PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467091}

Wrogowie publiczni

Public Enemies
2009
7,1 178 tys. ocen
7,1 10 1 178062
6,2 41 krytyków
Wrogowie publiczni
powrót do forum filmu Wrogowie publiczni

Moim zdaniem po raz kolejny udowodnił, że jest aktorem z górnej półki. Dziwię się, że nie zgarnął jeszcze Oscara. W tym filmie wypadł po prostu rewelacyjnie. Uważam, że on w ogóle nadaje się do ról "niegrzecznych chłopców":)

ocenił(a) film na 1
e_w_a_

Johnny Depp nadaje się do każdego dobrego filmu , jednak zaznaczam dobrego
a nie do takiego jak ten...moim zdaniem chłopak się marnuje w takich
lipnych produkcjach ;)

ocenił(a) film na 3
e_w_a_

Moim zdaniem w tym filmie wypadł strasznie blado. Nie pokazał swojego talentu...ta postać była bezbarwna. Nie da się tego porównać do roli w "Sekretnym oknie" albo "Sweeney Todd"....to tak jakby porównywać poloneza i jaguara.

ocenił(a) film na 9
Viktoria_Black

Po 1.
Ja też nie mogę się nadziwić, że tak świetny aktor Oscraa jeszcze nie otrzymał. Toż to skandal!
Od paru ładnych lat zastanawiam się nad powodem. Nie mogę tego przeboleć;).
Po 2.
Takie jest Twoje zdanie. Ja uważam,że Depp wypadł GENIALNIE,jak zwykle zresztą. To Bale wypadł w tym filmie blado. Depp przy nim to 'paleta barw':)! - osobowości,charyzmy i talentu.
Zagrał swą rolę świetnie,niesamowicie przekonująco i szczerze.

ocenił(a) film na 7
kfiateQ_pirateQ

To oczywiste, że Depp powinien dostać Oscara, nie ma nawet nad czym dywagować xD

co do filmu - moim zdaniem obaj - i Depp i Bale - wypadli nie tak dobrze, jak by mogli, tylko i wyłącznie z powodu rozmytego i właściwie nie wiadomo czego dotyczącego scenariusza. Depp jest wprawdzie uroczy, cyniczny i zakochany jak na prawdziwego "romantycznego" gangstera przystało, ale czasami nie do końca wiadomo, jaki jest zamysł reżysera co do granego przez niego Dillingera. Tak samo jest z Bale'm i agentem Purvisem. Kim ma tak naprawdę być? Zimnym gliną, gliną z wyrzutami, gliną oddanym "sprawie"? I to jest moim zdaniem powód, dla którego obaj "miotają" się, samemu próbując coś wykrzesać ze scenariusza. obu poszło nieźle, ale jednak bez rewelacji niestety

e_w_a_

Myślę, że reżyser mógł więcej wycisnąć z tego filmu, bo historia Dillingera to rewelacyjny pomysł na film. Ciekawe wątki, nic nie trzeba było wymyślać. Chodziło mi o to, że zagrał bardzo dobrze przy dość marnym scenariuszu:) A co do Bale'a to jego postać mogłaby być bardziej wyrazista, mnie się w tej produkcji akurat średnio podobał...ale to tylko moje zdanie;d

ocenił(a) film na 9
e_w_a_

Niesamowity Depp!
To 3 ówczesna niegrzeczna rola Deppa którą oglądałam. I naturalnie - nie zawiodła mnie. Depp jako gangster jest świetny. Po raz kolejny udowadnia że jest wszechstronny.

Brubaker

Hmm mówicie że Depp marnuję się w takich filmach jak ten, ja mówię że on gra w filach dziwnych, taki które nie są kręcone zbyt często. A co do tego filmu to momentami mnie nudził i na początku mi przeszkadzało to że jest nakręcony kamerą z ręki, ale po jakimś czasie sie przyzwyczaiłam. Film oddaje klima lat 30., trzyma w napięciu ale nie jest wybitnym filmem gangsterskim. Dillinger jest bardzo barwna postacią, miał tupet prosząc np. policjanta o zrobienie mu zdjęcia [ tego nie było w flmie], sądzę że to w płynęło no to że Depp wziął tę rolę.

ocenił(a) film na 9
Marcisz_

Ja uważam,że Depp dokonuje świetnej selekcji co do wyboru filmów, w jakich zamierza grać. On nie kieruje się tylko tematyką filmu i postacią,w którą ma się wcielić,ale też rezyserem. Depp uwielbia być 'wolnym'. Nie lubi być przytłaczanym przez reżysera i nie cierpi, gdy mu się dyktuje warunki.
Uważam,że to świetne,że ma swoje wymagania i poglądy, których nie ma zamiaru zmieniać. Cieszę się,że nie gra w mega kasowych,komercyjnych produkcjach, <wyłączając Piratów z Karaibów,ale jak sam stwierdził,zrobił to dla swoich dzieci> w których, myślę, nie czułby się sobą. On lubi 'dziwne', nietypowe role w niekoniecznie cieszących się powodzeniem filmach. Za to go cenię. Ma swój styl i go nie zmienia.

kfiateQ_pirateQ

No może i nie lubi jak ktoś mu coś narzuca ale u Polańskiego jednak zagrał.:)

ocenił(a) film na 9
MorganaBlackcat

o witam Cie;p znowu sie spotykamy;)
tak,zagrał,ale niezbyt miło wspomina tą współpracę. Tzn. nie był nią az tak usatysfakcjonowany i wspominał,że Polański nie dawał mu często TEJ swobody.:)

kfiateQ_pirateQ

Wiem mam wrażenie że to dość mocno odchorował - przynajmniej jak mówił w wywiadzie to takie robił wrażenie . Co prawda zadowolony był no ale nie z tego braku swobody. Polański raczej nikomu na planie swobody nie daje.:)