PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467091}

Wrogowie publiczni

Public Enemies
2009
7,1 178 tys. ocen
7,1 10 1 178062
6,2 41 krytyków
Wrogowie publiczni
powrót do forum filmu Wrogowie publiczni

dosłownie szkoda, szkoda ze powstal, bo to wyrzucanie kasy w bloto,szkoda ze ludzie za to placa bo nie zachwyca, malo tego,nawet nie jest interesujacy. nudny, przewidywalny na maksa.
najgorszy film Bale'a i Deep'a.przereklamowany gniot.

ocenił(a) film na 9
Krytyk_3

Kompletnie się z Tobą nie zgadzam. Moim zdaniem warto zobaczyć ten film przynajmniej ze względu na grę Depp'a i Marion Cotillard. To jest jedyny film, na którym bardzo dużo osób na sali kinowej płakało i śmiało się jednocześnie.

Heidi_3

No bardzo szkoda,bardzo,szkoda też wstawać codziennie z łóżka...Zawiodło wszystkich tych,którzy spodziewali się "Gorączki 2".Ja poszłam dla Bale'a,a i pójdę jeszcze raz,bo mi nie szkoda kasy.Lubię kino.

ocenił(a) film na 1
Garth_Rocket

Bale znany ze swietnej roli w american psycho czy mechaniku, w tym filmie jest zupelnie przecietny.johny tez nie blyszczy..a potrafi-to chyba wie kazdy. jesli film jest reklamowany jako swietny film gangsterski i glownych rolach wystepuja TACY AKTORZY to spodziewam sie OJCA CHRZESTNEGO w nowym wykonaniu..a tu ...gniot.bye bye black bird - wzruszajace- jak w m jak milosc.

Krytyk_3

Reklama dźwignią handlu mówi stare i chyba aktualne przysłowie. Nie pierwszy raz przecież robią tak z filmem, który na pewno nie jest gangsterskim. Po za tym mi się podoba ,ale według mnie porównanie z dobrym kinem gangsterskim wypada na niekorzyść "Wrogów publicznych".Zupełnie jakby chcieli pozyskać jak najwięcej widzów na starcie w pierwszym tygodniu. Po za tym ten film mi się bardzo podoba. Niestety nie musi każdemu bo przecież reklama sugerowała coś zupełnie innego.

ocenił(a) film na 1
Heidi_3

zgodze sie tylko z jednym, na sali kinowej plakali bo stracili kase, smiali sie natomiast ze swojej glupoty. :)

Heidi_3

Cotillard miała do zagrania wydmuszkę, a nie rolę, więc nie mogła zrobić tego dobrze. Depp grał ikoniczne, czyli nie stworzył roli, lecz "pomnik". Doprawdy nie wiem, co tu chwalić.

ocenił(a) film na 4
Krytyk_3

Dla mnie to jeden z najgorszych filmów Depp'a dałem ocenę 4/10 - za scenografię oraz rzadkie ujęcia kamery 'z ręki' mimo to żałuję że wydałem kasę na ten film.

Krytyk_3

Pierdolisz smuty chlopie, przez takich jak ty ludzie ulegaja, patrzac na komentarze ci ktorzy nie maja wlasnego zdania i daja niskie noty.
Ludzie ida na ten film bo mysla ze to jakis gangsterski, a to film biograficzny! Nalezy o tym pamietac! Film przewidywalny - bo oparty na faktach ;] boze jacy ludzie sa glupi.