PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467091}

Wrogowie publiczni

Public Enemies
2009
7,1 178 tys. ocen
7,1 10 1 178062
6,2 41 krytyków
Wrogowie publiczni
powrót do forum filmu Wrogowie publiczni

Public Enemies przeszedł moje oczekiwania, naprawdę nie spodziewałem się tego po tym filmie, a jednak. Reżyser dobrze wywiązał się ze swojego zadania. Oprócz świetnych kreacji Johnego Deppa i Christiana Bayla, idealnie spisał się Dante Spinotti, jego ujęcia fenomenalnie ukazują akcje filmu. Na uwagę zasługuje również całkiem niezła muzyka Elliota Goldenthal, która bardzo dobrze wkomponowywuje się w to co ukazane jest na ekranie...wszystko to składa się na wspaniały całokształt filmu. A ocena?...myślę że spokojnie 9/10.

ocenił(a) film na 8
pot3r

Pisze sie Bale'a [Christian Bale] - ale to szczegół a jak wiemy diabel tkwi w szczegółach . HAHAHAHHA

ocenił(a) film na 4
yyyyy110

9/10 ? niezly zart.. ten film nawet na 5 nie zasluguje

ocenił(a) film na 7
Bobey

Świetna kreacja Bale'a? Jak dla mnie to razem z kamerą cyfrową główny zgrzyt filmu. 7/10

Bobey

tak trudno znieść czyjąś ODMIENNĄ opinię?

użytkownik usunięty
pot3r

Gdzie on był wybitny? Oglądało się go znośnie, ale w tym filmie nie było niczego co by zachwycało albo nawet przykuwało uwagę- wszystko to już widzieliśmy 1000 razy- Jak dla mnie to tylko plus za kamerowanie i odtworzenie epoki, reszta bardzo średnia!

ocenił(a) film na 7

Zgadzam się z xawerym. Końcówka troszeczkę rekompensowała niedosyt, w końcu jakieś emocje. Bezpłciowy, ale mimo to 7/10 dałem.

ocenił(a) film na 8
Wojt4s

Ja również nie nazwałbym go wybitnym dlatego napisałem prawie...ale szanuje czyjeś zdanie, nie każdy jest tak "porąbany" jak Ja... :)