PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467091}

Wrogowie publiczni

Public Enemies
2009
7,1 178 tys. ocen
7,1 10 1 178062
6,2 41 krytyków
Wrogowie publiczni
powrót do forum filmu Wrogowie publiczni

Od ilu lat?

ocenił(a) film na 6

Od ilu lat jet ten film? 16? 18?
I czy mnie jako 15 latka wpuszczą?
Z wielką chęcią na niego pójdę bo się zwiastunem nakręciłem ;p

Ymir

absolutnie, nie wpuszczą cie na pewno :P

użytkownik usunięty
Ymir

Dostać się na film dla „dorosłych” to najprostsza rzecz na świecie bo nikt tego tak naprawdę nie pilnuje :P Problem możesz mieć jedynie z kupnem biletu. Wiem, bo kiedyś sam musiałem kombinować.

u nas to raczej problemu nie ma żadnego bo jak w USA puszczaja od 18 to u nas jest od 15 np. Watchmen

użytkownik usunięty
Joker_27

No, ale to nie jest przestrzegane. W wieku 13 lat wlazłem spokojnie na film od 15 a różnicę między 15 a 13 latkiem naprawdę widać. I to właśnie jest piękne w polskim kinie. Wydaje mi się, że nie chcą po prostu robić scen i wpuszczają jak leci

ocenił(a) film na 7

mnie kiedys jak mialem 11 lat babka nie wpuscila na kod merkury a bylem z ojcem, czyli tak jakby moj opiekun z ktorym bylem pozwolil mi zobaczyc ten film, a ona i tak nas nie wpuscila. poszlismy do innego kina i bylo wsio ok:D

Filmy to nie alkohol, żeby jakoś szczególnie wieku przestrzegać. To jest raczej tylko taka informacja dla rodziców. A jak małolat koniecznie chce zobaczyć film, to i tak go ściągnie z internetu.

Ymir

W wieku 15 lat to wleziesz praktycznie na każdy film:). Ale wątpię, żeby ten film miał jakąś bardzo wysoką kategorię, pewnie będzie od 15 lat.

ocenił(a) film na 9
Ymir

stary. bez problemu wejdziesz na każdy film... ja mając 11 czy 12 lat bez problemu wchodziłem na takie filmy jak "gangi nowego Yorku" czy "pasja"

ocenił(a) film na 9
Koxinga

sorki. na 'pasji' byłem jak miałem 12, na 'gangach(...)' miałem około 10... kurczę... nie zdawałem sobie sprawy, jaki byłem młody... ;/

użytkownik usunięty
Ymir

A czy cokolwiek reguluje to? Czy jest jakiś przepis czy może jest taka sama sytuacja jak z grami komputerowymi, czyli wiek minimalny podany na pudełku jest tylko informacją dla rodziców, ale nie ma żadnej mocy prawnej?