PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467091}

Wrogowie publiczni

Public Enemies
2009
7,1 178 tys. ocen
7,1 10 1 178061
6,2 41 krytyków
Wrogowie publiczni
powrót do forum filmu Wrogowie publiczni

Poza Bale'em

ocenił(a) film na 5

to chyba najbardziej przeciętny film w historii świata.

ocenił(a) film na 7
kukujus

ufff juz myslalam ze tylko ja tak sądze

bieda_w_HD_wyglada_spoko

I ja się z tym zgadzam. Obejrzałem do końca tylko dlatego, że Bale grał tak, jak należy. Jak zawsze zresztą, przez co wielu ludzi go przetrawić nie może... A bynajmniej nie było tak, że historia mnie nie interesowała - zawiodłem się jednak. Nie tego oczekiwałem po tym filmie.

ocenił(a) film na 3
lucas_moore1

A myślałam, że to ze mną jest coś nie tak i że albo się nie znam, albo nie potrafię się "wczuć" w film..

Jamal_urban

Co do tego filmu, z pewnością nie. Po prostu, nie był do końca taki, jakim go widzom z początku przedstawiano. Stąd zawód i niedosyt po jego obejrzeniu.

ocenił(a) film na 6
kukujus

Dodam jeszcze dobrą grę Deppa i zgadzam się w zupełności. Nie nastawiałam się na ten film jakoś w szczególności a i tak mnie zawiódł, chyba po takiej obsadzie i historii oczekiwałam filmu, który mnie zachwyci. A tu po prostu przeciętność, film przyzwoity, niezły ale niczym nie zachwyca, a w dodatku muzyka kompletnie mi psuła klimat.

kukujus

Widze że jest tu wiele osób które myślą tak jak ja.
A co do deppa: nie, w tym filmie akurat mnie zawiódł
nie wytrzymałem do końca nawet :<

kukujus

kamera trzęsła się jak jakiemuś pijakowi i w ogóle wyglądało to jak teatr telewizji, jakieś takie to mało filmowe i ciągnęło się jak flaki z olejem.
P.S.
Nie orientuję się ktoś w ilu fps to było kręcone, że taki dziwny efekt dało?

ocenił(a) film na 5
bezimienny

Był nagrany normalnie w 24 fps, ale "It was shot with some f23, some f900 I believe, but more of the "worse" shots were actually shot on the EX1 all at 360 degree shutter angle which gives it the horrible "video" look, and couple that with bad framing, horrible lighting and needing to pump up the Gain, which introduces noise... you have a crappy, horrible looking film"

kukujus

Niestety nie domagam trochę z angielskim, więc ten tekst niewiele mi daje, ale dzięki.

ocenił(a) film na 3
bezimienny

Wystarczy powiedzieć tyle, że kilka scen było kręcone jednym sprzętem, inne były innym sprzętem, o innych parametrach i właściwościach i koniec końców dało to taki efekt :P

ocenił(a) film na 5
AdWienc

łatwiej mi było zrobić ctrl+c jednak :P

ocenił(a) film na 5
kukujus

dosłownie ;/ to skąd taka wysoka ocena!?
film ewidentnie słaby...

ocenił(a) film na 5
Webb

nie kieruj się oceną będącą uśrednieniem miliarda ocen jakichś ludzi, którzy mają inny gust niż Ty sam :P
pewnie fanki Deppa i Bale'a/ skrajnie oddani fani Manna tak dobrze oceniali

ocenił(a) film na 5
kukujus

bardzo lubię grę deppa i bale'a. ale ich gra nie uratowała tego filmu dla mnie.
słabizna straszliwa.
to że jestem fanem ala pacino i uwielbiam z nim filmy nie znaczy, że jak wyjdzie jakaś chała z nim w roli to będe sikał po gaciach że to arcydzieło.
pozdro

ocenił(a) film na 5
kukujus

Bale grał dobrze Depp też, ale jak wielu pisało przede mną film jest taki nijaki, nie zachwyca, chyba wszyscy spodziewali się czegoś lepszego. Ja po Mannie w każdym razie napewno.
początek ciekawy ale im dalej w las tym gorzej.
zdjęcia wygładają jak kręcone w serialu z kiepskim budżetem.

ocenił(a) film na 5
kukujus

film przeciętny, a w kinie gangsterskim nie ma nic gorszego jak przeciętność, nie dotrwałem do końca.

ocenił(a) film na 7
kukujus

Jakiś rewelacyjne fabularnie i wogóle może nie jest aczkolwiek mi się strasznie podobał. Za pewne spowodowane jest to tym że totalnie rajcuje mnie temat mafii :P po prostu geniusz. No i Johnny Depp też robi swoje bo gdyby nie on to film byłby raczej gniotem xD ;) Pozdrowionka