ten film wczoraj. Rozczarował mnie bardzo: nudny i długi. Nawet JD (dla którego głownie poszłam do kina) był nijaki. Ja nie lubie filmów gangsterskich ale Ojciec chrzesny czy Cłopcy z ferainy mają akcje i tempo a tu nic. W napięciu trzyma może ostatnie 15 min (to troche mało na te 143 min.).
Przecież to nie jest film dla małych dziewczynek. Kto do kina wpuszcza panienki na męskie filmy ? Film oparty na faktach.
zwykła prowokacja szkoda słów a premiera światowa była 1 lipca na filmwebie jest błąd i coś mi się wydaje że w Polsce do też jest nie prawda później chyba będzie
Dystrybutor filmu zapowiada premierę 17 lipca. Ludzie małej wiary jesteście ? Warto iść na film Michaela Manna, pamiętacie "Gorączkę " tego reżysera ? Pewnie nie, bo film z 1995 roku jest. A DVD, TV, czy złodziejskie ściąganie to nie to samo, co na dużym ekranie oglądanie.
Są filmy babskie np. "Seks w wielkim mieście" i typowo męskie, jak np. "Nietykalni". Każdy "głupawy" krytyk filmowy tak stwierdzi.
Ja urodziłem się w czasach , gdy powstawały arcydzieła filmowe, a większość tu piszących w czasach papki filmowej, gdzie tylko chodzi o efekty / treść nieważna / i jak największe zyski.
Kto to słyszał, aby w takim Sopocie bilet od poniedziałku do niedzieli kosztował 25 złotych od osoby ! To tak na marginesie.
Nie wierzycie ? Wejdźcie na multikino.pl/sopot.
Hej a kto Ty jesteś, żeby decydować kto może obejrzeć film a kto? Po czym wnosisz, że jestem małą dziewczynką - może jestem dużym chłopcem (zarówno nik jak i forma osobowa mogą tylko tak sobie użyte)? Film był od 15 lat a tyle to już dawno skończyłam. I nie bardzo rozumiem "Film oparty na faktach" to oznacza, że na pewno jest dobry czy że może być nudny a i tak należy się nim zachwycać?
To oznacza, że nie można sobie dowolnie ustalać tempa akcji i zajebistości wydarzeń. Idź na Transformersów, będzie ciekawiej.
Moze nie można ustalać cyt.''...tempa akcji i zajebistości wydarzeń.'' ale mozna oczekiwać od wielkiego filmu opartego na faktach dobrego wykonania technicznego, co nieco urozmaicenia scen, i na dodatek nie kręcenia niemal identycznych historii z tym samym aktorem w roli glównej, patrz JD w ''Blow'!!!. Jeśli ktoś chce robić filmy dla dużych chłopców to niech najpierw obejrzy 'Transformersy' może się dowie że jest coś takiego jak obrobka zdjęć przed montażem.
Pozdrawiam
Nie umiem odpowiedzieć jednoznacznie na pytanie kto jest moim ulubionym czarnym charakterem. Uwielbiam Jacka Nickolsona w The Shinning. Genialny dla mnie jest też Anthony Hopkins w Milczeniu Owiec. Ale moim ulubionym jest Edward Norton z Primal Fear.
No coż ja chciałam tylko wyraźić swoją opinię o filmie. Ale widać tak nie można - zawsze znajdą się tacy, którzy będą cię chcieli obrazić bo masz inne zdanie niż oni. Ja po nazwiskach Depp i Mann spodziewałam się czegoś wiecej (zwłaszcza Depp - we Wrogach ... to rzemeślnik wciąż dobry ale jednak nie artysta). Ciekawa jestem opini ludzi, którzy widzieli film.