TAK!Jestem brutalny!Zadko mi sie zdarza dawanie jedynki, ale ten film mnie strasznie zdenerwowal!Po obejrzeniu pierwszej części byłem zachwycony, i czekałem na drugą równie niesamowitą część...Ale to co zobaczyłem było idiotyczne.Fabuła...tam w ogóle jest jakaś fabuła?Tam w ogóle coś się dzieje?Mogli już dać równie brutalne sceny, które występowały w pierwszej części, ale jak widać ich nie było...
Czysty kretynizm, dziecko pięcioletnie wymyśliłoby lepszy "horror", bo to co obejrzałem horrorem nie jest, tylko gównem, brzydko(bardzo)mówiąc.
Film byłby lepszy, gdyby większość scen działa się NA PUSTYNI WŚRÓD WZGÓRZ, a nie w podziemnych szybach (buahaha).
W pierwszej części chociaż znałem imiona (pseudonimy) tych kanibali, a tutaj?Potworek rżnie kobitki, "straszne", zsikałem się jak ją brał od tylca.
Może i film trzyma CZASEM w napięciu, ale ogólnie jest nudny i mi się bardzo nie podobał.Możliwe, że gdybym nie oglądał pierwszej części film dostałby conajmniej 5...Ale przez jedynkę, przez to, że się zawiodłem na całej linii jestem okropny.
1/10 i mam w dupie, że komuś się to nie podoba.
Ależ ty masz absolutną rację. Ten fil leży w porównaniu do świetnej części pierwszej. Nie ma klimatu, bohaterowie zachowują się jak małe dzieci, nie sympatyzujemy z postaciami bo ich w ogóle nie poznajemy. Nawet muzykę ściągnęli z HHE1 i to nie pomaga.
Dwójce dałem 4/10, a jedynce znacznie więcej.
Ja tak samo jedynce dałem znacznie, dużo znacznie więcej.
Właśnie, poruszyłeś problem postaci, według mnie, gdybyśmy poznali bohaterów, i zaczelibysmy się "martwić" o nich, film byłby lepszy.
Reżyser jednak zrobił to na "odwal się" i widzowie mają w dupie, czy dany bohater umrze, czy nie...W jedynce natomiast było inaczej, dużo inaczej.
i ja tez sie całkowicie zgadzam. Z tym ze aktorow nie nazwał bym dziecmi tylko jakimis psyholami ktorzy sami ida w strone smierci. Film mi sie strasznie nie podobał. WMO1 dałem 7, bo to tez nie była zadna rewelacja, ale film był dobry a WMO2 dałem zdecydowanie 1. Ewentualnie moge da 2, bo gra tam ładna aktorka :):) To wszystko na co według mnie zasługuje ten film. I nie rozumiem szczerze ludzi ktory twierdza ze ten film jest rewelacyjny. Moze nie widzieli 1. Pozdro