PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467091}

Wrogowie publiczni

Public Enemies
2009
7,1 178 tys. ocen
7,1 10 1 178062
6,2 41 krytyków
Wrogowie publiczni
powrót do forum filmu Wrogowie publiczni

Nudny

ocenił(a) film na 5

Johnny Depp, potem Johny Depp i jeszcze trochę Johnnego Deppa. Film nie był zły. ale Johny
Depp i jeszcze Johny Depp. W sumie w tym filmie był Johny Depp i aktorzy drugoplanowi. Może
tytuł "Wróg Publiczny" byłby bardziej trafny. Szkoda, bo Bale też odwalił kawał świetnej roboty, i
gdyby rozwinąć jego rolę mielibyśmy niemal sztandarowy motyw przestępcy i stróża prawa
polującego nań, a tak... był Johnny Depp. Prócz tego wy też odczuliście że została mu chyba
pewna maniera z "Piratów", takiego troszkę cwaniaczka? Nie zagrał źle, ale było go za dużo. Do
tego zupełnie chaotycznie poprowadzona kamera. Szkoda, bo zmarnowali wielki potencjał tego
filmu. Dla mnie 5/10

ocenił(a) film na 5
samozlo171

Muszę ci przyznać rację bo jak dla mnie Depp nie był stworzony do tej roli. Film naprawdę średni, nie wzbudził u mnie żadnych emocji. Obraz bezbarwny, całkowicie pozbawiony klimatu w moim odczuciu. Praca kamery również w niektórych momentach mnie mocno irytowała.Sądząc po obsadzie spodziewałem się naprawę mocnego kina z ikrą. Ostatecznie mocno się zawiodłem i ujrzałem film co najwyżej średni. Wielka szkoda, bo film potencjał miał ogromny.

ocenił(a) film na 5
ogien94

Oglądałem film wczoraj i również - zero emocji. O ile Depp zagrał całkiem ok, to Bale był jak kołek w płocie. Na końcu jeszcze była informacja, że jego postać popełniła samobójstwo... nijak nie widziałem, żeby ta postać w jakikolwiek sposób reagowała na to co się dookoła niej dzieje. Najczęściej stał jak kołek bez żadnego wyrazu twarzy. Zupełnie jak cały film. Potencjał na film był, ale nie był on aż tak ogromny. Są większe.

ocenił(a) film na 5
Dentarg

Akurat co do tego się nie zgodzę- sądzę że zagrał nieźle, bo chyba właśnie chodziło o to żeby pokazać emocjonalnego bandytę i bezdusznego, sztywnego łowcę w majestacie prawa goniącego za ofiarą. Gdyby rozwinąć jego kwestię mogłoby być lepiej, ale nie bo Jonny Depp... Ten tekst z samobójstwem totalnie nie trzymał się kupy- zupełnie nie było motywu.

ocenił(a) film na 5
samozlo171

Oto mi chodziło. Też nie widziałem motywu samobójstwa. Po Bale'u wcale nie było widać, że może do tego dojść. Nie wiem czy to wina reżysera, scenarzysty czy samego Bale'a, ale tak czy siak film im się nie udał.

ocenił(a) film na 4
Dentarg

Nie próbuj powalić logiką bo Ci to nie wychodzi;)

ocenił(a) film na 5
WhiteDemon

Aha, ok. Fajne cycki.

ocenił(a) film na 4
Dentarg

Aha, dzięki.

samozlo171

Jak mozna bylo widziec motyw,jesli popelnil samobojstwo w 1960,czyli conajmniej 24 lata pozniej,niz akcja filmu??To po prostu informacja wazna i intrygujaca ,ze tak zakonczyl zywot,Rezyser uznal za stosowne poinformowac o tym widzow.

ocenił(a) film na 4
belight

Właśnie...

ocenił(a) film na 4
samozlo171

Było dokładnie tak jak mówisz:)