PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467091}

Wrogowie publiczni

Public Enemies
2009
7,1 178 tys. ocen
7,1 10 1 178062
6,2 41 krytyków
Wrogowie publiczni
powrót do forum filmu Wrogowie publiczni

Wiem, że to niesamowicie zaskakujący aktor i zawsze świetnie gra - zresztą sama o tym pisałam przy innym temacie - ale jakoś nie umiem sobie wyobrazić jak biega z karabinem z groźną miną...ciekawa jestem czy podzielacie moje obawy? Chociaż, jak usłyszałam, że ma zamiar śpiewać to byłam prawie pewna, że zbliża się jego pogrzeb, a tu proszę. Kolejny raz rewelacja, czy teraz będzie podobnie?

ocenił(a) film na 8
goslawa25

co do jego osoby nie umiem być obiektywna ;), ale po trailerach sądzę,że spisał się świetnie, ech. nie moglaby byc szybciej ta polska premiera ?;>

ocenił(a) film na 10
maga89

ja też czekam z niecierpliwością! ^^

ocenił(a) film na 8
goslawa25

Tez już nie mogę się doczekać. pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
goslawa25

Proszę, nie róbmy z Johna Hugh Granta albo innego chłopaczka z komedii romantycznych :)

ocenił(a) film na 8
goslawa25

A kto z niego robi chłopaczka z komedii romantycznych? to określenie to akurat totalne przeciwieństwo Johnnego Deppa. Chyba mnie nie zrozumiałaś. Dla mnie Depp gra nie typowe, czasami dziwne charaktery - za to go cenie. Dlatego nie umiem go sobie wyobrazić jako twardziela biegajacego z karabinem z groźną miną MACHO. Pozdrawiam.

goslawa25

Ja potrafię wyobrazić sobie Jasia w każdej roli. Jest tak wszechstronny i z tylu stron nam się już pokazał, że chyba nic mnie nie zdziwi ani nie zaskoczy :)

ocenił(a) film na 8
Daimon_F

ja szczerze mówiąc nigdy się nie boję jak wypadnie, bo wydaje mi się,że jedyne co mogłby go ograniczyć to jakaś kontuzja fizyczna (tfu tfu) bo w pełni sił zawsze daje z siebie wszystko w danej roli... :)

goslawa25

oczywiście, że nie mam wątlipowości czy sobie poradzi. Depp to świetny aktor i jak zawsze da sobie rady.
A jako 'twardziel' on już grał... -> D'esperado, Pewnego razu w meksyku' ?

ocenił(a) film na 10
agatky

Sands twardzielem? XDDDDDDD Ja tę rolę inaczej odebrałam, ale ja jestem dziwna w końcu.

goslawa25

W takim razie nie widziałeś chyba Donnie Brasco z Deppem. Johnny sprawdza sie doskonale w każdej roli

ocenił(a) film na 8
friskis

Uważacie że w filmach, które daliście za przykład Depp gra role twardzieli? może moja percepcja się trochę różni od reszty. Ale fajnie że piszecie i oczywiście zgadzam się z wszystkimi co do tego że Depp jest wszechstronny i zawsze sobie radzi - mam tylko pewne wątpliwości, które pewnie i tak się rozwieją jak 15 pójdę do kina. Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
goslawa25

ta rola nie musi sie opierac na tym ze depp zostanie twardzielem i zmieni specyfike swojej gry wrecz przeciwnie jesli przemyci siebie do roli dilingera bedzie to bardzo ciekawe i wprowadzi jedynie cos niezwyklego w ten film np jako brasco tez mial zagrac twardziela a wyszla skomplikowana postac ;p

ocenił(a) film na 8

dokładnie :), heh, ja czuję,że pewnych swoich typowych cech gry się nie pozbędzie, ta mina, którą robi budząc się ze snu - nowy klip, strzelanina
to taka jego charakterystyczna mina w m.in. zaskakujących sytuacjach, w sumie ta specyfika, jak mówisz właśnie może coś oryginalnego wnieść do roli

maga89

To zapewne wyzwanie dla niego... Jeśli okaże się dobry w tej roli potwierdzi swój talent, przypieczetuje go! A te jego miny, kurcze bez nich Johnny to nie Johnny, miedzy innymi te jego stałe specyficzne zachowania, charakteryzuja go, pokazuje nam to jest ON, tylko on tak potrafi. To jest świetne, nie jest przez to jak każdy...
Nie kładzmy go do jednej szufladki z Burtonem, on chce sie rozwijac, my chcemi to obserwowac...
Wezmy film Donnie Brasco, to takze odmiana...
Czekam...

ocenił(a) film na 8
maga89

Właśnie na coś takiego liczę. Też sobie pomyślałam o Brasco. Pewnie kolejny raz raz Pan Depp nas zaskoczy i stworzy ciekawa kreację. Ale nie mogę się doczekać. Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
goslawa25

ja w niego wierze czekam czekam czekam i czekam moim zdaniem wyjdzie cos na miare goraczki kto mi nie pasuje bale to mnie martwi dlatego nie licze na duet taki jak pacino de niro czyli charyzmatycznie i z klasa nie nie ale powstanie pewnie rewelacyjna kreacja ze strony deppa

może lepiej nie zapeszajmy ;)
ja wierze w Deppa, ale pozyjemy, zobaczymy...

użytkownik usunięty
kasiaaa7891

a jak on nas zaskoczy i wyjdzie z niego drugi pesci z kasyna hehehe :]

ocenił(a) film na 8
goslawa25

No nareszcie byłam w kinie. Kolejny raz Depp pokazał inną twarz , jak zawsze zmienia z się z filmu na film. Myślałam że to będzie kaszana, wręcz byłam przekonana, chociaż wiedziałam że Depp na pewno się wykaże. Przeczytałam kilka tematów, które się pojawiły zaraz po premierze... nie rozumiem. Film był naprawdę dobry, w mojej ocenie 8/10. Film przedstawia historie bardzo wiarygodnie bez przesadnych uniesień w wątku miłosnym. Wszystkie sceny napadów, strzelaniny są przekonujące. Po za tym świetnie odzwierciedlony jest klimat lat 30 - tych (mój ulubiony okres). Ktoś tu kiedyś wspominał coś o tym, że Bale ma lepszy warsztat niż Depp. Niech pójdzie do kina na film i wypowie się jeszcze raz. Pozdrawiam.