Dlaczego Wrogowie nie są nominowani do oskara. Kiedyś po premierze czytałam
że to główny faworyt. To dla mnie rozczarowanie, myślę, że film zasługuje
na statuetkę, a w szczególności Depp!!!
Czy piszecie, że Depp powinien być nominowany jako najlepszy aktor do Oskara dlatego, że oglądaliście/oglądałyście większość filmów z tego roku/wszystkie nominowane i uważacie, że zagrał najlepiej i najoryginalniej ze wszystkich, czy tylko dlatego, że to wasz ulubiony aktor na dobre i na złe, nie ważne w czym zagra? Tak z czystej ciekawości pytam ;)
Widziałem wrogów i jakoś nie widze powodu dla którego ten film miałby dostać nominacje. A Depp zagrał dosyć średnio - jakoś szczególnie nie zaskoczył. Film ani szczególnie zły, ani wybitnie dobry - po prostu średniak ;]
Ja się zgadzam z postem powyżej. Depp faktycznie jest moim ulubionym aktorem, ale za "Wrogów" Oscara dostać nie powinien. Za "Marzyciela" owszem, ale nie za "Wrogów". Wolałabym, żeby mój ulubiony aktor dostał tego Oscara za rolę, którą naprawdę sobie zasłużył :)
Dzięki, za poparcie. Faktycznie w marzycielu był bardziej charakterystyczny, ale jak dla mnie to najlepiej zagrał (z widzianych przeze mnie) w Edwardzie Nożycorękim, no i Sweeney Todd'zie (nie pamiętam dokładnie pisowni).
Ten film Oscara? Nigdy w życiu...
Ani rola Deppa, ani cała produkcja wybitne nie są. Spokojnie, bez nerwów, Depp ma przed sobą jeszcze dużo ról, za które może zgarnąć Oscara. Nic na siłę...
Właśnie jak na razie Depp na brak ról nie narzeka, i Oskara być może dostanie w przyszłości (może w najnowszej Alicji jakoś zaskoczy?)
Te Oskary to dyskusyjny temat ;p Szczególnie jak się chociaż chwilę pobędzie na forum któregoś nominowanego filmu, czy jakiegoś innego z 09r ;)
Justynko- film nie został nominowany bo Ci się podobał. Jesteś osobą, która pisze "otóż" w sposób zarezerwowany dla ćwierćinteligentów i delfinów. Ćwiećinteligencja i delfiństwo mają słabe gusta - jedni lubią gówniane filmy, drudzy surowe ryby. Tak więc, ponieważ film Ci się podobał - jest słaby. Słabe filmy raczej nie zyskują nominacji.
bo oscary to dno i komercha nic nie warta. Lepsze sa film na takich festiwalach jak : Cannes w Berlinie w Wenecji