PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467091}

Wrogowie publiczni

Public Enemies
2009
7,1 178 tys. ocen
7,1 10 1 178062
6,2 41 krytyków
Wrogowie publiczni
powrót do forum filmu Wrogowie publiczni

ciekawe czy w polsce jak będę plakaty z tym filmem to będzie PUBLIC ENEMIES czy WROGOWIE PUBLICZNI?

BRILLANTE

pewnie będzie tandetnie "wrogowie..", niestety ;/

ocenił(a) film na 10
annagiex

heh.. może sie ulituja i dadza orginalne plakaty z napisem Public E. ;D

ocenił(a) film na 10
BK_201

polacy nie gęsi swój język mają. To polska nie ameryka. Przecież "wrogowie publiczni" to dokładne tłumaczenie. Wkurza mnie te wszechobecne zachwalanie zagranicy na wszystkim po koleji. Myślice że w ameryce tak coś rozreklamowują jak polskie w naszym języku.

Mateo_SF

Mateo_SF w końcu ktoś dobrze powiedział, bo ja też mam już dosyć tego marudzenia na polskie tytuły;/ jak się polski tytuł bierze niewiadomo skąd to marudzenie, że przecież tłumaczenie tytułu jest zupełnie inne, a jak przetłumaczą w porządku to i tak źle, bo głupio brzmi

ocenił(a) film na 10
Rafalek89

Jeśli będzie "Wrogowie Publiczni" to moim zdaniem spoko, byle by nie wymyślili czegoś w stylu "Zabójczy wrogowie" lub "Morderczy obywatele" i tym podobne głupoty, bo niestety często się to zdarza...

ocenił(a) film na 10
BRILLANTE

To tłumaczenie należy do raczej udanych, jeśli spojrzy się na możliwości naszych dystrybutorów w tym względzie ;) W końcu nie powstało coś w deseń Kochanic Króla, Wirującego Seksu, czy Szklanej Pułapki.

Pierwsze pewnie będę w wersji oryginalnej, a bliżej premiery z tłumaczenie, jak to zwykle bywało.