PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467091}

Wrogowie publiczni

Public Enemies
2009
7,1 178 tys. ocen
7,1 10 1 178062
6,2 41 krytyków
Wrogowie publiczni
powrót do forum filmu Wrogowie publiczni

gdybym zyl w tamtym czasach zajalbym miejsce Hoovera bo jestem 100 razy od tych z FBI
madrzejszy. tyle sie meczyc z gangsterem ktory robil tyle bezsensownych decyzji a do tego
dochodzi jeszcze "profesjonalizm" FBI. zamiast caly czas monitorowac dom tej Rumunki u
ktorej Depp byl dosc czesto to wymyslaja jakies deportacje byle go wyciagnac z kryjowki w
ktorej i tak sie nie ukrywa. wejscie do policji i jeszcze do biura ktore zajmowalo sie jego
sprawa to jzu w ogole przegeicie. gdyby jeszcze mial charakteryzacje a tak to tylko skromny
wasik, okluary i kapelusz. no litosci. co do filmu to tez mocno naciagany i przerysowany.
chodzi sobie po miejscie jak gdyby nigdy nic. jakby byl zwyklym obywatelem a nie
najbardziej poszukiwanym czlowiekiem w USA. myslalem ze zacznie jeszcze w telewizji
swoj program proawdzic. co do jego laski to juz w ogole ostro. niby skromna, kulturalna a
tak naprawde gra jeszcze bardziej idiotyczna role w tym filmie niz Depp. rozumiem ze
chciala cos nowego w swoim zyciu, bo jak sama twierdzila nic ciekawego sie u niej nie
dzieje ale rezyser w ceikawszy sposob powinien to przekazac. co nowsze filmy Deppa to
coraz gorsze. lepiej powrocic do filmow z lat 90. tam przynajmniej jest sens, akcja i ten
niepowtarzalny klimat.

staszek_peszko

To nie jest film Deppa, prócz niego było tam wiele innych postaci wartych uwagi.
Mamy XXI wiek, klimat tamtych filmów już nigdy nie powróci.

ocenił(a) film na 5
Martitta_4

nie jest? przeciez jest on glownym bohaterem. wokol niego dzieje sie akcja. nie powroci - to prawda niestety ale to nie znaczy ze rezyserzy sa usprawiedliwieni aby nagrywac taki chlam robiac z niego klasyke kina gangsterskiego bo pod to podchodzi a ewidentnie mija sie to z celem

staszek_peszko

Bo tu już jest taki film pod publikę. Bardzo odbiega od klasycznych gangsterskich filmów, aczkolwiek może to i dobrze. Takim chłamem to znowu ten film nie jest. Po prostu jest inny.

ocenił(a) film na 5
Martitta_4

ale jesli jest inny nie znaczy ze nie mozna go nazwac chlamem. kiedys filmy z Deppem wszystkie mi sie podobaly. szczegolnie z lat 90 a teraz to strach z nim film obejrzec. pomyslow zadnych nie ma.Alica z krainy czarow to smiech na sali, wrogowie publiczni tak samo, turysta to wiadomo, film na podstawie ksiazki Kinga to tez niezbyt ciekawe kino.

staszek_peszko

Wiesz... To już kwestia gustu w sumie.

ocenił(a) film na 7
staszek_peszko

Sekretne okno mi się podobało, niekoniecznie ze względu na Deppa, ale Turysta faktycznie do bani.

ocenił(a) film na 10
spike_80

Polecam lekturę Bryan Burrough - Wrogowie publiczni :) Film był kręcony na podstawie tej książki. Pomimo to, rzeczywiście było kilka momentów trochę za bardzo naciągniętych, ale według mnie film jest całkiem niezły.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem