PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467091}

Wrogowie publiczni

Public Enemies
2009
7,1 178 tys. ocen
7,1 10 1 178065
6,2 41 krytyków
Wrogowie publiczni
powrót do forum filmu Wrogowie publiczni

Tak więc zacznę od tego, że po tym filmie stałam się przeciwniczką kary śmierci.Z reszta nigdy tego nie popierałam, umocniłam po prostu moje zdanie na ten temat.Bo świat nie jest czarno-biały.Można się kłócić właściwie, bo główny bohater zabił tyle niewinnych ludzi...jednak takie są moje odczucia.I to moim zdaniem jest komplementem dla Johnnego Deppa.Nie łatwo obronić postać, która powinna być zła.W jego kreacji można było dostrzec człowieczeństwo, jednego z nas.Po godzinach (o ile można tak mówić) był troskliwym mężczyzną.I nie mówię tego dlatego, bo należy do grona moich ulubionych aktorów.Mam do niego zaufanie jeżeli chodzi o filmy, jednak przed seansem obawiałam się, że mnie zawiedzie (film).Inni aktorzy, poza małymi wyjątkami, które puszczam w niepamięć, grali dobrze, inni jeszcze lepiej.Chritian Bale wprawdzie miał ograniczoną mimikę, ale mi to nie przeszkadzało.Postać zyskała nowe cechy, miałam wrażenie, że już gdzieś osobę o takim usposobieniu spotkałam ;)
Polecam film dla miłośników lat 30, ogólnie staroci i takich spraw.Można się wzruszyć.