzie podczas seansu do kibla łaził. Jeszcze raz dzieki!

- <\/> -