Wszystkożerni

Omnívoros
2013
5,2 1,6 tys. ocen
5,2 10 1 1578
Wszystkożerni
powrót do forum filmu Wszystkożerni

7/10

ocenił(a) film na 7

Słowami wstępu: Mocne kino łamiące wszystkie zasady moralności.
Jednakże mam jedno pytanie. Czy kobieta której główny bohater wstrzyknął krew fugu nie powinna zaraz umrzeć?
Czy takie mięso nadal by podano? Co ważniejsze, wydaje mi się że procedura obowiązuje każdego nawet stałego klienta.
W torbie była strzykawka, czy nie przeszukano jak zwykle rzeczy klienta? Może się czepiam.
Mimo wszystko film daje kopa.

ocenił(a) film na 5
slimeq25

Był tam drugi raz, więc zdobył jako takie zaufanie i mogli go nie przeszukać, poza tym taką strzykawkę wkładasz między poślady i by nie znaleźli. Kobieta powinna umrzeć, ale była już wcześniej wyczerpana, więc rzeźnika mogło nie zdziwić, że zmarła sama z siebie.

ocenił(a) film na 7
slimeq25

podobało mi się, że główny bohater znalazł sposób, by to zakończyć; może film nie jakichś wysokich lotów, ale duży plus za końcówkę

ocenił(a) film na 6
afisiafisia

Film ciekawy. Jednak jak już o wątpliwościach to dla mnie najbardziej wątpliwy był fakt że główny bohater nie zginął (swoją drogą zakończenie w którym umiera mogło by być lepsze) , nie wiem niestety jak to jest z trucizną ryby fugu jednak skoro to tak potężna trucizna, to sama styczność z trucizną w buzi czy zjedzenie a następnie wymioty, było by raczej śmiertelne w skutkach.

slimeq25

Zawsze ten rzeźnik mogl miec cos wspolnego z udupieniem wszystkich.
Swiadczyc o tym mogly sceny koncowe, w ktorych prawdopodobne dreczyly go wyrzuty sumienia :)
Ale to tylko moje spojrzenie.

ocenił(a) film na 8
slimeq25

Szkoda, że już minął rok od rozpoczęcia dyskusji, ale dopiero teraz natknąłem się na ten film. Odpowiem więc bardziej dla przyszłych ciekawskich.

Neurotoksyny nie działają w sposób klasyczny, tj na przykład niszcząc jakiś organ, doprowadzając do niewydolności na przykład wątrobę. Toksyna o jakiej mówimy w tym przypadku po prostu mówiąc w skrócie paraliżuje mięśnie formalnie nie zabijając nikogo. Pies jest pogrzebany w tym, że kiedy sparaliżujemy na przykład cały układ oddechowy człowiek z pełną świadomością (przypomnę, nie wpływa na mózg) czuje jak mimo braku kontroli nad ciałem powoli i boleśnie umiera.

Stąd jedząc potrawę z tą toksyną, paraliżujemy usta, jeśli wypluwamy wszystko, trucizna nie przedostaje się do naszych witalnych rejonów ciała. Pozostali "goście" zjedli jednak wszystko i po pewnym okresie potrzebnym na trawienie wprowadzili nasz związek do krwiobiegu, a ten rozprowadził go po całym ciele doprowadzając do śmierci.