PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=173500}

Wyznania gejszy

Memoirs of a Geisha
2005
7,6 192 tys. ocen
7,6 10 1 192426
6,6 34 krytyków
Wyznania gejszy
powrót do forum filmu Wyznania gejszy

Jakie widzicie różnice pomiędzy Japonkami/Japończykami a Chinkami/Chińczykami? Ja ich nie rozróżniam...

manna609

ja tez nie, ale zapytaj bezposrednio uzytkownika o nicku migotka a dostaniesz NA PEWNO bardzo wyczerpujaca i dokladna odpowiedz.
pozdrawaim
Qmid

Qmid

Użytkowniczkę. Qmidowi jednak nick Migotka sugeruje płeć męską.

manna609

Ja widzę tylko różnicę pomiędzy Japonkami a resztą Azjatek :) Ale np. pomiędzy Chinkami i Koreankami już nie. Japonki mają trochę inny kształt oczu, i mają je tak "szeroko otwarte" (w porównaniu do innych Azjatek) :)

Elektryk

Różnice są... Sami Azjaci przeważnie nie mają problemu z rozpoznaniem, kto skąd pochodził. Dla Europejczyków te różnice na pierwszy rzut oka nie są tak widoczne.
Zainteresowanych odsyłam na forum IMDB, gdzie sprawa była wielokrotnie poruszana i wiele osób te różnice nieźle tłumaczyło.

użytkownik usunięty
Migotka

Przeciętny europejczyk ma naprawdę problemy z rozponaniem lecz rożnice są bradoz duże.Sami np. Chinczycy potrafią sami rozróżnić sie nei tylko sposród innych narodów lecz także np. Mandżurów od Ujgurów czy Tybetańczyków.
Jeśli chodzi o urodę ja nie sadze bym miała problem z odroznieniem Chinczyka od Japonczyka czy Koreanczyka. Nie chodzi tylko o to ze łatwo rozpoznać ich po jezyku ale ich budowa kształt oczu i rysy twarzy są nprawde zaskakujaco inne:)Pozatym uważam że azjaci są naprwde sexy:P

Co do ostatniego zdania- zgadzam się;)
Odróżnienie bywa często kwestią 'wprawy'. czasem trudno rzeczywiście określić, kto skąd pochodzi, tym bardziej, że zdarzają się Azjaci mieszani. Ale ogólnie Wietnamczyków, Japończyków, Chińczyków czy Koreańczyków udaje mi się przeważnie rozpoznawać.
;)

ocenił(a) film na 10
Migotka

Też się z tym zgodzę, japończycy, chińczycy-wszyscy Oni są strasznie seksowni ;)

Pozdrawiam :)