PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31350}

Wyjście robotników z fabryki

La sortie des usines Lumière
1895
7,2 5,3 tys. ocen
7,2 10 1 5340
6,4 18 krytyków
Wyjście robotników z fabryki
powrót do forum filmu Wyjście robotników z fabryki

Niesamowity.

ocenił(a) film na 7

Wydaję mi się, że nawet lepszy od wzjadu pociągu na stacje w Ciotat. Aktorzy graja bardziej profesjonalnie. I tam muzyka, genialny wkomponowany rap z 1895 roku. Jezeli chodzi o fabułe to dosc skomplikowana jak na 1-minutowy film. Daje przesłanie, że nic ine trwa wiecznie. Ta dramatyczna końcówka gdy drzwi sie zamykają... prawie się popłakałem. Role pana wychodzące w 4 sekundzie (12 od prawej) - nierealistycznie odegrana. Poza tym - arcydzieło gatunku.

ocenił(a) film na 10
Banano12

Ten facet podobno dostał rolę tylko dlatego, że był chrześniakiem Luisa. O mały włos nie położył filmu.

Giuseppe_Baldini

Widzę, zabawa trwa :D

Giuseppe_Baldini

na moje to zagrał z.a.j.e.b.i.ś.c.i.e niby to człowieka niby cyborga pomijając fakt, że był chrześniakiem Luisa powinien dostać oskara dzięki niemu film daje rade

ocenił(a) film na 10
800dpi

Ten efekt cyborga uzyskał tylko dlatego, że miał elektroniczną wstawkę w mózgu, która mu zastępowała szyszynkę, odstrzeloną przez Zulusów przy pomocy dzidy w bitwie pod Kuntakinte. No cóż, tak to bywa czasami, że słaby (wg. mnie) aktor swoimi kreacjami mocno oddziałuje na następne filmy. Podobno część zachowań Terminatora wzorowano właśnie na nim, o tyle dobrze, że wykorzystano te ujęcia, gdzie zagrał lepiej, a pominięto te całkiem spieprzone.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
KiecolPB

Łe, chłopcze, ale powiedziałeś, normalnie jeszcze nikt przed tobą nie użył tego tekstu, jakie to oryginalne...
A nie, zaraz, przecież dziesiątki tysięcy trollujących dzieci neo, które mają zbyt niskie IQ, żeby same coś wymyślić, wciąż to gdzieś piszą. Jaka szkoda, a ty już myślałeś, że błysnąłeś niczym ostatni ząb w gębie menela.

Giuseppe_Baldini

http://cache.ohinternet.com/images/7/70/Cool_story_bro.jpg

ocenił(a) film na 10
KiecolPB

Pffff...
Bez inteligentnych i kreatywnych ludzi, od których możesz coś zerżnąć na żywca, żyłbyś w świecie, w którym trzeba czasami używać własnego mózgu. A wtedy jedyne, co mógłbyś robić, to milczeć! Ojojoj, to by dopiero było!

Giuseppe_Baldini

http://cache.ohinternet.com/images/7/70/Cool_story_bro.jpg

Giuseppe_Baldini

Za ostro mu wszedłeś na psychikę, zawiesił się biedaczek... :(

ocenił(a) film na 5
Banano12

Jak możesz porównywać dramat społeczny z kinem akcji? Przecież to niedopuszczalne!