PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467091}

Wrogowie publiczni

Public Enemies
2009
7,1 178 tys. ocen
7,1 10 1 177893
6,1 47 krytyków
Wrogowie publiczni
powrót do forum filmu Wrogowie publiczni

Nie podobała mi się końcówka. Taka niby nieprzewidywalna, ale jednocześnie naciągana
i bez sensu.. Spodziewałam się czegoś innego, lepszego. Ogólnie cały film się fajnie
oglądało.

ocenił(a) film na 7
siedzepodtwoimlozkiem

To samo odczucie.

ocenił(a) film na 7
siedzepodtwoimlozkiem

ja tez ;) heh .. jednak wolalam happy end :)

ocenił(a) film na 7
siedzepodtwoimlozkiem

Ale że film jest na faktach, to już nie wiesz, tak?

ocenił(a) film na 8
siedzepodtwoimlozkiem

jaka miala byc koncówka skoro film jest na fkatach i włąsnie tak zginął John Dillinger? Jak ogladasz film o 11 wrzesnia to masz nadzieje ze samoloty nie uderza w WTC?

lukempire

To porównanie zwycięża :D

ocenił(a) film na 9
lukempire

Chłopie rozglądaj się na mistrzowie.org :)

ocenił(a) film na 8
lukempire

dokładnie :)

ocenił(a) film na 5
lukempire

Wygrałeś w tym momencie :D Pozamiatane

lukempire

Ja miałem nadzieje,że ludzie w WTC mają w tym dniu wolne.

ocenił(a) film na 8
siedzepodtwoimlozkiem

Film na faktach, więc i zakończenie takie jak w rzeczywistości. Dla mnie film bardzo dobry. Miło się oglądało :D 8/10

ocenił(a) film na 8
xaphon

Tylko Charles Winstead grany przez Stephena Langa zmarł na zapalenie płuc, a nie jak w filmie podają, że z własnej ręki.

ocenił(a) film na 9
siedzepodtwoimlozkiem

ja przy końcu cały czas miałam nadzieję, że ona mu powie, że nakapowała na niego... ale niestety :/ Miał tyle kasy mógł dawno spierdzielić gdzieś zamiast się panoszyć tam gdzie go szukali. Najwidoczniej sprawiało mu to satysfakcję :P

VaniliaGirl

Dokładnie,tacy są gangsterzy,najciemniej pod latarnią.

ocenił(a) film na 7
siedzepodtwoimlozkiem

Zgadzam się, że końcówka psuje trochę film. Jednak nie dlatego, że film jest oparty na faktach i wiemy jak się skończy. Powodem tego jest spadające tempo filmu; wygląda to tak, jakby Mann bał się pokazać tak przyziemne zakończenie tak ciekawej historii. Wynikiem tego przez ostatnie kilkadziesiąt minut wiemy już, że Dillingera zaraz stukną i czekamy spokojnie na nekrolog i napisy końcowe. (Gorączka to to nie jest).

ocenił(a) film na 7
Zavisha

Ostatnie kilkadziesiąt minut jest ukazaniem świadomej decyzji głównego bohatera. Zginął dlatego że chciał zginąć, a nie dlatego że go znaleźli i zabili. Przynajmniej w filmie, prawda była chyba mniej poetycka.