PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467091}

Wrogowie publiczni

Public Enemies
2009
7,1 178 tys. ocen
7,1 10 1 178062
6,2 41 krytyków
Wrogowie publiczni
powrót do forum filmu Wrogowie publiczni

nuda

ocenił(a) film na 5

niby ciagle sie cos dzieje ale koniec koncow nie dzieje sie nic

ocenił(a) film na 5
bienemajaw

krótko i na temat. ladne podsumowanie filmu, lepiej bym tego nie ujeła. jak wytłumaczyć podobne zjawiska??

ocenił(a) film na 3
bienemajaw

Dokładnie. Szczerze, to nie dotrwałam do końca filmu. Zasnęłam;) Film ciągnął się koszmarnie. Nie mogłam uwierzyć, że Johnny Depp zgodził się zgrać w tak drętwym filmie.

Agsi

Pewno dlatego zagrał że nudny , bo w zwykłym sensacyjny czy prawdziwie gangsterskim to raczej nigdy nie zagrał jak do tej i pory.:)

ocenił(a) film na 9
MorganaBlackcat

a Donnie Brasco to co? nie gangsterski film? :)

mieszkoxxx

Owszem ale bardziej biograficzny niż typowo gangsterski. No i Al Pacino chyba wpierał Depp,a a przynajmniej tak to wyglądało.Pisząc poprzedniego posta nadal uważam że sam z siebie nie zagrał w żadnym gangsterskim filmie,a te w których grywał miały również świetnych aktorów od których Depp się uczył .Mi się tam podobał Doniie i Wrogowie też mi pasują.

ocenił(a) film na 9
MorganaBlackcat

MorganaBlackcat jakos ciezko mi sobie wyobrazic bardziej biograficzny film gangsterski niz Wrogowie Publiczni' ... owszem historia Joe Pistona jest autentyczna, ale ukazanie jej nie jest w takim stopniu jak We Wrogach - tutaj lokalizacje, sa autentyczne, czyli te w ktorych mieszkal, pracowal i odpbywal kary, i w ktorych zginal Dillinger :) ... wiesz ta diabelska dbalosc o szczegol plus zdjecia, mialy dac wrazenie relacji sprzed 70 lat, i niech mi ktos powie, ze nie wyglada to autentycznie ;)

ja rozumiem ze ten film ludzia sie malo podoba - to kino bardzo specyficzne, mimo ze nakrecone bardzo nowoczesna technika, czyli krecone z reki - to sposob narracji, czy tempo - kompletnie nie wpisuje sie w wspoulczesne standardy - blizej mu do filmow z lat 50 - 60tych, i to wlasnie mnie tak w tym filmie zauroczylo ... wlasnie to polaczenie.

mieszkoxxx

Właśnie o to chodzi , bo to jest film utrzymany w autentycznym klimacie tamtego okresu a nie w klimacie filmów gangsterskich z lat 70 i 90. i powiadających o latach 30.Wrogowie są bardziej dokumentem niż filmem fabularnym opartym na faktach.Co prawda niektóre fakty były zmienne ale jes autentyczny klimat lat 30 . Ja tak to właśnie odbieram i bardzo mi się to podoba.

bienemajaw

Dobrze powiedziane!