PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467091}

Wrogowie publiczni

Public Enemies
2009
7,1 178 tys. ocen
7,1 10 1 178062
6,2 41 krytyków
Wrogowie publiczni
powrót do forum filmu Wrogowie publiczni

Pytanie jest proste. Kto waszym zdaniem lepiej zagral? Moim zdaniem role obydwu panow byly bardzo rozne i obaj poradzili sobie z nimi bardzo dobrze.

Mrs_Shooter

No to masz odpowiedź i mi się podoba twoja odpowiedź.:) Myślę podobnie do ciebie.:)

ocenił(a) film na 8
Mrs_Shooter

Bale'a skojarzyłam z Equilibrium, i pewnie przez to wydawał mi się jakiś taki sztywny i trochę nienaturalny.

ocenił(a) film na 10
srebrna

Moim skromnym zdaniem nie można oceniać aktorów grających dwie różne role.
Można byłoby porównać ich gdyby chociaż nie stali po różnych stronach barykady.

Eja

To znaczy że myślisz podobnie do nas .:)

Eja

zgadzam sie z toba. zalozylam ten temat bo zdania sa podzielone.

użytkownik usunięty
Mrs_Shooter

zgadzam sie z wami że bale i deep

użytkownik usunięty
Mrs_Shooter

Bale Bale i jeszcze raz Bale:D

ocenił(a) film na 9

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahaha

i wcale nie chodzi mi o to że Depp jest lepszym aktorem (co jest imo faktem niepodważalnym), ale o to że Bale miał taką rolę w której nie mógł się za bardzo wykazać, niby miała być powtórka z Gorączki (Pacino vs De Niro), ale tym razem ewidentnie film był nastawiony na jedną stronę więc nie ma sensu porównywać...

voytaz_3

jest sens porownywac. bo pomimo, ze zagrali rozne role, obaj w jakis sposob wykazywali sie umiejetnosciami aktorskimi. nie wpadaj mi tu z takimi komentarzami. jezeli uwazasz ze nie ma po co porownywac to po prostu nie porownuj, a wydaje mi sie, ze przed chwila zrobilas cos zupelnie odwrotnego ;P

Mrs_Shooter

Ale zasadniczo porównywanie z założenia nie ma żadnego sensu .Ludzie są różni a nie lepsi i gorsi.

ocenił(a) film na 7
Mrs_Shooter

Ja wolę Bale'a, ale uważam, że obaj panowie poradzili sobie świetnie ze swoimi rolami.

Mrs_Shooter

Depp. Obu lubię, Bale'a nawet bardziej, ale tutaj zagrał sztywno i mam wrażenie, że na odwal. Może jego postac rzeczywiście taka była i miała tak wypaśc na ekranie, nie wnikam, ale w innym produkcjach zdecydowanie lepiej mi się go oglądało. Depp był bardziej naturalny.