PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467091}

Wrogowie publiczni

Public Enemies
2009
7,1 178 tys. ocen
7,1 10 1 178062
6,2 41 krytyków
Wrogowie publiczni
powrót do forum filmu Wrogowie publiczni

Bardzo podobała mi się muzyka z filmu, klimatycznie trafiona do danych sytuacji :) Nie mam również zastrzeżeń do obsady- odniosłam wrażenie, że nawet małe epizody zagrały osoby, które świetnie wykonały swoją pracę! Jedyne co mnie troszkę zdziwiło, denerwowało to według mnie dość naciągane odgłosy strzałów... Poza tym nie mam nic do filmu na ,,nie'' więc ,,Wrogowie publiczni'' wędrują do ulubionych i z pewnością jeszcze do filmu wrócę :) Pozdrawiam, polecam.

ocenił(a) film na 9
Monia_59

Zgadzam się.
Miałam mieszane uczucia, gdy poczytałam różne opinie na stronkach, ale stwierdziłam - idę do kina, a co! I jestem zachwycona, naprawdę. Jestem pod ogromnym wrażeniem gry aktorskiej Deppa (zresztą chyba nigdy mnie nie zawiódł; ma gorsze i lepsze filmy, ale jego gra - mistrzostwo) a także Bale'a. Obydwaj panowie byli fantastyczni!
Film mnie zupełnie nie nużył, szybko się wciągnęłam i trwałam tak już do końca. Świetnie oddany klimat, cudowna muzyka. Ktoś wcześniej napisał, że za mało rozmów, a za dużo strzałów... Moim zdaniem wszystko było ok.
A muzyka? MNIAM! Właśnie słucham soundtracku :)

Reżyser przedstawił swoją wizję jednego ze słynniejszych gangsterów. Jak dla mnie 9/10. POLECAM!!