hej, mam prośbę. niestety zasnęłam w momecie gdy ta lekarka zginęła w wypadku. Mógłby mi ktoś napisać jak się to wszystko skończyło?
Ta Kendens wcieliła się w to dziecko i chciała się zemścic na swoim ojcu i mściła się na jej rodzinie ta Susan straciła dziecko przez Kendens ale wszystko dobrze się skończyło przeprowadzili się gdzieś indziej a do tego domu co oni mieszkali wprowadził się ktoś inny i ta chuśtawka co Kendens się na niej huśtała znowu zaczeła się huśtac
A mówiąc bardziej szczegółowo.. Okazało się, że ojciec Candance zabił jej matkę, C. zdążyła uratować swoją nowo narodzoną siostrzyczkę, a następnie została powieszona przez ojca na jabłonce. Dlatego, gdy odnalazła nową rodzinę, chciała się zemścić na ojcu. Suzanne to odkryła i wróciła by ratować swoich bliskich.
+ I w tym momencie film został przez twórców maksymalnie zepsuty! +
Wróciła do domu, a duch dziewczynki stał się nagle widzialny (efekty specjalne na poziomie 'czy boisz się ciemności'). Candance chciała zabić Molly, wmawiając jej, że gdy skoczy z dachu, to spotka się ze swoją zmarłą matką. Dziewczynka przez dłuższą chwilę wahała się, co ma zobić, lecz gdy Suzanne wygłosiła przemowę nt. jak bardzo ją kocha, zdecydowała się wybrać rodzinę. Wówczas duch Candance zniknął.
Sam koniec - jak ktoś wyżej napisał. Wprowadza się nowa rodzinka, a huśtawka się porusza, co miało pewnie pozostawić widza w niepewności..
Podsumowując - mimo, że większość filmu trzymała w niezłym napięciu, bo nie było wiadomo czego się spodziewać, to samo zakończenie doprowadziło mnie do śmiechu..
I co jeszcze ważne - tą młodszą siostrą Candance okazała się być staruszka, która jako jedyna oprócz Molly widziała ją i w czasie filmu przestrzegała Suzanne wielokrotnie.