dosłownie szkoda, szkoda ze powstal, bo to wyrzucanie kasy w bloto,szkoda ze ludzie za to placa bo nie zachwyca, malo tego,nawet nie jest interesujacy. nudny, przewidywalny na maksa.
najgorszy film Bale'a i Deep'a.przereklamowany gniot.
Kompletnie się z Tobą nie zgadzam. Moim zdaniem warto zobaczyć ten film przynajmniej ze względu na grę Depp'a i Marion Cotillard. To jest jedyny film, na którym bardzo dużo osób na sali kinowej płakało i śmiało się jednocześnie.
No bardzo szkoda,bardzo,szkoda też wstawać codziennie z łóżka...Zawiodło wszystkich tych,którzy spodziewali się "Gorączki 2".Ja poszłam dla Bale'a,a i pójdę jeszcze raz,bo mi nie szkoda kasy.Lubię kino.
Bale znany ze swietnej roli w american psycho czy mechaniku, w tym filmie jest zupelnie przecietny.johny tez nie blyszczy..a potrafi-to chyba wie kazdy. jesli film jest reklamowany jako swietny film gangsterski i glownych rolach wystepuja TACY AKTORZY to spodziewam sie OJCA CHRZESTNEGO w nowym wykonaniu..a tu ...gniot.bye bye black bird - wzruszajace- jak w m jak milosc.
Reklama dźwignią handlu mówi stare i chyba aktualne przysłowie. Nie pierwszy raz przecież robią tak z filmem, który na pewno nie jest gangsterskim. Po za tym mi się podoba ,ale według mnie porównanie z dobrym kinem gangsterskim wypada na niekorzyść "Wrogów publicznych".Zupełnie jakby chcieli pozyskać jak najwięcej widzów na starcie w pierwszym tygodniu. Po za tym ten film mi się bardzo podoba. Niestety nie musi każdemu bo przecież reklama sugerowała coś zupełnie innego.
zgodze sie tylko z jednym, na sali kinowej plakali bo stracili kase, smiali sie natomiast ze swojej glupoty. :)
Cotillard miała do zagrania wydmuszkę, a nie rolę, więc nie mogła zrobić tego dobrze. Depp grał ikoniczne, czyli nie stworzył roli, lecz "pomnik". Doprawdy nie wiem, co tu chwalić.
Dla mnie to jeden z najgorszych filmów Depp'a dałem ocenę 4/10 - za scenografię oraz rzadkie ujęcia kamery 'z ręki' mimo to żałuję że wydałem kasę na ten film.
Pierdolisz smuty chlopie, przez takich jak ty ludzie ulegaja, patrzac na komentarze ci ktorzy nie maja wlasnego zdania i daja niskie noty.
Ludzie ida na ten film bo mysla ze to jakis gangsterski, a to film biograficzny! Nalezy o tym pamietac! Film przewidywalny - bo oparty na faktach ;] boze jacy ludzie sa glupi.