PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467091}

Wrogowie publiczni

Public Enemies
2009
7,1 178 tys. ocen
7,1 10 1 178062
6,2 41 krytyków
Wrogowie publiczni
powrót do forum filmu Wrogowie publiczni

zauważył ktoś z was wpadki? Mi jedna wpadła w oko.

Scena kiedy uciekają z więzienia z tym murzynem w aucie i stają na czerwonym świetle. Kiedy kamera jest wewnątrz auta, widać żołnierzy za oknem i Deep się czai czy go nie zauważą... później jest ucięcie z zewnątrz od góry na samochód i wtedy ulica jest pusta. Specjalnie cofnęłam żeby to sprawdzić.

Jeszcze jedna scena mnie rozwaliła. Podczas napadu na ten leśny domek co później (chyba Nelson już nie pamiętam) uciekał autem i się rozwalili nim i potem on tak biegł i oberwał z shotguna.... odleciał i nagle wstał na kolana i dalej strzelał :D To było głupie

ocenił(a) film na 7
VaniliaGirl

Tylko, że w ujęciu od góry pokazują samochód policyjny stojący po drugiej stronie skrzyżowania.

Jeśli chodzi o drugą scenę to wydaje mi się, że dosyć wiernie opiera się na relacjach świadków śmierci Nelsona.

ocenił(a) film na 9
milowan

oni jechali w policyjnym samochodzie. To jest to samo skrzyżowanie, ta sama strona i ich auto

ocenił(a) film na 8
VaniliaGirl

To nie jest ich samochód. Przypatrz się czapce kierowcy. Widać orzełka. John nie miał orzełka. Najprawdopodobniej nagrywali w tym samym miejscu dwa razy. Raz samochód z Johnem, a potem z gliniarzami :P Dlatego otoczenie jest podobne.

ocenił(a) film na 9
widra

ale po co mieliby nagrywać że stoi policja na skrzyżowaniu i dawać ujęcia na zmianę to z góry gdzie widać auto (według Ciebie policji) i kamerę z wnętrza samochodu (gdzie siedzieli gangsterzy). Oni się strachali bo było czerwone a obok stali żołnierze, a nie że ich gonił jakiś policyjny wóz

ocenił(a) film na 8
VaniliaGirl

Może nie mieli już kasy na dekorację?!? Zwróć uwagę, że nie ma ujęcia kamery na to co widzi John. Wnioskuję, że ten samochód z policją mógł stać po przeciwnej stronie lub z lewej strony. Im zapaliło się zielone światło i skręcili w prawo.Pewnie po przeciwnej stronie niż John stała nowoczesna fabryka lub bufet dla ekipy kręcącej film. Pisząc wg mnie pewnie nie przypatrzyłeś się kierowcy. Może już nie masz filmu i nie chce Ci się szukać. Uwierz sprawdzałem. Kierowca ma orzełka na czapce. Tak więc oni bali się i żołnierzy i samochodu z prawdziwymi policjantami, który najprawdopodobniej stał po drugiej stronie. Z tego też powodu zapytał się czy już są bezpieczni. Żołnierze już by ich nie dogonili. Radiowóz już tak.

ocenił(a) film na 9
widra

właśnie nie mam tego filmu a na zalukaj też go nie ma... sprawdze kiedys jeszcze raz, wiem ze te scene sprawdzałam parę razy i było to samo auto ta sama uliczka, tylko znikali żołnierze i to mnie smieszyło :)

ocenił(a) film na 8
VaniliaGirl

Jest wiele stron gdzie można to obejrzeć. Filmymegavideo czy na kinomaniaku. Za darmo lub w jakości HD za opłatą ;)

ocenił(a) film na 9
widra

wlasnie duzo stron sciemnia ze za free a sie placi a mi szkoda kasy :P widzialam juz film przeciez

ocenił(a) film na 8
VaniliaGirl

Oglądałem na tym pierwszym i nie tylko ten film. Jak nie wierzysz to może kiedyś Ci się uda gdzieś indziej zdobyć film. Tylko pamiętaj o czapce ;)